Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 17 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Grove schuld belastingadviseur niet per se grove schuld klant: vergrijpboetes geschrapt
Een projectontwikkelaar hoeft de Belastingdienst geen vergrijpboetes te betalen die werden opgelegd vanwege het ten onrechte in aftrek brengen van BTW. Dat een belastingplichtige een derde heeft ingeschakeld (in dit geval een administratiekantoor) wiens opzet of grove schuld wordt vastgesteld, rechtvaardigt niet het vermoeden dat ook bij de belastingplichtige zelf opzet of grove schuld aanwezig […]
Lees verder »
De zomer van ….. Arjan Brouwer (PwC) ‘onze langere termijn ambities niet uit het oog verliezen’
Accountancy Vanmorgen stelt lezers tien nieuwsgierige zomerse vragen, waar ze er zeven van mogen beantwoorden. In deze aflevering Arjan Brouwer, partner bij PwC en professor aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit moet je beslist weten van het levenstestament en executele

Bernard Schols vertelt wat je moet weten van de executeur en zijn rol bij erfeniskwesties. Daarna praat Chanien Engelbertink je bij over het levenstestament en de levensexecuteur. Deze fenomenen zijn namelijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Je hoort op 1 oktober de do’s en don’ts aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (29): Coöperant
‘Mijn naam is Darja Kinzero,’ Els schudt de hand van een jongedame gekleed in een zwarte broek, jasje en witte blouse met een kort donker kapsel. ‘Zullen we gaan zitten?’ stelt Els voor. ‘Goed dat jullie ZorroTrust hebben benaderd om jullie te helpen bij het in het kaart brengen van jullie kwetsbaarheden in de ICT,’ […]
Lees verder »
AV-week | ‘Accountants houden graag de kaarten tegen de borst’
Accountants vrezen bij de gang naar de Accountantskamer vaak nog vooral de bestraffing die hen mogelijk te wachten staat, in plaats van het als een leermoment te zien. Voorzitter Sandra Schreuder hoopt daar verandering in te brengen. Tijdens de AV-Week gaat Schreuder in op de vraag hoe de Accountantskamer van een strafhoekje een leermoment kan […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Kennis delen, ambitie tonen, veranderen

Uit de AV-enquête blijkt dat 57% van de geënquêteerden serieus overweegt naar een ander softwarepakket over te stappen. Welk pakket past bij welke stap voorwaarts? Welke vragen stel je jezelf, collega’s en klanten om de volgende stap te bereiken? Samen met jou onderzoeken we dit tijdens het ICT&Kantoorcongres. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Online congres | 8 september 2020

Lees verder »
CPB adviseert versobering NOW-regeling
De NOW heeft een belangrijke rol gespeeld in het behoud van werkgelegenheid aan het begin van de coronacrisis. Nu een deel van de bedrijven echter langdurig een lagere productiviteit kent, neemt het belang van zoeken naar ander werk toe.
Lees verder »
Hoge Raad om opheldering gevraagd over BTW-aftrek bij bitcoinmining
De Rechtbank Den Haag heeft prejudiciële vragen gesteld aan de Hoge Raad over de aftrek van voorbelasting bij het minen van bitcoins. Omdat een bitcoinbedrijfje niet weet wie haar afnemers zijn is namelijk niet vast te stellen wat het percentage afnemers van buiten de EU is en daarmee of de VOF in aanmerking komt voor BTW-vrijstelling.
Lees verder »
Zelfstandigenorganisaties pleiten voor verlenging Tozo
FNV Zelfstandigen, PZO, ZZP Nederland en ONL vragen het kabinet de inkomensondersteuning van zelfstandigen via de Tozo-regeling na 1 oktober met drie maanden te verlengen. Op die manier kan de zelfstandige zijn of haar onderneming coronaproof maken zonder zich zorgen te maken over het inkomen, bepleiten de zelfstandigenorganisaties.
Lees verder »
Verkeerd tanken bij leaseauto: schade niet doorbelasten
Als een werknemer tijdens werktijd per ongeluk de verkeerde brandstof tankt óf schade rijdt, dan mag de werkgever het eigen risico niet doorbelasten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nog ‘even’ het pensioenakkoord uitwerken…

Het sluiten van een akkoord gaat vaak gepaard met uitbundige feestvreugde. Bij de partijen die het pensioenakkoord sloten, was die feestvreugde wat meer ingetogen van aard. De reden waarom blijft giswerk, maar kan te maken hebben met het feit dat er nog geen duidelijke keuzes zijn gemaakt over een aantal belangrijke punten.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
De WW-premie in de loonaangifte verwerken bij een tijdelijke uitbreiding van het aantal uren
Nooit eerder vertoonde krimp economie
Coronacrisis leidt tot ongekende daling aantal banen
Aantal flexkrachten fors afgenomen
OPLEIDINGEN
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
VACATURES
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN