Nieuwsbrief van 9-3-21 6:30:14
Online bekijken

Zorg voor voldoende daglicht en frisse lucht

Storax RWA-lichtkoepels: compleet systeem voor rook- en warmteafvoer

Storax biedt als verdeler van Skylux diverse systemen van RWA-lichtkoepels (rook- en warmteafvoer). Deze RWA-lichtkoepels spelen een essentiële rol bij brand: ze kunnen automatisch opengaan, waardoor rookvrije zones gecreëerd worden.

VELUX lanceert dakraam voor hoge inbouw

Voor het creëren van een gezond en prettig binnenklimaat is het belangrijk om dakramen zo te positioneren dat er voldoende daglicht binnenkomt en ze regelmatig geopend kunnen worden om frisse lucht binnen te laten. In woningen met hoge knieschotten of als bijvoorbeeld de plaatsing van het zonnepaneelsysteem hier aanleiding toe geeft, is de optimale positie van een dakraam niet altijd haalbaar.

De ontwikkeling van een Bedienbaar Daklicht

Wanneer je besluit om een nieuw en innovatief daklicht of lichtstraat te ontwikkelen, loop je tegen vele zaken aan. Van Europese en nationale bouwregelgeving tot ontwikkeling van matrijzen en printplaten. En nog veel, veel meer. Startpunt voor alle “producten die bestemd zijn om blijvend te worden verwerkt in bouwwerken” is de Europese Verordening bouwproducten nr. 305/2011/EU.

Brakel BA-4 HR hoogrendement glasroedensysteem

Deze hoogrendementsystemen (HR-systemen) ontwikkelde Kingspan Light + Air speciaal voor situaties waarin energiebesparing en duurzaamheid essentieel zijn. Dankzij deze op maat vervaardigde Brakel® HR-systemen leveren glasconstructies een belangrijke bijdrage aan een energiezuinig gebouw. Ze zorgen ervoor dat er op koude dagen minder warmtelast en op warme dagen minder koellast nodig is.

Nieuwe lijn dakkapellen van FAKRO

Met een nieuwe lijn dakkapellen zorgt FAKRO voor nog meer daglicht en extra leefruimte op zolder. De dakkapellen zijn zo gemaakt dat ze binnen één dag te plaatsen zijn. En in veel gevallen ook nog eens zonder vergunning. Bij het ontwerp van de dakkapellen heeft FAKRO licht, ruimte, comfort en duurzaamheid als uitgangspunten genomen. Het resultaat is een intelligente constructie die drie tot vijf keer meer lichtinval oplevert.

Drie redenen waarom daglicht in je woning belangrijk is

Huizen met veel daglicht zijn niet voor niets populair. Mensen voelen zich beter in lichte ruimtes. Een zolderkamer met veel natuurlijk lichtinval is een perfecte hobbykamer. En een woonkamer met grote raampartijen nodigt uit om even heerlijk te ontspannen na een drukke werkdag. Zonlicht is belangrijk bij het aanmaken van endorfines. En die endorfines zorgen er weer voor dat we ons energieker en productiever voelen.

Schuifdakramen

Met een dakraam komt er al veel licht en lucht op plekken, die daarvoor nog in het donker gehuld werden. Maar met een dakraam dat is weg te schuiven, haal je écht buiten naar binnen; er is tenslotte geen 'obstakel' meer door een dakraam dat toch in de vensteropening aanwezig blijft, ook als het open staat.
4.919
Leveranciers
26.765
Producten
914.000
Gebruikers
Bekijk NBD-Online
Facebook twitter Facebook
Privacy Waarborg
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.