NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Hapag en DHL zien voorlopig geen daling containertarieven
 
DHL-topman Tim Scharwath verwacht dat de huidige turbulentie in de mondiale containervaart nog tot ver in de eerste helft van volgend jaar aanhoudt en dat de vervoersprijzen voorlopig torenhoog blijven.
 
 
 
#
 
Distributie coronavaccins start op tweede kerstdag
 
Tweede kerstdag wordt een werkdag voor transportbedrijven die zijn ingeschakeld voor de distributie van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Een eerste voorraad van het vaccin wordt zaterdag tegelijkertijd aan 27 Europese landen geleverd. ‘Een historisch moment’, aldus H.Essers, een van de logistieke dienstverleners die in de arm is genomen om de leveringen te verzorgen.
 
 
#
 
Vervoerders opgelucht over heropening grens
 
De grens tussen Engeland en Frankrijk is tot opluchting van de transportsector weer open voor vrachtverkeer. Toch gaat het nog dagen duren voordat alle vrachtwagens die zich aan de Britse zijde van het kanaal hebben opgehoopt weer onderweg zijn.
 
 
 
#
 
Commentaar – Paniekvoetbal door Frankrijk bij sluiten grens VK
 
De EU zou er goed aan doen dwingende richtlijnen op te leggen aan alle EU-landen om ervoor te zorgen dat het vrije verkeer van goederen ook in crisistijden gegarandeerd blijft.
 
 
 
#
 
‘Stel trucker vrij van test- en quarantaineverplichting’
 
Vrachtwagenchauffeurs binnen de Europese Unie moeten worden vrijgesteld van reisverboden en test- of quarantaineverplichtingen als ze de grens overgaan. Dat vinden Nederlandse bedrijven die groenten en fruit telen en verhandelen.
 
 
#
 
Maersk strijkt Nederlandse vlag, vijf containerschepen nu Liberiaans
 
Een erfenis van de Nederlandse scheepvaarthistorie is door Maersk van de hand gedaan. Vijf containerschepen uit de inboedel van P&O Nedlloyd, de Nederlands-Britse rederij die in 2005 door de Denen werd overgenomen, varen niet langer onder Nederlandse vlag en hebben niet meer Rotterdam als officiële thuishaven. De schepen doen hun werk nu onder Liberiaanse vlag.
 
 
 
#
 
Nederlandse bemanningsleden in de clinch met Maersk
 
Een groep van 24 Nederlandse bemanningsleden die hun baan bij Maersk dreigen te verliezen, verzetten zich tegen hun ontslag, gesteund door vakbond Nautilus. De bemanningsleden bieden woensdag online een petitie aan bij het management van Maersk, getiteld: ‘Niemand gedwongen de poort uit bij Maersk!’
 
 
 
#
 
‘Tijdsloten bij terminals zijn onhoudbaar door grotere schepen’
 
Sinds een aantal jaren moet elke vervoerder een tijdslot aanvragen bij de terminal voor het afhalen van een container. Die tijdsloten zitten steeds eerder vol en men moet steeds korter van tevoren reserveren voor een steeds kleiner tijdsblok. De situatie wordt zo ongeveer onhoudbaar, zo betoogt Robert Klip , directeur van SKB Logistics in onderstaand...
 
 
#
 
Nieuwkomer Evolution wil tankterminal in Vlissingen bouwen
 
Een nieuwe speler in de tankopslagsector, Evolution Terminals, wil een tankterminal van ruim 600.000 kubieke meter ontwikkelen in de haven van Vlissingen, deels op het op het terrein van de voormalige Thermphos-fabriek.
 
 
 
#
 
Arbeidsonrust bij ECT sluimert
 
De arbeidsonrust bij ECT is nog niet voorbij. ‘Er wordt gewerkt, maar niet op volle toeren’, zegt ECT-woordvoerder Rob Bagchus.
 
 
 
#
 
‘KLM verdient niets extra aan vluchten met coronavaccin’
 
Air France KLM gaat niets extra verdienen op de transportvluchten met het coronavaccin en belooft een ‘eerlijke prijs’ te rekenen. ‘We moeten uiteraard wel onze variabele kosten vergoed krijgen. Maar we rekenen alleen onze daadwerkelijke extra handling- en transportkosten door’, beloofde Marcel Kuijn, Director Pricing, Capacity and Contracting bij Air France KLM tijdens de eerste...
 
 
#
 
Netwerk van microhubs heeft hoger prijskaartje dan één grote hub
 
De last mile van pakketleveringen in Vlaamse steden kan een stuk efficiënter worden afgelegd door het consolideren van goederenstromen via urban distribution centers (udc) aan de rand van de stad of een netwerk van microhubs in de stad. Dat blijkt uit het eindrapport van het project R!sult.
 
 
 
#
 
In de voetstappen van havenbaron Van Beuningen
 
De Rotterdamse havenbaron Daniel George van Beuningen (1885-1955) was een van de belangrijkste (haven)ondernemers van Rotterdam van voor de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag zijn er nog heel wat plekken in de Maasstad die aan de persoon Van Beuningen herinneren. We wandelen langs vijf van die historische locaties.
 
 
 
#
 
Haventalent: ‘Jongeren moeten brutale vragen kunnen stellen’
 
Jan van Dinther is verkozen tot het Jong Haventalent 2021. Van Dinther is werkzaam bij Siemens als energy transition developer. Hij neemt het stokje over van Koen Jellema van Portbase die vorig jaar de verkiezing won.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam