Plus: AVA_Net Symposium, Tegel voor documentaire, Binge Festival

 
Wordt deze mail niet goed weergegeven?
Bekijk de webversie
Beeld & geluid Logo
 
Een halve eeuw geleden wistte men na uitzending de banden van zelfs zeer succesvolle tv-series. De kostbare tapes werden opnieuw gebruikt. Tegenwoordig ondenkbaar en ook onnodig. Uitzendingen worden digitaal opgeslagen in het archief van Beeld & Geluid. 
Verwijderde afleveringen van Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? kwamen gelukkig via omwegen recent weer boven water. 

Meer hierover in deze Nieuwsbrief voor Mediaprofessionals. Verder onder meer: een belangrijke journalistieke prijs voor een documentaire vol archiefmateriaal, de impact van Immersive Experiences op de media en meer over Beeld & Geluid in Den Haag.
AVA_Net Symposium
 
AVA_Net Symposium
 
Donderdag 20 juni
 
Het jaarlijkse AVA_Net Symposium staat in het teken van audiovisueel erfgoed voor, door én met de samenleving. Hoe kun je als audiovisuele erfgoedorganisatie maatschappelijk een verschil maken? Met wie kun je samenwerken en hoe? Wat levert het op?
De keynote wordt gegeven door Danielle Kuijten en Jules Rijssen van Imagine IC, het museum en archief in de Amsterdamse Bijlmer. 
 
 
Cross Media Café
 
Cross Media Café
 
Maandag 10 juni
 
Immersive Experiences (IX) worden gezien als een van de drijfveren achter de derde grote digitale transitie. Het belooft de manier te transformeren waarop we de wereld om ons heen ervaren. In het komende gratis Cross Media Café staan we stil bij de term 'Immersive' en de impact daarvan op de mediasector.
Met onder meer: Roy Gerritsen (y=f(x)lab), Sabrina Verhage (Tellart) en Joris Weijdom (HKU).
 
Beeld & Geluid Spoelt Terug
 
Beeld & Geluid
Spoelt Terug
 
Zaterdag 25 en zondag 26 mei
 
Kijk televisie-nostalgie bij Beeld & Geluid. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, Het Zonnetje in Huis en Ja Zuster Nee Zuster staan in de spotlight van de eerste editie van Beeld & Geluid Spoelt Terug.
Wim Daniëls vertelt over bijzondere amateurfilms én het nieuwe seizoen van het op privéfilms gebaseerde populaire programma Nederland op Film.
 
 
Binge Festival
 
Series kijken op
Binge Festival
 
29 mei - 2 juni
 
De nieuwste televisie- en streamingseries zijn te zien op het gratis Binge Festival van Beeld & Geluid en Broadcast Magazine. In samenwerking met onder meer NPO en Warner Bros. Discovery worden bijvoorbeeld nieuwe afleveringen van de hitseries Dertigers en Roy Donders Altijd Wat Bijzonders vertoond, alsmede de primeur van de nieuwe Deense serie Prisoner.
 
Hamelen
 
Hamelen
 
Een unieke vondst van historische waarde. Vier verloren gewaande afleveringen van de populaire jeugdserie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? worden nu door Beeld & Geluid gedigitaliseerd.
De serie werd tussen 1972 en 1976 uitgezonden door de KRO. Waarom zijn de opnames destijds niet bewaard? We leggen het uit in een nieuwe aflevering van Collectieverhalen.
 
 
Tegel voor Indië verloren
 
Tegel voor docu
 
“Een historisch én journalistiek document dat tot denken aanzet.” De documentaire Indië Verloren…Selling a colonial war van In-Soo Radstake won onlangs een Tegel, de jaarlijkse prijs voor journalistiek. De jury roemt daarnaast het gebruik van “uiteenlopend archiefmateriaal”. Beeld & Geluid werkte met de makers samen bij het vinden en beschikbaar maken daarvan. 
De film won vorig jaar de Beeld & Geluid IDFA ReFrame Award.
 
Winnaars Gouden Reiger
Visual design
Tijdens het event voor art en design in film, animatie en games The Art Department in Eindhoven konden visual designers live digitaal beelden uit het archief van Beeld & Geluid bewerken. Animator Paddy Murphy creerde in korte tijd bovenstaande bewerking.
Groeten uit Den Haag
 
Groeten uit Den Haag
 
Zaterdag 29 en zondag 30 juni
 
Beeld & Geluid neemt met ‘Groeten uit Den Haag’ afscheid van het pand aan de Haagse Zeestraat. 95 Jaar museumgeschiedenis wordt gevierd met tentoonstellingen, rondleidingen en een talkshow met Eppo van Nispen tot Sevenaer.
Deze zomer verhuist de Haagse collectie naar Hilversum. Beeld & Geluid blijft met verschillende partners programma’s maken in deze stad.
 
 
REMIX Fest
 
REMIX Fest
 
Vrijdag 18 oktober
 
Na de twee voorgaande succesvolle edities organiseert Beeld & Geluid op vrijdag 18 oktober het derde REMIX Fest. Studenten (en studieleiders) van film- en kunstacademies maken kennis met de creatieve mogelijkheden van audiovisuele archieven. 
Researchproject The VOID stelde een report samen over de projecten van de deelnemende partijen aan de vorige editie van REMIX Fest.
 
 
Vragen over archiefgebruik
Voor alle professionele gebruikers van DAAN: de bereikbaarheid van de afdeling Zakelijk van Beeld & Geluid is uitgebreid naar: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur. Het telefoonnummer blijft ongewijzigd: 035-6775555 (optie 2). Mailen kan via zakelijk@beeldengeluid.nl
 
Wil je meer weten over hoe je toegang krijgt tot het archief? En hoe je materiaal uit het archief van Beeld & Geluid kunt gebruiken in jouw producties? Kijk hier of mail zakelijk@beeldengeluid.nl
Het Mediamuseum bezoeken? Hier vind je alle informatie over onder meer openingstijden en tickets.
De bijeenkomsten voor publiek én professionals vind je in de agenda.
Werken bij Beeld & Geluid? Vacatures vind je hier. Stageplekken staan vermeld bij Mediastages.
Over deze nieuwsbrief
Met deze nieuwsbrief voor mediaprofessionals houden we je een aantal keer per jaar op hoogte van interessante projecten, bijeenkomsten en informatie met betrekking tot Beeld & Geluid. Je bent in het bestand opgenomen omdat je je hebt aangemeld of omdat wij frequent contact met je hebben. In de footer kun je jezelf afmelden.
Reageren op deze nieuwsbrief: pwestgeest@beeldengeluid.nl
 
Beeld & Geluid Facebook icon   Beeld & Geluid Instagram icon   Beeld & Geluid youtube icon   Beeld & Geluid Twitter icon   Beeld & Geluid LinkedIn icon
 
 
 
contact privacy aanmelden afmelden
 
 
 
 
Logo Beeld & Geluid Logo VriendenLoterij
© Beeld & Geluid