Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 12 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Purmerends autobedrijf moet accountant onbetaalde facturen betalen
Autobedrijf Garant B.V. uit Purmerend moet het accountants- en belastingadvieskantoor waar het bedrijf klant was € 17.241,75 betalen in verband met nog openstaande facturen van het kantoor, heeft de rechtbank Noord-Holland geoordeeld. Het beroep op verrekening dat het autobedrijf faalt. Ook de eis tot schadevergoeding wegens wanprestatie van het accountants- en belastingadvieskantoor wordt niet toegewezen wegens onvoldoende […]
Lees verder »
‘Grote aanpassingen gedaan in boekhouding EVBox’
Het afblazen van de beursgang van het veelbelovende laadpalenbedrijf EVBox is mede veroorzaakt door fouten in de boekhouding die achteraf gecorrigeerd zijn. De omzet en brutomarge bij EVBox bleken te hoog te zijn voorgesteld, waardoor het bedrijf er nu een stuk minder florissant voor staat dan eerder werd aangenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Cursus De Samenstellingsopdracht in 2022 en 2023

De Standaard 4410 heeft impact op het werk van alle accountants in het mkb. Ontdek in deze cursus alles over de Standaard 4410 en de wijzigingen uit 2021 en 2022. Na de cursus ben je op de hoogte van de nieuwe eisen die bij toetsing van een samenstellingsopdracht worden gesteld.

Bekijk het programma »
Gerrie van der Wal algemeen directeur Fiscount
Gerrie van der Wal is met ingang van 1 januari 2022 algemeen directeur van Fiscount. Ze volgt Servaas Vrijburg op die deze functie sinds 1 juli 2009 bekleedde.
Lees verder »
Ondernemer in de goudhandel kan zich niet achter belastingadviseur verschuilen
Bij een huiszoeking van de FIOD in de woning van een echtpaar dat samen een goudhandel drijft werden baren zuiver goud gevonden die niet in de administratie waren opgenomen. De rechtbank Gelderland constateert dat de man zich ervan bewust is geweest dat de baren goud tot het ondernemingsvermogen behoorden en in de administratie hadden moeten […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Efficiënter samenwerken tussen de financiële- en salarisadministratie

Door wijzigingen in wet- en regelgeving nemen de raakvlakken tussen de financiële- en salarisadministratie toe. Kijk verder dan je eigen vakgebied en gooi het werk niet over de schutting (werkgrens) naar je collega. Casper Mons bespreekt op 29 maart de meest voorkomende onderwerpen in beide disciplines.

Lees verder »
Berkhout & Van Rijn neemt RS ABC over
Met ingang van 1 januari 2022 heeft Berkhout & Van Rijn Accountants en Belastingadviseurs (BVR) R.S. Administratie en Boekhoud Centrum (RS ABC) in Elst overgenomen.
Lees verder »
Kreston sponsort leerstoel MKB Accountancy Nyenrode
Kreston Netherlands en Nyenrode Business Universiteit gaan een sponsorsamenwerking aan door middel van de leerstoel “Kreston Netherlands MKB Accountancy”. De leerstoel wordt bekleed door prof. dr. Niels van Nieuw Amerongen RA, die wetenschappelijk onderzoek zal doen naar onder meer het spanningsveld tussen toegevoegde waarde en onafhankelijkheid en objectiviteit van MKB accountants.
Lees verder »
UWV: horeca goed voor bijna helft aanvragen zevende periode NOW
Bijna de helft (47 procent) van de toegekende aanvragen voor de zevende periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) komt van werkgevers uit de sector horeca en catering. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde UWV-factsheet met informatie over de eerste 22.500 toegekende aanvragen.
Lees verder »
Box 3-arrest Hoge Raad nog niet verwerkt in voorlopige IB-aanslagen
De Belastingdienst krijgt het niet voor elkaar om de gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad over de vermogensrendementsheffing op tijd te verwerken in de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 2022, laat de fiscus weten. De Belastingdienst blijft de voorlopige aanslagen wel versturen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verkouden werknemer blijft thuis vanwege RIVM-richtlijn – recht op loon?
ING verwacht lager groeitempo accountancybranche in 2022
Taxperience breidt uit met notariaat
CPB-analyse coalitieakkoord: toename overheidstekort en schuld
OPLEIDINGEN
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
26 januari 2022
Online cursus loonheffingen en thuiswerken 2.0
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 februari 2022
Online cursus De terugkeer uit de BV naar de IB-onderneming
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 maart 2022
VACATURES
Fiscaal jurist
WEA Accountants & Adviseurs
Gouda
Fiscalist
Extendum
Eemnes
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN