Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 21 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Guus Ham (Novak): ‘Accountant, factureer sneller’
De Nederlandse Organisatie van Accountants en Accountantskantoren (Novak) vindt dat accountantskantoren alerter moeten zijn op hun debiteurenbeheer. De hernieuwde samenwerking met Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders speelt op die zorg in.
Lees verder »
‘Stagiair administratiekantoor raakte stukken kwijt, edelachtbare’
Een restaurant kreeg een hoge boete wegens het niet tijdig aanleveren van stukken bij de arbeidsinspectie. De eigenaar vocht door tot aan de Raad van State. Hij had de stukken aan een stagiair op zijn administratiekantoor gegeven. Die was ze vervolgens kwijt geraakt, luidde zijn verweer.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is. Er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
NBA: ‘Aanpassing Wta die AFM wil is niet nodig’
De Autoriteit Financiële Markten raadde de regering in april aan om de Wet toezicht accountantsorganisaties  (Wta) aan te passen. In een brief aan minister Hoekstra zegt de NBA dat dit niet nodig is.
Lees verder »
PWC zet paspoppen in tegen ‘ongezellige sfeer’
Elk bedrijf gaat op zijn eigen manier om met de coronacrisis. PWC zet poppen in de koffiecorner om het minder leeg te laten lijken, blijkt uit een reportage in de Volkskrant.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Financial accountant wil Miss Nederland worden
Roos Sophie van Twisk (23) werkt als junior financial accountant bij Rembrandt Corporate Services. Ze doet mee aan de Miss Nederland-verkiezing, maar was bang dit op haar werk te vertellen.   
Lees verder »
Kamer boos over uitblijven hulp aan toeslagenslachtoffers
Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire moeten nog zeker maanden wachten op compensatie. De Belastingdienst weet dat honderden mensen in ernstige financiële problemen komen, maar helpt hen niet. SP-Kamerlid Renske Leijten vindt dit niet kunnen, zei ze donderdagmiddag in de Tweede Kamer.
Lees verder »
KPMG ziet meer aandacht voor fraude bij beursbedrijven
Accountants van ondernemingen die genoteerd zijn aan de AEX en de AMX besteden in de uitgebreide controleverklaring steeds vaker aandacht aan fraude en wet- en regelgeving. Bij bijna 90% van de bedrijven wordt in een algemene paragraaf aandacht besteed aan fraude en nog eens 80% gaat in op wet- en regelgeving. Dit blijkt uit onderzoek […]
Lees verder »
Accountants mogen TVL-aanvraag doen voor klanten
Accountants en andere intermediairs kunnen vanaf 1 september 2020 een TVL-aanvraag (Tegemoetkoming Vaste Lasten) indienen namens een getroffen ondernemer. Diverse accountantsorganisaties hebben hiervoor met succes gelobbyd bij het ministerie van Financiën.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 ingrediënten voor een succesvol advieskantoor

Een goed eindproduct begint met een perfecte basis. Een huis met een stevige fundering, een innovatie met een creatief idee en een smaakvol gerecht met een basisrecept. Natuurlijk ben je er dan nog niet.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING
HAN
3 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN