Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 2 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Handhaving ‘schuifkaaswet’ DBA weer opgeschort tot midden 2018
De opschorting van de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is opnieuw verlengd, tot in ieder geval 1 juli 2018. Dat heeft het kabinet bekend gemaakt. 
Lees meer
 
 
Geen aanslag ontvangen, geen invorderingsrente
Een belastingplichtige die beweert geen aanslag te hebben ontvangen, hoeft van de rechtbank Zeeland-Wet-Brabant geen invorderingsrente te betalen. Dit ondanks het feit dat de Invorderingswet 1990 ontvangst van een aanslag niet expliciet als voorwaarde stelt om invorderingsrente in rekening te kunnen brengen.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
NBC Nederland sluit zich aan bij internationaal netwerk
NBC Nederland heeft zich aangesloten bij Santa Fe Associates International (SFAI), een internationaal netwerk van dienstverleners op het gebied van onder andere auditing, accounting, belastingadvies en consulting.
Lees meer
 
 
Omzet zakelijke dienstverleners stijgt flink
De omzetgroei van accountants en administratiekantoren bedroeg in het eerste kwartaal 3,4% ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het CBS in de kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening. De omzet van de gehele zakelijke dienstverlening steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 6,9%. De omzetgroei in het eerste kwartaal van 2017 is sterker dan in de […]
Lees meer
 
 
Nederlands agentschap betaalt mee aan adviezen over ‘rulings’
Het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, betaalde de afgelopen jaren mee aan fiscale adviezen voor zeker elf multinationals die overwogen een kantoor in Nederland te openen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. 
Lees meer
 
 
Nieuw Geldboek voor Ondernemers online
Deze week is online de vernieuwde en uitgebreide editie van het Geldboek voor Ondernemers verschenen. De gids biedt MKB-ondernemers meer grip op hun geldzaken.
Lees meer
 
 
Werknemers minder tevreden over arbeidsomstandigheden
Werknemers in Nederland zijn in het afgelopen decennium op een aantal punten minder tevreden over hun arbeidsomstandigheden. Dat schrijven CBS en TNO in een gezamenlijke publicatie.
Lees meer
 
 
Vereniging Eigen Huis wil restschuldregeling behouden
Vereniging Eigen Huis (VEH) pleit voor het behoud van de fiscale restschuldregeling omdat er nog 340.000 huizen ‘onder water’ zouden staan in Nederland.
Lees meer
 
 
VNO-NCW: pensioenfondsen moeten wal opwerpen tegen vijandige overnames
VNO-NCW vinden dat pensioenfondsen door extra investeringen in Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen om aldus een actievere rol te kunnen spelen bij dreigende vijandige overnames.
Lees meer
 
 
CFO vertrekt bij verlieslijdend Uber
De uittocht bij Uber gaat door. De financieel topman, Gautam Gupta, heeft besloten het taxibedrijf in te ruilen voor een start-up. Het is de zoveelste hooggeplaatste medewerker die vertrekt in een periode dat het bedrijf nog altijd forse verliezen draait.
Lees meer
 
 
Vaststellingsovereenkomst ongeldig als belastingplichtige tegenstribbelt
Van een rechtsgeldige vaststellingsovereenkomst is geen sprake als de belanghebbende belangrijke door de Belastingdienst gestelde voorwaarden van de VSO niet accepteert. Dat vond de Belastingdienst, die gelijk kreeg van Rechtbank Zeeland-West-Brabant.
Lees meer
 
Klantdossier online met CaseWare Cloud Contentpartner
Een cloudstrategie biedt accountants veel voordelen: flexibiliteit, kosten- efficiëntie, snel op- en afschalen, werken op ieder moment en op elke plek. CaseWare Cloud zal daar veel aan bijdragen. Om te beginnen met een klantdossier in de cloud.
 
Aantrekkelijk rapporteren in Powerpoint Opleiding
Hoe maak je een krachtige slidedoc die lezers triggert? Voor wie? Deze training richt zich op professionals op alle niveaus die Powerpoint als rapportagetool (willen) gebruiken. Resultaat Na deze workshop heb je meer zicht op het tekstgenre Slidedocs, waarin Powerpoint als rapportagetool wordt gebruikt. Je weet welke eisen je aan een slidedoc moet stellen en […]
 
Controleleider DRV – Rotterdam Vacature
Bij DRV zie je iets terug van je werk. Omdat je werkt voor ondernemers in de echte economie. En omdat je als young professional volop groeikansen en een goed salaris krijgt. Ben jij ambitieus, kwaliteitsbewust en vind je het prettig om in een geautomatiseerde omgeving te werken? Kom dan eens praten over de functie van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn