ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-07-2023
Guus Beaumont: "We willen Almere City op de kaart gaan zetten"

Het feestje moet nog gevierd worden. Door de succesvolle play-offs serie van het eerste elftal van Almere City en de aansluitende korte zomervakantie is het daar nog niet van gekomen. Maar de prestatie is geleverd. Jong Almere City is na vier jaar teruggekeerd in de Tweede Divisie. Aanvoerder Guus Beaumont vormde afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de kampioensploeg. In de voorbereiding van het huidige seizoen sloot de Amsterdammer aan het bij het eerste elftal. "Beide teams gaan dit seizoen voor handhaving."


lees verder
Dit zei Ajax-trainer Maurice Steijn tegen Calvin Bassey

Calvin Bassey vertrekt zo goed als zeker bij Ajax. Fulham wil de verdediger voor 21 miljoen euro oppikken. Toen Ajax dat hoorde, werd de 23-jarige Bassey bijna naar de uitgang geduwd. De Engelse Nigeriaan moet de laatste plooien gladstrijken en dan is hij speler van Fulham. Maar als het aan hem lag, speelde hij komend seizoen gewoon nog voor Ajax. 

lees verder
Nick Kuipers steunpilaar bij Persib Bandung: "Soms mis ik het georganiseerde en geplande van Nederland enorm"

Nick Kuipers voetbalde jarenlang in de Keuken Kampioen Divisie bij MVV. In 2017 kreeg de centrale verdediger eindelijk de kans in de Eredivisie, maar na ADO Den Haag en een uitleenbeurt bij FC Emmen vond hij de tijd rijp voor iets anders. In 2019 maakte de nu dertigjarige Limburger de overstap naar het Indonesische Persib Bandung. "De liefde die mensen hier voor hun club voelen, zie je misschien alleen in Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië en Colombia."

lees verder
Dit lijkt de duurste transferzomer ooit te worden voor AZ

AZ is hard op weg om van deze zomer de drukste transferzomer ooit te maken. De Alkmaarders gaven al 10,5 miljoen euro uit aan spelers én ontvingen al liefst 46 miljoen euro aan transfersommen door vertrekkende spelers. Dat laatste bedrag is het hoogste van de hele Eredivisie. Er is maar één transferperiode geweest waarin AZ nog meer uitgaf en zo is er ook maar één zomer waarin AZ nóg meer geld ontving. Beide records kunnen zomaar worden verbroken deze zomer. 

lees verder
PANNA! 77 blikt vooruit op het WK Vrouwen, interviews met eindbaas Frenkie en Joey Veerman, superposters en meer!

Gaan we deze zomer Wereldkampioen worden? Die kans bestaat en dat zou een stunt van jewelste betekenen. De OranjeLeeuwinnen gaan strijden in Australië en Nieuw-Zeeland om de beste van allemaal te worden! Uiteraard daarover volop aandacht in PANNA! 77. Ook zijn interviews te lezen met Frenkie de Jong van FC Barcelona, met Joey Veerman van PSV, met Wout&Maud en lees je weer de meest bijzondere lijstjes. En natuurlijk ontbreken de acht superposters niet! Met onder meer het speelschema van het WK Vrouwen!

lees verder
Dit zijn de vijf duurste tienertransfers van deze zomer

De transferzomer is in volle gang en in deze periode zagen we al heel wat dure transfers voorbij komen. Jude Bellingham is momenteel de duurste speler van deze zomer: de 20-jarige middenvelder maakte voor 103 miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Real Madrid. Maar wie zijn de duurste transfers in de leeftijdsgroep vlak onder hem? ELF zet de vijf duurste tieners van deze transferzomer op een rijtje.

lees verder
Steven van Dijk, keeper op de Faeroër: "Een kwartier voor de deadline kwam mijn overgang rond"

Na een avontuur op IJsland en een mooie uitdaging in Australië is Steven van Dijk dit jaar als eerste Nederlander actief op de Faeroër, de archipel die meer schapen dan mensen telt. Waar het altijd stevig waait en kunstgras noodgedwongen als ondergrond van voetbalwedstrijden dient. Een eilandengroep die volgens de 25-jarige doelman zelfvoorzienend is. "Erg knap met zo'n kleine bevolking. Al is het opvallend dat er nergens een boom groeit."

lees verder
Ajax hoopt deze Kroaat binnen te halen als vervanger van Jurriën Timber

Jurriën Timber is sinds een paar dagen speler van Arsenal. De Londense club betaalde Ajax liefst veertig miljoen euro, een transfersom die door middel van bonussen nog kan oplopen tot 45 miljoen euro. Timber was een rots in de branding bij Ajax. Het is dan ook niet gek dat directeur Sven Mislintat druk bezig is met een vervanger voor de 22-jarige international van Nederland. Mislintat is gespot op Schiphol, waar hij een vlucht naar Zagreb zou hebben genomen.

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Ja. Hij is er weer! Het extra dikke Vakantie Doeboek van PANNA! Honderd pagina's boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. En dat niet alleen! Treed ook in de voetsporen van een zaakwaarnemer en stippel zo de droomcarrière van Jantje uit, help mee om een door een sjeik gekochte club samen te stellen en lees vele vakantietips in de PANNA! Reisgids!

lees verder