We gebruiken het pas 150 jaar als begroeting
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Piekeren is niet leuk, maar nuttig is het wel

Typisch voor piekeren is dat we het vaak onbewust doen. Voor je het weet ben je een kwartier verder met het pijnigen van je hersenen over de vraag of je je huis wel verkocht krijgt. Prettig kun je dat gepieker niet noemen, maar we kunnen er wel wat aan hebben. 

 
 
Quest
 

Superleuk: slimmer worden met een abonnement op Quest

We vinden het natuurlijk hartstikke tof dat je onze nieuwsbrief leest, maar in ons magazine vind je nóg meer geweldige verhalen. Als je nu een abonnement neemt op Quest, krijg je ook nog korting op onze nieuwe scheurkalender. Zo word je iedere dag een stukje wijzer. 

 
 
Quest
 

Waarom wrijven vliegen altijd met hun pootjes tegen elkaar aan?

Wie de tijd neemt om een vlieg te observeren, heeft vast weleens gezien dat ze zich lijken te wassen. Voorpootjes, achterpootjes, oogjes, alles krijgt een wrijfbeurt. Waar is dat goed voor?

 
 
Quest
 

Boekfavorieten van Quest

Deze zes boeken wil je gelezen hebben

Het uitzoeken van een nieuw boek is niet makkelijk. Gelukkig helpt Quest je een handje met een selectie van de nieuwste en beste boeken van de afgelopen tijd. Zes boeiende boeken met een beknopte beschrijving voor je op een rij.

 
 
Quest
 

Babypraat: waarom doen we daaraan?

'Koetsjie koetsjie’, 'Wie is er een lieve baby? Ja jij bent een lieve baby!'. Mensen kramen de grootste onzin uit als ze een baby zien. En waarom zetten we zulke gekke stemmetjes op?

 
 
Quest
 

Echt waar: we zeggen nog helemaal niet zo lang 'hallo' tegen elkaar

Of je nu iemand op straat ziet, verwelkomt in huis, of de telefoon opneemt, de begroeting 'hallo' is altijd gepast. Maar dat woord wordt pas 150 jaar op die manier gebruikt. Wat betekende het eerst?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

In deze landen heeft het coronavirus geen voet aan de grond gekregen

London is coronavrij. Nee, niet de hoofdstad van Engeland, maar het gelijknamige plaatsje in de eilandrepubliek Kiribati. Welke landen zijn de dans nog meer ontsprongen?