Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 12 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Multinationals – en hun accountants – zwijgen in rapportages nog over klimaatrisico’s
De 134 multinationals die samen 80% van de industriële uitstoot van broeikasgassen voor hun rekening nemen, zij in hun financiële verslagen weinig spraakzaam over klimaatrisico’s. Van hen meldt 98% er onvoldoende over in de rapportages, aldus het Carbon Tracker Initiative.
Lees verder »
Witwasonderzoek OM te smalle basis: ING mocht relatie met coffeeshops niet opzeggen
ING heeft ten onrechte coffeeshopketen The Grass Company de deur gewezen, oordeelt de rechtbank Amsterdam. Een enkele verdenking van een strafbaar feit wegens een omvangrijk onderzoek van het OM is een te smalle basis om een onaanvaardbaar risico op witwassen of terrorismefinanciering aan te nemen en op die grond de bankrelatie te beëindigen, zo luidt […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar budgetteren nu gratis online beschikbaar

Begrotingen en prognoses opstellen voor 2023 tijdrovend en ingewikkeld? Bekijk nu het gratis webinar van Speedbooks® rapportage software. Met de juiste tips & tricks en de handige budgetmodule voorspel je eenvoudig de financiële toekomst van je klant, en jezelf natuurlijk! In Microsoft Excel, wel zo makkelijk. Nu de budgetmodule de eerste 3 maanden gratis.

Gratis webinar budgetteren »
BDO: beter rapportcijfer ziekenhuizen, maar rendement blijft flinterdun
De financiële cijfers van de Nederlandse ziekenhuizen zijn in 2021 verbeterd, constateert BDO in de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen. Maar daarachter schuilt een zorgwekkende realiteit, waarschuwt BDO. ‘Het rendement blijft flinterdun en ziekenhuizen kunnen niet meer voldoen aan de stijgende zorgvraag’, aldus Vincent Eversdijk, voorzitter branchegroep Zorg van BDO.
Lees verder »
‘Groen luik’ in subsidieregeling moet verduurzaming mkb een impuls geven
Minister Adriaansens (Economische Zaken) wil met een zogeheten ‘groen luik’ in de subsidiemodule Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) de verduurzaming bij mkb-ondernemers weer op gang brengen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis van het UBO-register en privacy-structuren.

Op 2 november vertelt Jeroen Knol de ins en outs van het UBO-register. Wat zijn de verplichtingen voor de onderneming en adviseur en wat doe je als er geen UBO te vinden is? Ook gaat Jeroen in op de mogelijke afschaffing van de Vpb plicht voor open CV’s en fondsen voor gemene rekening en de gevolgen voor bestaande privacy-structuren.

Lees verder »
AV3 2022 | ICT-compliance in de accountancy: 5 grootste valkuilen
Juist van accountants mag je verwachten dat ze zorgvuldig omgaan met de bescherming van gegevens. Toch is het slecht gesteld met de informatiebeveiliging in veel kantoren, zo weet Reindert Doorn. Hij deelt uit zijn ervaring met accountantskantoren de meest voorkomende missers.
Lees verder »
Schouten opent optie tweede pijlerpensioen voor zzp’ers
De komende Wet toekomst pensioenen voorziet niet in een verplichting voor zzp’ers om pensioen op te gaan bouwen, maar pensioenfondsen, verzekeraars en PPI’s mogen wel bij wijze van experiment volgend jaar een tweedepijlerpensioen gaan aanbieden aan zelfstandigen, heeft minister Schouten besloten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
8 top-tips om als accountant beter naar je klant te luisteren

Hoe weet je als boekhouder of accountant wat je klant van je nodig heeft? Luisteren is één van de belangrijkste vaardigheden om goed te kunnen adviseren. Nu zoveel administratieve taken automatisch gaan, is advisering een interessante uitbreiding van je diensten. Leer als de beste te luisteren naar je klant met deze 8 tips.

Lees verder »
Nederland zakt verder weg in aanpak fiscale ongelijkheid
Nederland is volgens onderzoek van Oxfam Novib nog verder weggezakt in de aanpak van (onder meer) belastingontwijking. Op het gebied van het tegengaan van ongelijkheid via belastingregels valt ons land uit de top 100 van landen.
Lees verder »
Driekwart werkgevers denkt nieuwkomers beter te gaan belonen dan huidig personeel
In de strijd om personeel verwacht 75 procent van de werkgevers nieuwe medewerkers beter te gaan belonen dan huidige werknemers in dezelfde functie en met dezelfde ervaring. Dat meldt het FD op basis van de salarisgids van recruiter Robert Half.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nederland net niet het beste pensioenland
Een op drie glastuinbouwers in de knel door energiekosten
‘EY liet witwassen en belastingontduiking toe bij dubieuze fintech’
OPLEIDINGEN
Cursus Webshops en btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
NVKS, toelichtingen en je kwaliteitssysteem
Fiscount
3 november 2022
VACATURES
Werkstudent accountancy MKB
Moore MTH
Veenendaal
Manger Assurance- Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Hoofddorp en Utrecht
Voorzitter en een lid Raad van Commissarissen Countus Groep B.V.
Countus Groep B.V.
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN