Het discussieplatform van de Rotterdamse haven!

Havendebat Rotterdam 2018: Achterland klaar voor containervloed?


Beste  ,

Woensdag 12 december vindt het spraakmakende Havendebat Rotterdam plaats. Op deze dag gaan stakeholders uit de havengemeenschap en het achterland met elkaar in debat over ontwikkelingen in de Rotterdamse haven. Mis het niet en praat mee over de toekomst van de haven. 

Aanhoudende hoogconjunctuur 
Aan de hand van scherpe stellingen gaan de ‘debaters’ op zoek naar oplossingen om de logistiek in en rondom de haven verder te verbeteren. Ook staan er diverse presentaties op het programma.

Havenlogistiek klaar voor 2019: economie in overdrive
PETER HEIN VAN MULLIGEN - Hoofdeconoom CBS
De wereldeconomie is voor een belangrijk deel bepalend voor de overslagvolumes in de haven. De conjunctuurklok van de Nederlandse economie staat op de hoogste positie. Wat betekent dit voor de toekomst? Zet de groei door of wordt 2019 een pas op de plaats?

Containerliners are holding their breath
ALAN MURPHY - CEO & Partner at SeaIntel Maritime Analysis
De huidige economie zorgt voor veel extra lading. Dit is positief voor de containerrederijen. Tegelijk is de oplopende olieprijs een punt van zorg. Ondertussen zet de alliantievorming en schaalvergroting door. Wat betekent dit voor 2019. Zijn de rederijen klaar om economische tegenwind op te vangen? 

Ontmoet het Rotterdamse Havenbedrijfsleven
Bij het havendebat zijn vervoerders, terminal-operators, havenbedrijf Rotterdam, expediteurs, verladers en andere belanghebbenden vertegenwoordigd. Het debat staat net als vorig jaar onder leiding van BNR-presentator Rens de Jong. 

Ik hoop u woensdag 12 december in Lantarenvenster, Rotterdam te mogen verwelkomen. 

Met vriendelijke groet,

Nieuwsblad Transport 






Dena Dijkstra 
Project manager 


Heeft u interesse om sponsor te worden van dit congres? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Ons adres is:
ProMedia NT
Paul Krugerstraat 181
3072 GJ Rotterdam