Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 2 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hard oordeel over accountants van KLM
De staatsagent die toeziet op de manier waarop KLM is omgegaan met de coronasteun velt een hard oordeel over de accountants van de luchtvaartmaatschappij. PwC en KPMG zouden in het jaarverslag 2022 onvoldoende aandacht hebben besteed aan de risico’s die KLM neemt door niet aan de overheidsvoorwaarden voor de financiële injectie te voldoen.
Lees verder »
Accountant aangeklaagd: ‘Aandeel veel te laag gewaardeerd’
Je erft een aandeel in een oud agrarisch bedrijf. Je wilt dit aandeel te koop aanbieden voor € 48.000 aan de overige aandeelhouders. Je krijgt te horen dat de prijs per aandeel €2.750 is. Wat doe je dan? Je stapt naar de Accountantskamer omdat de accountant bij de waardebepaling van het aandeel niet onafhankelijk, deskundig […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waar sta jij als accountant of adviseur voor? Wat maakt jou interessant voor klanten?

Wanneer je een pitch opbouwt vanuit wat jou drijft ontstaat een verhaal dat inspireert en mensen raakt. Een pitch die laat zien waar jij voor staat. Tijdens deze summercourse op 30 augustus leer je van Loek Daemen hoe je een pakkende pitch maakt en daar storytelling aan toevoegt.

Lees verder »
Volkskrant: ‘Belastingontwijking Verstappen kost fiscus 200 miljoen’
Zondag won Max Verstappen de Grand Prix van Monaco. Dat is sinds 7 jaar ook de woonplaats van de Limburger. Hij betaalt daar nul procent inkomstenbelasting. Volgens de Volkskrant is er sprake van ‘legale’ belastingontwijking. De Nederlandse staat loopt in totaal zo’n 200 miljoen euro mis.
Lees verder »
Landbouwaccountants: topdrukte door Gecombineerde Opgave
De jaarlijkse ‘meitelling’, beter bekend als de Gecombineerde Opgave, is normaal een formaliteit. Maar dit jaar hebben boeren er zoveel werk aan dat zij massaal aankloppen bij accountants. Die hebben hun handen echter al meer dan vol.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 14 juni in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Druk zijn is geen lifestyle
Of ik nog een column kan aanleveren voor de papieren Accountancy Vanmorgen. Tja, de agenda is goed gevuld, maar nee zeggen is ook weer zo vervelend. En enthousiaste reacties als ik weer een leuke column heb geschreven, strelen mijn ego ook wel. Dus zit ik op zondagavond achter mijn iPad na te denken waar deze […]
Lees verder »
Standpunt over schenken onder last
Is bij een schenking onder de last van een tegenprestatie schenkbelasting verschuldigd? De kennisgroep successiewet heeft daarover een standpunt gepubliceerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Veilig mailen als accountant? Zo doe je dat

E-mailverkeer is van essentieel belang voor accountants, maar het brengt ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Gelukkig zijn er steeds betere beveiligingsmaatregelen, zoals Safe Links en Safe Attachments van Microsoft Defender, die zorgen voor optimalere bescherming. Als je nieuwsgierig bent naar wat deze maatregelen inhouden en hoe ze kunnen bijdragen aan veiliger mailen, lees dan […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Exact Live: Hoe kan software-innovatie bijdragen aan toekomstbesteding groeien?

Op de tiende editie van Exact Live deelden Paul Ramakers, chief executive officer (CEO), en  Joep Hoeks, chief product officer (CPO), hun visie op hoe software-innovatie kan bijdragen aan toekomstbestendig groeien. De belangrijkste uitdagingen? De krapte op de arbeidsmarkt, de inzet van nieuwe technologieën en verantwoord ondernemen.

Lees verder »
Man (34) aangehouden voor grootschalige fraude met omzetbelasting
De FIOD heeft dinsdag 30 mei een 34-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder aangehouden. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrift en het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting.
Lees verder »
BCS neemt de HR & Payroll-activiteiten van Centric over
BCS HR Software, een van de grotere leveranciers van software voor HR en payroll, neemt de HR & Payroll tak van Centric over. Het is de vierde acquisitie van BCS sinds Main Capital in april 2022 als investeerder aan boord stapte.
Lees verder »
Voor de verhuurvrijstelling is het gebruik niet van belang
Om te kunnen beoordelen of sprake is van passieve verhuur maakt het niet uit hoe de huurder het onroerend goed gebruikt. Er moet alleen worden gekeken naar de prestatie die de verhuurder zelf verricht. Een inspecteur vond dat er bij een stichting sprake was van vrijgestelde verhuur van onroerende zaken. Zowel het hof Arnhem-Leeuwarden als […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nederland dient als eerste EU-land plan voor minimumbelasting in
NBA bezorgd over Portugal-route Value8
Personalia | Mazars versterkt partnerteam Accounting & outsourcing services en Tax
Accountantskamer ziet geen wanbestuur, tuchtklacht tegen bestuurslid NBA ongegrond
OPLEIDINGEN
Cursus Levenstestament en executele
Accountancy Vanmorgen
26 juni 2023
Training Datavisualisatie en Presentatie
Markus Verbeek Praehep
26 juni 2023
Vaktechnische Actualiteiten (4)
Fiscount
4 september 2023
VACATURES
Beginnend assistent-accountant MKB
Moore MTH
Lelystad
Zelfstandig Assistent Accountant voor samenstelpraktijk (32-40 uur)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Senior Supervisor Assurance | Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN