Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 2 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Grootste omzetgroei accountancy ooit gemeten
De omzetten in de accountancy en fiscale advisering zijn in het derde kwartaal met 11,4 procent gestegen. Het is de grootste groei ooit gemeten. De hele zakelijke dienstverlening deed het goed met een plus van 19 procent.
Lees verder »
Ondernemingskamer geeft VEB geen gelijk in zaak om SNS Reaal
Beleggers in SNS kunnen voorlopig fluiten naar compensatie voor geleden verliezen. De Ondernemingskamer oordeelde woensdag dat het bestuur van de financiële instelling geen wanbeleid kan worden verweten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de btw verschillen in de diverse EU-landen?

Tijdens deze masterclass op 8 december geven Marja van den Oetelaar en Patrick Wille je antwoord op de vraag wanneer een onderneming zich in het buitenland moet registreren. Daarnaast worden de verschillen tussen de diverse EU-landen behandeld én hoor je hoe je hoge rentes en boetes kunt voorkomen. Inclusief het European VAT Handbook.

Lees verder »
Hoe maken we jongeren enthousiast voor de accountancy?
De accountancy kampt met grote personeelstekorten. Tegelijk kiezen steeds minder jongeren voor een accountancyopleiding. Hoe keren we het tij? Volgens Richard Knops AA moeten accountants een ander verhaal gaan vertellen.
Lees verder »
Podcast over geschiedenis van accountantsberoep
‘Een museum voor accountants bestaat niet. Maar we hebben wel de verhalen – en die vertellen wij in deze podcast.’ Aldus begint een website die de geschiedenis van het accountantsvak wil belichten. De eerste van vier podcast staat sinds kort online en gaat over de Rotterdamse zakenman Lodewijk Pincoffs.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de keuzes als een ondernemer stopt met het actieve ondernemerschap?

Jeroen Knol bespreekt op 14 december alle ins en outs die spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven. Hoe regel je de vermogensoverdracht, binnen de familie of met derden? Blijft er geld van de DGA in de onderneming, of wordt er in één keer afgerekend? Er zijn veel keuzemogelijkheden, Jeroen geeft je een stevige basis voor een gedegen advies aan je cliënt.

Lees verder »
FIOD verdenkt tweetal van faillissementsfraude
De FIOD heeft woensdag 30 november een 52-jarige man uit Uithoorn aangehouden vanwege faillissementsfraude. Een 36-jarige vrouw, uit dezelfde gemeente, wordt verdacht van witwassen.
Lees verder »
Succes-dj Paul Elstak vond accountant ‘te duur’
Wie Paul Elstak zegt, zegt jaren 90. Hij was een van de populairste dj’s op de planeet en scoorde hits als Life is like a dance en Rainbow in the sky. Ondanks het succes raakte hij financieel aan de grond. Naar eigen zeggen omdat hij een accountant te duur vond.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiëntie of kwaliteit?

Efficiëntie of kwaliteit. Voor veel accountants- en administratiekantoren een eeuwige spagaat. Hoe blijf je binnen het gestelde budget, maar voer je wel genoeg werkzaamheden uit om een betrouwbare verklaring af te kunnen geven? De werkprogramma’s van de toekomst helpen je met het vinden van de juiste balans door waar mogelijk je aanpak te standaardiseren zonder […]

Lees verder »
Rampzalig beleggingsjaar voor huishoudens
Nederlandse huishoudens verloren in de eerste drie kwartalen van 2022 veel vermogen in beleggingsfondsen, zo blijkt uit cijfers van DNB. Door dalende beurskoersen en stijgende rentes slonk de omvang van de beleggingen in fondsen in de eerste negen maanden van dit jaar met 18,3 miljard euro.
Lees verder »
Commissie krijgt toegang tot belastingaangifte Trump
Een parlementaire commissie onder leiding van de Democraten heeft toegang gekregen tot de federale belastingaangiften van Donald Trump. Die stap werd mogelijk nadat het Hooggerechtshof vorige week het bezwaar daartegen van de voormalige president had verworpen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wisseling van de wacht bij RSM
Commissie doet onderzoek naar toekomst arbeidsongeschiktheidsstelsel
Heffing overwinsten elektriciteitsproducenten vanaf 1 december van kracht
Vaststellingsloket NOW 5 langer open om controle accountants te vergemakkelijken
OPLEIDINGEN
Het geheim van een goed auditrapport
NBA Opleidingen
9 december 2022
Webinar; Bijpraatsessie Wwft
Extendum
9 december 2022
Cursus Estate planning
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 december 2022
VACATURES
Belastingadviseur Agro
Flynth
Meerdere
Werkperiode Junior assistent accountant samenstelpraktijk
Scab
Tilburg
Externe Accountant
Coney Minds
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN