‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
24. APRIL 2024
 
   
Jes Stein Pedersen
Litteraturredaktør på Politiken
 
  Kære læser!  
  Det var en overraskelse af de store, da Peter Legård Nielsen fik en mail om, at hans roman ’Mørket uden grænser’ mere end 30 år efter sin udgivelse herhjemme nu udkommer internationalt under den engelske titel ’Darkness Without Limits’.  
  »Jeg troede, det var en joke«, siger Peter Legård Nielsen. For han har ikke selv haft noget som helst at gøre med, at et stort amerikansk forlag nu udgiver den roman, han skrev i sine tidlige år som forfatter.  
  Romanen handler om en ung mand, der lider af angst og forlaget Austin Macauley Publishers, som antog den mener, at den er relevant ikke mindst, fordi USA oplever en mental sundhedskrise blandt amerikanske unge.  
  »Der er en suggestion i sproget, en konstant drejning af det normale, som får en til at spærre øjnene op«, lød det, da Politikens kritiker John Chr. Jørgensen i 1992 anmeldte ’Mørket uden grænser’.  
  Tillykke til Peter Legård Nielsen. I de senere år er blandt andet Tove Ditlevsen, Olga Ravn og Dorthe Nors også udkommet internationalt. Her er hele artiklen.  
   
  Signe Pildals debutroman, ’Francine og Katrine’, er en MeToo-roman med to vinkler og to generationer af kvinder. Og den åbner samtidig for en diskussion, som det blev lagt i hænderne på to generationer af kvinder fra Politikens litteraturredaktion: Sigrid Adamsson, der er født i 1994 og Lise Garsdal, som er født i 1964. De to korresponderer i den seneste udgaver af Bøger om magt, perversitet og forargelse. Her er brevvekslingen.  
   
  Islandske Sigríður Hagalín Björnsdóttir er aktuel med romanen ’Ilden. Når jorden brister kommer sandheden frem’. Den handler om Anna, som har en doktorgrad i vulkanologi og geofysik. Hun ved alt om, hvad der rører sig i Islands urolige undergrund. Hvad hun selv gemmer på, lærer hun først at forstå undervejs og hendes egen indre vulkan går selv i udbrud, da hun møder fotografen Tómas. »Vi er nu gået fra søndagsavis til kulørt ugeblad. Det er mildt sagt en historie, der er fortalt før. Så følger tredje akt. Her bliver teksten til romankunst«, skriver Thomas Bredsdorff, »endelig smelter liv og lava sammen«. Her kan du læse hele anmeldelsen.  
  God læselyst!  
Skribent
 
     
 
 Hendes bog er fornærmende fordummende
Hendes bog er fornærmende fordummende  Hendes bog er fornærmende fordummende
 
 
 »Hendes køn, udseende og seksualitet blev omtalt stærkt latterliggørende«
»Hendes køn, udseende og seksualitet blev omtalt stærkt latterliggørende«  »Hendes køn, udseende og seksualitet blev omtalt stærkt latterliggørende«
 
Hans bog om voksnes skærmrelaterede mistrivsel peger på et væld af gruopvækkende studier
Hans bog om voksnes skærmrelaterede mistrivsel peger på et væld af gruopvækkende studier Hans bog om voksnes skærmrelaterede mistrivsel peger på et væld af gruopvækkende studier
 
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Klumme: Det er absurd, at mine muligheder som 30-årig er blevet afgjort af mit 16-årige jeg
 
 
 
2 Når de ser på deres branche, tænker de: »Prøv lige at kigge jer omkring, der er sprut over det hele«
 
 
 
3 Forbrugerøkonom giver sit besyv efter vredt Støjberg-opslag om elbiler
 
 
 
4 »Der har altid været nogen til at skrive mine stile og overføre penge. Jeg har heller aldrig haft et rigtigt arbejde«
 
 
 
5 Mens Trump sover i retten, scorer Biden kvindelige vælgere i Florida
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  To lærere til Øresundsskolen
 
Frist:­ 21/05/2024   Københavns Kommune Læs mere
 
  Souschef til Øresundsskolen
 
Frist:­ 21/05/2024   Københavns Kommune Læs mere
 
  Direktør
 
Frist:­ 10/06/2024   Forbrugerrådet Tænk Læs mere
 
  INSTITUTLEDER TIL INSTITUT FOR REGIONAL SUNDHEDSFORSKNING, DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET
 
Frist:­ 21/05/2024   Syddansk Universitet Læs mere
 
  Direktør i AskovFondens Socialpsykiatri
 
Frist:­ 13/05/2024   AskovFonden Læs mere