NT e-mail
 
13-06-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Habben Jansen van Hapag-Lloyd: ‘Betere marktbalans is in zicht’
 
Nu het jaar alweer bijna doormidden kan worden gezaagd, stevent de containerlijnvaart af op wat normaliter als het hoogseizoen wordt gezien: de maanden augustus tot en met oktober. Tijd om de magazijnen vol te stouwen voor de feestdagen. Door de oorlog en het coronavirus belooft het turbulenter te worden dan ooit, maar ceo Rolf Habben...
 
 
 
(advertentie)
#
 
AddSecure Smart Transport
 

Totaaloplossingen voor Fleet- en Transportmanagement om uw activiteiten te stroomlijnen en uw kosten te verlagen.

Bezoek ons op Transport Compleet 14, 15 en 16 juni, Stand 155.


Meer informatie
 
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Miljardenclaim tegen truckkartel in de maak in VK
 
De Britse branchevereniging voor het wegvervoer RHA mag verder met zijn megaclaim tegen de fabrikanten van het truckkartel. Met 18.000 claimanten en een gevorderd bedrag van 2,4 miljard euro gaat het volgens de RHA gaat het om de grootste claim in zijn soort.
 
 
 
#
 
GTS koopt expediteur Cargo Holland op Schiphol
 
Het Nederlandse Global Transport Solutions (GTS), moederbedrijf van Best Global Logistics (BGL) en Marinetrans (Singapore), heeft Cargo Holland op Schiphol overgenomen voor een onbekend bedrag.
 
 
 
#
 
Britten van plan handelsregels Noord-Ierland op te heffen
 
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zal maandag een voorstel indienen bij het Britse parlement waarmee de handelsregels tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland worden opgeheven, tot ergernis van de Europese Unie.
 
 
 
#
 
Truckerstaking Zuid-Korea legt productie fabrikanten plat
 
Posco, de grootste staalproducent van Zuid-Korea, heeft het maken van sommige producten stopgezet. Door de langdurige staking van vrachtwagenchauffeurs in het land kampt het bedrijf met een tekort aan materialen. Ook andere grote Zuid-Koreaanse exporteurs als Hyundai, Kia en Samsung hebben last van de staking die de wereldwijde toeleveringsketens steeds meer ontwricht. Ook leveringen aan...
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Recordopbrengsten voor brandstofexport Rusland sinds oorlog
 
Rusland heeft in de eerste honderd dagen van de oorlog in Oekraïne 93 miljard euro verdiend aan de export van fossiele brandstoffen. Ondanks een daling van het volume van de Russische export van fossiele brandstoffen in mei behaalde Moskou recordinkomsten uit de uitvoer dankzij de wereldwijde stijging van de prijzen van fossiele brandstoffen.
 
 
 
#
 
DHL verwacht nog geen volledig herstel vervoersketen in 2023
 
Pakketbezorger DHL, onderdeel van Deutsche Post, verwacht dat de verstoringen in de vervoersketen volgend jaar nog niet volledig zijn verholpen. De congestie in de havens zou volgens het Duitse bedrijf volgend jaar moeten afnemen doordat er meer nieuwe containerschepen worden afgeleverd, maar dat is nog niet genoeg om de wereldwijde toeleveringsketen te laten herstellen naar...
 
 
 
#
 
D66 wil platform spoorgoederenvervoer oprichten
 
Er moet een platform spoorgoederenvervoer komen waarin alle betrokken partijen afspraken kunnen maken als het gaat om overlast voor bewoners langs het spoor. Daarvoor pleit D66.
 
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Nieuwe e-truck Scania: actieradius 350 km en met 375 kW snelladen
 
Scania heeft een nieuwe elektrische vrachtwagen voor het regionaal langeafstandsverkeer geïntroduceerd. Het voertuig heeft een accupakket van 624 kWh en kan daarmee zo’n 350 kilometer rijden. Het laadvermogen bedraagt tot 375 kW, wat betekent dat een uur laden zo’n 270 tot 300 km aan actieradius toevoegt.
 
 
 
#
 
Cao-conflict Duitse zeehavens zorgde voor scheepsfile
 
Om de loononderhandeling in de Duitse zeehavens kracht bij te zetten, legden de havenarbeiders in onder meer Bremen en Hamburg afgelopen donderdagavond het werk een paar uur neer. Het gevolg: opstoppingen in Duitsland, en daarmee ook in Antwerpen en Rotterdam.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam