Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 7 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Harde’ Brexit voor Nederlandse bedrijven door lastendruk douane
Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft op douanegebied ingrijpende gevolgen voor de Nederlandse economie. De toename van het aantal transacties aan de grens is niet alleen van grote invloed op de handhavingsdiensten, zoals de douane, NVWA en ILT. Ook Nederlandse ondernemingen zullen hard worden getroffen.
Lees meer
 
 
BMKB-regeling permanent geopend voor niet-bancaire instellingen
In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Henk Kamp van Economische zaken aangegeven dat hij de regeling Borgstelling mkb-kredieten (BMKB) permanent openstelt voor niet-bancaire partijen.
Lees meer
 
Overweegt u een moderne oplossing voor practicemanagement te gaan gebruiken? Advertorial

Een goede oplossing voor practicemanagement bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, winstgevende praktijk. Past uw practicemanagement-systeem nog bij uw accountants- en administratiekantoor? Speciaal voor u hebben wij een whitepaper geselecteerd waarmee u kunt bepalen of het tijd is om over te stappen naar een moderne oplossing voor practicemanagement. We gaan in op vijf aandachtspunten bij de selectie van zo’n systeem.
Download de whitepaper=>

 
Coney: behoefte aan assurance steeds uitgebreider
Coney heeft het visiedocument ‘Assurance Every Day, For All Relevant Stakeholders’ gepubliceerd. Hierin gaan Pieter de Kok RA en Marco Hill RE in op de ontwikkelingen binnen het business assurance domein en de rol die Coney in dit domein speelt.
Lees meer
 
 
‘One-stop-shop’ voor trainees in Noord-Nederland
Trainees van SRA-accountantskantoren die in Noord-Nederland de nieuwe opleiding tot MKB-accountant gaan volgen, kunnen voortaan gebruik maken van nieuwe praktische opleidingsfaciliteiten. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en SRA.
Lees meer
 
Trouwen vóór of na 2018? Advertorial

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is een van de onderwerpen die besproken wordt in AV2. Wilt u daarnaast alles weten over uitfasering PEB: eindstation of (door)start? En over de wederzijdse informatiestromen van de accountant en de ondernemer? U leest #hoedanprecies in de tweede editie van het AV-magazine. Meer weten? Neem nu een abonnement op AV-magazine.

 
Eindhoven doet het beter dan de Randstad
De economie van Eindhoven doet het een stuk beter dan gemiddeld in Nederland. Ook is de groei groter dan die in de vier grote steden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meer
 
 
Corporatiekoepel Aedes niet tevreden over optrekken OOB-grens
Corporatiekoepel Aedes is nog niet tevreden met het besluit van Dijsselbloem om kleine corporaties pas vanaf 2500 verhuureenheden aan te merken als OOB. Dit om de administratieve lasten te verminderen en het makkelijker te maken een accountant te vinden.
Lees meer
 
 
Omzetting naar IFRS leidt tot uitstel jaarcijfers ‘Miss Etam’
Na een flinke vertraging heeft modebedrijf FNG alsnog de definitieve jaarcijfers over boekjaar 2016 kunnen publiceren. Het bedrijf achter modeketens als Steps, Claudia Sträter en Miss Etam moest dat meermaals uitstellen, omdat een goedkeurende verklaring van Mazars Paardekooper Hoffman ontbrak.
Lees meer
 
‘Met minder handen meer doen’ Contentpartner
MUIS Software heeft kort geleden de implementatie van SBR Banken afgerond. Hoewel er altijd ruimte is voor verbetering, is Mattijs Wilms zeer tevreden over de manier waarop SBR Banken deze implementatie begeleidde. ‘Wij hadden prettig contact, waardoor we snel ter zake kwamen.’
 
Effectief uitvoeren van OKB’s Opleiding
Wat is een goede structuur voor een OKB en hoe documenteer en communiceer je de uitkomsten? Voor wie? Deze training richt zich op accountants die betrokken zijn bij het uitvoeren van OKB’s. Resultaat Na deze training kun je een review of OKB volgens een goede structuur uitvoeren, ben je in staat om je te richten […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
Teammanager – Ridderkerk Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen adviseurs die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn