Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief - 29 juli 2021 Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

Lekker lezen tijdens de zomer? Geniet van prachtige reportages en bijzondere interviews met Dans Magazine

Wil jij nooit meer iets missen op het gebied van dans? Abonneer je dan op Dans Magazine: hét tijdschrift voor dansliefhebbers. Verwacht bijzondere reportages, mooie interviews, handige tips en het laatste nieuws. Met in ons komend nummer:

  • Junadry Leocaria verdiept zich in haar (dans)roots
  • Barend Voogd blikt terug op dansscènes uit James Bond-films
  • Ed Wubbe over zijn dans-remake van de filmklassieker Casablanca
  • Beeldend kunstenaar David Bade vereeuwigde de breakdancers van HFC crew in een kunstwerk in de hal van het Heerlense museum Schunck
  • Alle genomineerden voor de Zwanen en de prijzen van de Nederlandse Dansdagen op een rijtje

Je hebt al een abonnement vanaf 16,99 euro!

Neem een abonnement


Dansnieuws

De Nederlandse Dansdagen komen er weer aan! Dit jaar kiest het dansfestival voor een unieke vorm: een on- als offline event om het beste van twee werelden samen te brengen. De Nederlandse Dansdagen 2021 vinden plaats in én vanuit Maastricht. In theaters, op bijzondere locaties, maar ook vanaf het online podium. Wat kun je verwachten?

Het laatste dansnieuws? Ga dan naar onze website


Sandra Rivera is 67 jaar en professioneel danseres: ''Ik denk nooit aan stoppen''

Professionele dansers zijn zich vanaf het begin al bewust van de houdbaarheidsdatum van hun carrière. Het risico op blessures wordt op een gegeven moment te groot en het beroep wordt ook steeds zwaarder wanneer je ouder wordt. Sommige dansers trekken zich echter niets aan van die leeftijdsgrens en doen er alles aan om zo lang mogelijk door te gaan. Zo ook de 67-jarige Sandra Rivera. Hoe doet ze dat?


5 dansdocumentaires die je gezien moet hebben

Dansers en choreografen hebben vaak een bijzonder verhaal. Er zijn heel wat mooie documentaires gemaakt waarbij je een kijkje in hun wereld krijgt en kunt zien hoe hun leven eruitziet. Benieuwd naar welke écht de moeite waard zijn? Wij hebben er vijf op een rijtje gezet.


Win twee kaarten!

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongesencuureerd. We presenteren een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. Samen met Fringe Amsterdam mogen Dans Magazine twee kaarten verloten. Laat ons hier weten welke voorstellingen jij wilt zien en wie weet zit straks in de zaal.
 


Zien: In The Heights is een heerlijke feelgood over de latino-danscomunnity

Heb jullie In The Heights al gezien? De musicalfilm ging 1 juli in Nederlandse bioscopen in première en is een groot succes. Op IMDB krijgt deze heerlijke feelgood een 7,6. De film gaat over belangrijke levenslessen, grote dromen, liefde, dans maar ook verlies en tegenslag. Benieuwd naar het verhaal? Wij praten je bij.


‘‘Ik kende niemand die dansen als beroep had.’’ Professioneel danseres Sofie Hofstee ging haar dromen achterna

Als vrolijk en energiek kind danste Sofie vooral omdat ze het heel erg leuk vond. Een carrière in de danswereld? Ja, heel graag. Maar hoe dan? Ze maakte een ‘veilige keuze’ en begon aan de docentenopleiding van Fontys. Na een jaar stapte ze over naar de richting ‘uitvoerend danser’ en inmiddels is ze succesvol commercieel danseres. Ze danste voor grote artiesten als de Duitse Helene Fisscher en is daarnaast druk met allerlei soorten losse klussen.


Aan klussen komen als freelancer: 3 tips van commercieel danseres en choreografe Tahnee Masela

Hoewel ze pas op haar 20e begon met dansen heeft Tahnee Masela intussen al heel wat mooie dansklussen op haar cv staan. Ze werkt als uitvoerend danser, maar ze is zich steeds meer aan het focussen op het choreograferen en het lesgeven. Tahnee werkt pas 2 jaar als danseres, maar ze heeft klussen genoeg. Wil je weten hoe je aan klussen komt als freelance danser? Tahnee geeft 3 tips die je een eind op weg kunnen helpen.


Leeftijd is maar een getal: Gus Solomons is 82 jaar en professioneel danser 

Als danser vraag je fysiek heel veel van je lichaam en hoewel dat lange tijd goed kan gaan, besluiten veel dansers het rustiger aan te gaan doen wanneer ze halverwege de dertig zijn. Op 82-jarige leeftijd danst Gus echter nog steeds intensief. Hoe doet hij dat?


 

Ben jij de nieuwe stagiair(e) van Dansmagazine.nl?

Heb jij een vlotte pen en ben je op zoek naar een inspirerende stage waarmee je iedere dag met schrijven aan de slag bent? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dansmagazine.nl is de website van het enige Nederlandse tijdschrift over dans: Dans Magazine. Alle dansstijlen komen aan de orde, als ook voorstellingen, dansgezelschappen, choreografen, dansers en festivals.


Ingezonden mededeling

Steun het boekenvak, bestel bij Bazarow.com

Bazarow is een verkopende boekensite die inkomsten laat terugvloeien naar mensen in het boekenvak. We hebben dezelfde prijzen en voorwaarden als de grote internetreuzen, maar je euro’s worden beter besteed. Met een bestelling bij Bazarow steun je schrijvers, vertalers, uitgevers én boekhandels. En als de sector weer sterker wordt, komen er alleen maar mooiere boeken en steun je zo natuurlijk ook je zelf, als lezer!


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.

 

 


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven? 

Onze uitgever Virtùmedia is iets nieuws gestart: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. 

Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!

Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter.

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2021. Alle rechten voorbehouden.