Kennisbanken E-installatie
Online versie
Grootschalige productie van groene waterstofgas in de planning

Niet alleen Gasunie onderzoekt met partners de mogelijkheden van de productie en het transport van groene waterstof. Ook Tata Steel denkt na over de productie van groene waterstof op haar terrein in IJmuiden.

Lees verder >
‘Zon op water is niet langer een niche’

“De markt voor drijvende pv-systemen groeit zowel in Nederland als wereldwijd ongekend snel.” Dit zegt Jasper Lemmens, consultant bij DNV GL.

Lees verder >
‘Lantaarnpalen ideale basis voor smart city’

“Lantarenpalen vormen een ideale basis voor een smart city. Ze zijn in Nederland overal te vinden, worden voorzien van stroom en ze hebben een bepaalde hoogte waardoor ze een perfecte drager kunnen zijn van meerdere sensoren en apparatuur.” 

Lees verder >
(advertorial)
alt
HaloX inbouwbehuizing beton
HaloX® is een compleet behuizingssysteem voor licht en geluid voor betonnen wanden en vloeren. U kunt het gebruiken bij gietbouw en prefabbouw, maar ook bij latere installatie. Of optioneel bij zichtbeton. HaloX® is modulair en flexibel in alle inbouwdiameters en inbouwdiepten.
Trends in licht- en besturingstechnieken

Ontwikkelingen rond lichtbesturingstechnieken staan niet stil. Meerdere fabrikanten van drivers en armaturen zien in draadloze lichtbesturing de toekomst. 

Lees verder >
Klimaatinstallaties: waar draait het om?

Er verandert veel op het gebied van klimaattechniek voor de utiliteitsbouw. Het congres Futureproof Klimaattechniek laat zien waar het bij klimaatinstallaties om gaat draaien.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Hilti wil ook met BIM de wereld veroveren

Om in de toekomst een vooraanstaande rol in de steeds verdergaande industrialisatie van de bouwkolom te blíjven spelen, heeft Hilti in de zomer van 2018 het BIM Competence Center in Berkel en Rodenrijs opgericht.

Lees verder >
Stekerbaar installeren: snel en efficiënt

Snel installeren met minimale arbeidsintensiviteit en zo min mogelijk faalkosten: dat is stekerbaar installeren. Dankzij volledige pre-engineering, prefab onderdelen en plug-en-play installatie, installeer je snel en efficiënt. 

Lees verder >
(advertorial)
Certificering BIM
Certificering van BIM...
Op het gebied van Building Information Modelling (BIM) is certificering nog behoorlijk nieuw, maar geldt steeds meer als voorwaarde bij bouwprojecten. Certificering van BIM: Hoe u dat aanpakt? Dat leest u in deze gratis whitepaper van BSI.
Blog
Het belang van een nacalculatie

Het op orde hebben van je administratie geeft je enorm veel inzicht in je bedrijfsvoering. Door je nacalculatie te vergelijken met je voorcalculatie krijg je inzicht in de kwaliteiten van je bedrijf en de kwaliteiten van je personeel in het bijzonder.

Lees verder >
Whitepaper
Warmtepompen interessant voor E-installateurs

De warmtepomp is een elektrisch verwarmingstoestel. Dat maakt ‘m ook aantrekkelijk voor elektrotechnische installatiebedrijven. Een gaserkenning is al niet nodig. Wel kennis van krachtstroom.

Lees verder >
Alles wat u moet weten van BENG

De BENG-eisen voor nieuwe gebouwen staan voor de deur. Vanaf 1 januari 2019 moeten nieuwe overheidsgebouwen bijna-energieneutraal zijn en de rest volgt op 1 januari 2021. 

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright