NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Haventopman Castelein wil CO2-deal met Wiebes
 
De Rotterdamse haven wil een akkoord sluiten met minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) over ‘extra’ beperking van CO2-uitstoot in ruil voor flexibeler regelgeving.
 
 
 
#
 
Maersk raakt weer twee topmanagers kwijt
 
Na het vertrek van twee leden van de raad van bestuur raakt Maersk opnieuw twee topmanagers kwijt. Dit meldt het Deense vakblad ShippingWatch.
 
 
 
#
 
Transporteurs kritisch over nieuwe EU-regels voor cabotage
 
Nieuwe EU-regels voor het wegtransport waarover in Brussel onlangs een akkoord is bereikt, krijgen kritiek van Nederlandse en Belgische transportorganisaties. Vooral de scherpere cabotageregels zorgen naar verwachting voor problemen bij middelgrote en kleinere vervoerders.
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Kogel is door de kerk: Hutchison koopt APMTR
 
APM Terminals Rotterdam op de Maasvlakte wordt verkocht aan Hutchison Ports, eigenaar van de naastgelegen ECT Delta Terminal. De huidige aandeelhouder, APM Terminals (APMT), meldt daarover een intentieverklaring te hebben getekend met Hutchison Ports uit Hongkong.
 
 
 
#
 
‘Cosco bereidt megaorder van 1,8 miljard dollar voor’
 
Cosco Shipping is voornemens om haar vloot flink uit te breiden. De Chinese rederij wil met een megaorder van zo’n 1,8 miljard dollar zestien nieuwe containerschepen laten bouwen. De onderhandelingen met Chinese scheepswerven zijn momenteel in volle gang.
 
 
 
#
 
Vrachtcijfers Schiphol blijven slecht: 1700 vluchten verdwenen
 
Schiphol zag het vrachtvolume over de maand november met 5,4% dalen naar 136.000 ton. Over het lopende kalenderjaar nam het totale vrachtvolume op de luchthaven af met 8,5% naar 1,44 miljoen ton. Dat blijkt uit de laatste vervoerscijfers van de Schiphol Group.
 
 
 
#
 
Groot corruptieonderzoek leidt tot invallen bij Maersk in Brazilië
 
De Braziliaanse politie heeft woensdag invallen gedaan in kantoren van Maersk in Rio de Janeiro en São Paulo in verband met een omvangrijk corruptieonderzoek. Dat heeft de Deense rederij bevestigd.
 
 
 
#
 
Kleine prijsdaling tachograafkaart wekt irritatie transportsector
 
De prijs van de tachograafkaart gaat met ingang van komend jaar omlaag, van 101 naar 92 euro. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) bekendgemaakt. Transportorganisaties hadden op een grotere prijsverlaging gerekend en noemen het nieuwe bedrag beschamend.
 
 
 
#
 
Vakbond zet Steinweg publicitair te kijk
 
FNV Havens gebruikt de traditie van het Rotterdamse havenconcern Steinweg Handelsveem van ‘geslotenheid en geheimzinnigheid’ tegen het bedrijf om een goed sociaal plan voor de werknemers van Uniport af te dwingen.
 
 
 
#
 
Opinie – Zonder dozen geen pakjes onder de kerstboom
 
De overheid moet niet alle ‘logistieke dozen’ over één kam scheren bij de discussie over de inpassing in het landschap, maar vooral naar de inhoud en functie ervan kijken. Dat betoogt haveneconoom Bart Kuipers van...
 
 
 
#
 
Spook van no-deal Brexit duikt weer op na besluit Johnson
 
De Britse premier Boris Johnson wil met zijn nieuwe Brexit-wet iedere verlenging van de overgangsperiode na 2020 na het Britse vertrek uit de EU voorkomen. Daarbij is volgens sommige analisten een harde Brexit weer een dreigend scenario eind volgend jaar.
 
 
 
#
 
Nieuwe blusproef rangeerterrein Waalhaven uitgesteld tot januari
 
Op intermodaal emplacement Waalhaven in de Rotterdamse haven kunnen tot grote ergernis van spoorgoederenvervoerders ook de komende weken nog geen treinen met gevaarlijke stoffen worden gerangeerd.
 
 
 
#
 
Commentaar – Uitgeblust
 
Deze week werd bekend dat de beperkingen op het spooremplacement Waalhaven in Rotterdam nog minstens tot eind januari gaan duren. Spoorbeheerder ProRail worstelt inmiddels al vier maanden met de blusinstallatie op het terrein.
 
 
 
#
 
Lees de NT Oliebollenspecial 2019
 
De NT Oliebollen Special 2019 is een bijlage bij Nieuwsblad Transport in week 51. Hierin zijn diverse eindejaarsinterviews met partijen uit de logistieke sector gepubliceerd waarin met name vooruitgeblikt wordt op toekomstbestendigheid.
 
 
 
#
 
Martinair houdt het hoofd fier boven water
 
Martinair Holland zag in 2018 de nettowinst over 2018 dalen met 10% naar 16,3 miljoen euro op een licht afnemende omzet (-4 miljoen) van 271 miljoen. Dat blijkt uit de recent bij de Kamer van koophandel gedeponeerde jaarrekening van de KLM-dochter.
 
 
 
#
 
Vos Transport koopt failliet verklaarde Abr. de Haan Logistics
 
Vos Transport uit Deventer heeft opnieuw een failliete wegvervoerder gekocht. Nadat eerder het Limburgse Claessens werd ingelijfd, neemt Vos nu Abr. De Haan Logistics uit Alblasserdam over.
 
 
 
#
 
De voelsprieten van ‘baggerdominee’ Francke staan altijd uit
 
Hoge werkdruk, eenzaamheid, lange periodes weg van huis. Diverse onderzoeken wijzen uit dat het zeemansleven een zware wissel kan trekken op de mentale gesteldheid van opvarenden. De baggersector springt er echter positief uit, zegt waterbouwpastor Stefan Francke (52). Als ‘baggerdominee’ zet hij...
 
 
 
#
 
Reefers belangrijke groeimarkt voor Rotterdamse haven
 
Het SmartPort-project Eureca geeft inzicht in wat Rotterdam moet ondernemen om zoveel mogelijk te profiteren van de groei van reefercontainers, die nu al 15% vormen van het totale containeraantal in de haven.
 
 
 
#
 
Brexit kost Antwerpen 7900 banen
 
Als het Verenigd Koninkrijk volgend jaar de Europese Unie zonder handelsakkoord verlaat, gaan in de provincie Antwerpen zo’n 7900 banen verloren.
 
 
 
#
 
Robotiseren, verstandig of niet?
 
Robotiseren of niet? Het is een vraag waar veel bedrijven mee worstelen. Robotiseren is duur, maar de investeringskosten wegen vaak wel op tegen de arbeidskosten. Al ligt het er aan wat voor soort producten je verhandelt of transporteert.
 
 
 
#
 
Nee, trucker is serieus beroep
 
Een 27-jarige vrachtautochauffeur is bij het stadje Hückelhoven in Noordrijn-Westfalen door de politie van de weg gehaald. Zijn voertuig reed zwabberend en zonder licht over de autosnelweg A46. De truck was beladen met bier, maar de bestuurder bleek er zelf ook een paar op te hebben.
 
 
 
#
 
Video’s: Superjacht ‘Ecstasea’ vermorzelt brughuisje Sint Maarten
 
Het 86 meter lange superjacht ‘Ecstasea’ heeft bij het binnenvaren van de Simpson Bay Lagoon op Sint Maarten het brughuisje van een ophaalbrug vermorzeld.
 
 
 
#
 
Noord-Duitse maritieme sector ziet toekomst even niet zitten
 
De meeste signalen in de maritieme sector in Noord-Duitsland, waaronder de havens en de rederij, staan op rood. Dat blijkt uit het laatste conjunctuuronderzoek van de Noord-Duitse kamers van koophandel.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  De spoedwet stikstof is een druppel op een gloeiende plaat  
 
 
stem Eens. Dit is niet genoeg om de problemen op te lossen.
stem Eens. De schade is nu al te groot.
stem Oneens. Hiermee zal de bouw weer op gang komen.
stem Oneens. Logistiek heeft weinig last van stikstofproblemen.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam