Bibliotheek De tweede verdieping
 
 
 
 
Actueel   |   Collectie   |   Ontmoeten en leren   |   Programma
 
 

Deze zomer gaan we op reis! Letterlijk en figuurlijk. Luister naar de reistips van de GGD in het PLUS-café, ontdek leuke plekken in de buurt en verdwijn in de mooiste (reis)boeken. 

Verbouwing Stadshuis 
Het Stadshuis wordt verbouwd. Daarom vind je onze activiteiten op andere locaties in Nieuwegein. Om de verbouwing voor te bereiden, is de bibliotheek gesloten van 7 t/m 12 augustus. Je kunt dan wel boeken inleveren. Lees hier meer!

 
S
 
Afstammen van een tot slaaf gemaakte: William Mettendaf vertelt

Op 1 juli is het Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt herdacht. Op 6 juli komt de Nieuwegeinse schrijver William Mettendaf, wiens voorouders tot slaaf gemaakten waren, naar Buurtplein De Componist om hier tijdens een lunchpauzelezing bij stil te staan.

 
Lees meer   S
 
S
Reizen: tips en tricks van de GGD
Welke vaccinaties heb je nodig voor welk land? Hoe zit het met malaria? En welke gezondheidstips kun je overal toepassen, ook dichtbij huis? Tijdens het PLUS-café geeft de GGD handige informatie over reizen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen!
 
Meer informatie   S
Ga je mee op zomeravontuur?
 
Op 8 juli begint de zomervakantie! Samen met de andere partners van Kinderplatform Nieuwegein organiseert de bibliotheek allemaal leuke activiteiten door heel Nieuwegein, voor kids van 3 t/m 13 jaar.

Kom buiten spelen bij Jeugdland, maak een app van je favoriete boek, ga met Joggy mee op avontuur, beleef de geschiedenis van het Forteiland… of kies uit één van de andere activiteiten. Bekijk de flyer
 
Meld je aan   S
S
 
Gesprekskring vakantieherinneringen

Bij de Gesprekskring senioren ontmoet je leeftijdsgenoten rondom maandelijkse thema's. In juli praten we over vakantieherinneringen! In de auto naar Frankrijk, k(r)amperen in het bos, zwemmen in de zee: wat zijn jouw vakantieherinneringen?

 

 
Meer info   S
 
S
Zoeken op het internet | Zomerworkshop

Er staan (minstens) miljoenen sites vol met informatie op internet en dat breidt zich alleen maar uit. Hoe kun je dan nog vinden wat je zoekt? Wat is er eigenlijk te vinden? Wat is een zoekmachine en hoe kan je bijvoorbeeld Google het beste inzetten? En hoe zit het met privacy? In deze workshop, verzorgd door het Ouderenfonds, gaan we hier actief mee bezig.

 
Meld je online aan   S
S
 
 
 
S
Extra lang lenen en actie zomertasjes
 

In juli en augustus kun je als bibliotheeklid extra lang genieten van boeken. Je mag ze namelijk zes in plaats van drie weken lenen! De bibliotheek verlengt de boeken automatisch en gratis voor je. 

Actie zomertasjes 
Vind je het leuk om verrast te worden? Deze zomer kun je als lid gratis een leuke zomertas ophalen, met vier boeken. Je kiest zelf een thema: spannend/science fiction, liefde/romans of waargebeurd. Wees er snel bij, want voor de tasjes geldt: op=op. En de tas mag je natuurlijk houden. Veel leesplezier alvast!

 
Lees meer   S
S
 
Werken bij de leukste bibliotheek?
Oké, we zijn een beetje bevooroordeeld... Maar we verwelkomen je graag bij ons team! Zo is de bibliotheek met spoed op zoek naar een communitymedewerker (8 uur per week) en is er, samen met bibliotheek Het Groene Hart, een vacature voor een senior HRM-adviseur (16-20 uur per week). Liever vrijwillig aan de slag voor de VoorleesExpress of Klantenservice? Dat kan ook!
 
Bekijk de vacatures  
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   yt   insta   insta
 
S
open