Bekijk deze e-mail in je browser

HALVERWEGE BOULEVARD 2021

We zijn alweer een week onderweg. (Theater)makers verzorgen prachtige voorstellingen, perfomances en installaties. De sfeer is heerlijk en ons geweldige publiek weet ons goed te vinden. Wees welkom en strijk dit weekend lekker neer op één van de terrassen op ons festivalhart en geniet van het uitgebreide programma, met aanbod voor iedereen en iedere portemonnee. Veel plezier!
foto: Jean Philipse

UITGELICHTE PROGRAMMATIP: ELISABETH GETS HER WAY

De nieuwe danssolo van en door Jan Martens is een portret van, en ode aan, de Poolse Elisabeth Chojnacka (1939-2017), getalenteerd en gepassioneerd muzikante die klavecimbelmuziek terugbracht in de moderne muzikale wereld. Een documentaire dansvoorstelling met vuur, door Jan Martens, graag geziene maker op Boulevard. 

''ELISABETH GETS HER WAY is een weergaloos portret van een grote muzikante." 
★★★★★ - Volkskrant
foto: Karin Jonkers
Jan Martens is op 14 augustus om 16.00 uur te gast in het Gesprek van de Dag. Het onderwerp van het gesprek is het klavecimbel en hun leermeesteressen. 

Meer weten over Jan Martens en de totstandkoming van ELISABETH GETS HER WAY? Luister naar Het Voorgesprek, waarin Teddy Tops steeds in gesprek gaat met een maker die te zien is op ons festival. 
ELISABETH GETS HER WAY speelt nog tot en met zondag 15 augustus, iedere avond om 20.30 uur in MAINSTAGE Brabanthallen. 
 
Get your tickets

GEBARENCAFÉ: ZATERDAG 14 AUGUSTUS

Komend weekend vindt weer het jaarlijkse Gebarencafé (programma met tolk) voor doven en slechthorenden plaats. Op zaterdag 14 augustus van 15.00 tot 22.00 uur is het weer tijd voor gezelligheid! Je vindt het in het Zuiderpark, ’s-Hertogenbosch, op het terras tussen Tent West en restaurant Faam, aan de rechterkant van Tickets & Info. Het café is vrij toegankelijk. Een plekje reserveren is niet nodig. Met 100 zitplaatsen is er genoeg ruimte. 

De volgende voorstellingen uit ons programma worden de 14e ondersteund met gebarentolken:

Die Hexe - Clubt Gewalt 
Yogi Anni - Annica Muller
Missie Operatie Expeditie - Firma Draak
Lubricant for Life - Woodman

𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝘃𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗳 𝗼𝗽𝗺𝗲𝗿𝗸𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻?
Spreek een van onze medewerkers aan of neem contact op via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl. Meer informatie via onderstaande knop.
foto: Karin Jonkers
Meer informatie

HET ZUIDERPARK: PLACE TO BE

Vanaf 1985 sloeg Boulevard aan de voet van de Sint-Jan haar kampement op. Nu de Parade in een treurige steenoven is veranderd – alle bomen gekapt, een half gesloopt Theater aan de Parade – zijn we tijdelijk verhuisd naar het Zuiderpark. Ruim, groen en verkoelend. Tijd voor verkenning!

Op expeditie in het Zuiderpark
Tien hectaren gras, struiken, bomen, bloemen en water. Dat is pakweg negen voetbalvelden natuur. Wat vliegt, kruipt en groeit er? Verkenningstocht met ecoloog Johan Mees.

 
Naar het artikel

DORSTLESSERS & DE LEKKERE TREK

Van mooie voorstellingen bezoeken en nieuwe indrukken op doen krijg je dorst en lekkere trek. Dat snappen we als geen ander. Wist je dat ons nieuwe festivalhart daarom vier horecazones kent? We vertellen er je graag meer over. 
 
“Vlak bij de ingang ligt de vijver met vlonders. Dat is het Waterterras, waar ook vijf speciale bieren – van Tripel Karmeliet tot Goose Island IPA – worden getapt. Inclusief Corona. Je vindt er ook het assortiment van de roemruchte Wijnbar.”
- Pepijn Muller, hoofd horeca
 
foto: Karin Jonkers
Achter de Tickets- en Infotent [bij de ingang] staat de grote Hertog Jan-bar met terras. Bij de vertrouwde festivalrestaurants Lof en Faam vind je eveneens terrassen. Hier kun je eveneens terecht voor een diner. Voor koffie en thee kun je terecht bij Zwart Goud, de fraaie Koffieboot.

GRATIS GENIETEN

Mensen met een kleine beurs opgelet! Zelfs zonder dubbeltje zit je bij Theaterfestival Boulevard nog steeds op de eerste rij. Geniet kosteloos van theater, dans muziek en meer. Kijk voor een volledig overzicht van gratis voorstellingen en activiteiten op onze website.

In deze nieuwsbrief lichten we aantal tips voor je uit: 
foto: Karin Jonkers

DE BLOCKBOXEN
De drie kleurige, opvallende boxen - een kubus, halve bol en prisma - zijn gewoon meeverhuisd naar het park. Theatermakers van naam creëerden hiervoor een voorstelling of installatie. Dagelijks is de toegang van 13.00 tot 14.00 uur gratis voor mensen met een kleine beurs. Bezoek het Zelfloket (10+) van Theater Artemis, de plantenwereld van Francesca Lazzeri of de TussenTijdCapsule van Schippers&VanGucht.

Klik hier voor het volledige overzicht
 
foto: Karin Jonkers

DE DOM
De Dom is ons spiksplinternieuwe huis. Een groot huis, dat staat te pronken in het Zuiderpak. De wanden zijn transparant. Zodat je van daaruit goed naar buiten én binnen kunt kijken. Want de bedoeling is: hier komen theater, de stad en de wereld samen. De Dom is het denk-en-doe-domein van het festival. Iedereen is welkom. Je kunt hier aanschuiven in diverse contextprogramma's of meedoen in een van onze sessie. 


Klik hier voor het volledige overzicht
 
foto: Karin Jonkers

PARKPODIUM
In de schaduw van de bomencirkel in het Zuiderpark tref je dit jaar het Parkpodium: een openluchttheater met dagelijks gratis toegankelijke, veelal mixen van theater, dans, circus en performance voor de gehele familie. Ook kun je iedere avond genieten van gratis muziekprogramma.

Klik hier voor het volledige overzicht


ZOMERSE WANDELING MET ARTEMIS
Theater Artemis neemt je mee op een wandeling door de natuur om onze relatie daarmee te onderzoeken. Die begint op het strand van de Zuiderplas in het Bossche Broek, en eindigt op het festivalhart. Wanneer? Zaterdag 21 augustus om 10.00 uur. 

Klik hier voor een gratis ticket

IN DE SPOTLIGHT: BLVRD THEATER

foto: Jean Philipse
In ons BLVRD Theater is het iedere avond feest. Door de grootte van deze zesmaster, kunnen we iedereen op 1,5m afstand placeren. En vaak is er op de dag zelf nog kans om een plek te bemachtigen voor een leuke voorstelling of concert! Eerder ging de zaal al uit zijn dak bij een concert van MC Gery Mendes en tijdens de kleurrijke voorstelling TREK IETS LEUKS UIT.
 
Op de agenda voor komend weekend en volgende week staan onder andere: REASPORA de muziektour, de veelgeprezen en bekroonde theatervoorstelling De zaak Shell en de beeldende jeugdvoorstelling Vergeten Dieren & Verloren Zaken (6+). Bekijk het BLVRD Theater aanbod via onderstaande button.  
 
Programma in het BLVRD Theater

BLVR&D: WERKSESSIE RAOUL HEERTJE

Het Nederlands Theater Festival vroeg oud-juryvoorzitter en comedian Raoul Heertje om in gesprek te gaan met mensen van heel verschillende komaf die zelden een stap over de drempel van het theater hebben gezet. De eerste uitkomsten van die gesprekken waren voor theatermakers/theaterwereldbewoners even verhelderend als ontluisterend; voor veel mensen speelt ‘theater’ zich nog altijd af in een parallel universum waar zij geen deel van uitmaken.
𝗢𝗣𝗥𝗢𝗘𝗣
Voor de Werksessie: Raoul Heertje in gesprek met nieuw publiek. Of niet? Is Raoul op zoek naar mensen die niet of nauwelijks het theater bezoeken. Hij gaat graag met ze in gesprek waarom dan juist niet. Ben of ken jij zo iemand? Dan gaat Raoul graag met jou in gesprek. Stuur een mail naar babette@festivalboulevard.nl

Waar en wanneer? Zondag 15 augustus om 17.00 uur in de Dom op het festivalhart in het Zuiderpark.  

 
Meer informatie

FESTIVALTIP: LEEN EEN GRATIS FESTIVALFIETS 

Is er geen pendelbus?! In tegenstelling tot eerdere edities rijdt er geen pendelbus tussen het festivalhart (het Zuiderpark) en de verschillende voorstellingslocaties. Veel locaties bevinden zich op loopafstand van het festivalhart. Liever op de fiets naar een voorstelling? Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis festivalfiets, deze zijn verkrijgbaar bij Tickets & Info (zolang de voorraad strekt).

Voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelgebruikers kunnen we op aanvraag (met motivatie) vervoer regelen. Neem daarvoor contact op via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.
foto: Karin Jonkers
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Add us to your address book


Meld je af voor deze nieuwsbrief