Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Havenwerkers EBS schorten boycot tegen Duitse bulkcarrier op
 
Havenwerkers van de Laurenshaven-terminal van EBS in de Rotterdamse haven hebben de lossing van de bulkcarrier ‘Puma’ hervat, maar mogelijk wordt de woensdagavond ingezette boycot donderdagavond opnieuw van kracht.
 
 
 
#
 
Rotterdam: sterk begin 2019 met veel LNG en Amerikaanse olie
 
De Rotterdamse haven heeft in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 124 miljoen ton lading verwerkt, ruim 5% meer dan in de overeenkomstige periode van vorig jaar. De containeroverslag groeide ruim 7% tot 3,7 miljoen teu.
 
 
 
(advertentie)
#
 
Zoek. Boek. Volgen. Relax.
 
Ontdek het gemak van containerboekingen zoals u nog nooit heeft ervaren. Doorzoek direct tarieven op uw routes en geniet van transparante prijsopbouw en wereldklasse vrachtdiensten.

Klik hier en ontdek Cogoport vandaag nog.
 
 
 
#
 
Honderden banen geschrapt bij DAF
 
DAF Trucks gaat zijn productie voor de tweede keer in korte tijd verlagen. Dit betekent dat er honderden uitzendbanen verdwijnen bij de vrachtwagenbouwer. Reden van de productieverlaging is een dalende Europese marktvraag die ingegeven wordt door economische ontwikkelingen en de Brexit.
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
Modereus koppelt Lelystad al aan Schiphol
 
Het Spaanse Inditex, het moederbedrijf van merken Zara, Bershka en Pull & Bear, opent eind dit jaar zijn eerste grote buitenlandse distributiecentrum (honderdduizend vierkante meter) op het bedrijventerrein van Lelystad Airport.
 
 
 
#
 
Wegtransport naar VK explodeert in eerste kwartaal door Brexit
 
Het Europese wegvervoer richting het Verenigd Koninkrijk is in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan verdubbeld. Oorzaak hiervan was de naderende Brexit, waardoor veel bedrijven besloten extra voorraden aan te leggen.
 
 
 
#
 
Ruim twintig schepen vertraagd door slepersstaking Amsterdam
 
Een derde werkonderbreking door de bemanningen van de sleepboten van Svitzer heeft volgens FNV Havens voor ‘behoorlijke chaos’ bij het scheepvaartverkeer van en naar het Noordzeekanaalgebied gezorgd.
 
 
 
#
 
Commentaar – Zwartepieten op het Noordzeekanaal
 
Staken is behalve een machtsspel ook altijd een wedstrijdje zwartepieten, al is dat woord misschien ook wel aan een etnisch verantwoorde en politiek correcte herziening toe. Bonden schilderen steevast een beeld van onredelijke, spijkerharde werkgevers...
 
 
 
#
 
Vos Transport neemt activiteiten Claessens Transport over
 
Vos Transport heeft een principe-akkoord bereikt over de overname van de transportactiviteiten en een deel van het personeel van het onlangs failliet gegane Transportbedrijf Claessens Logistiek uit Schimmert.
 
 
 
#
 
Farm Trans koopt alle transportactiviteiten van Bart’s Logistics
 

Aardappelhandelaar en fritesproducent Bart’s Potato Company (BPC), draagt vanaf deze maand alle wegtransport-activiteiten over aan Farm Trans. Hiermee legt het Belgische bedrijf zijn volledige focus op groei in de aardappelverwerking.
 
 
 
#
 
Nieuwe overname voor AB Texel: Transport Impens
 
Logistiek dienstverlener AB Texel Group heeft opnieuw een sectorgenoot overgenomen. Het gaat om het Belgische Transport Impens, dat sinds 9 april onderdeel uitmaakt van de agf-vervoerder. Dat hebben beide partijen zaterdag bekendgemaakt. Hoeveel AB heeft betaald, is niet meegedeeld.
 
 
 
#
 
Column – DP World maakt een ECT’tje
 
Djibouti moet DP World ruim een half miljard dollar schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechter in Londen bepaald. Begrijp ik het goed, dan had DP World met de haven van Djibouti, de toegangspoort tot een van de armste streken van Afrika, een exclusief contract gesloten om deze haven verder te ontwikkelen. Maar vervolgens besloot Djibouti...
 
 
 
#
 
Duits dieselverbod raakt ook Nederlandse truckers
 
Steeds meer Duitse steden voeren een geheel of gedeeltelijk verbod op dieselvoertuigen van voor 2015 in. Keulen deed dat onlangs al; Berlijn, Hamburg, Stuttgart en andere steden doen dat in de loop van dit jaar. Dit heeft gevolgen voor Nederlandse truckers die rijden op Duitse steden.
 
 
 
#
 
Marc Geerts: ‘Samenwerken, of alleen ten onder gaan’
 
Marc Geerts, directeur-grootaandeelhouder van de Belgische logistieke dienstverlener Corneel Geerts, schreef een openhartige brief over de noodzaak van samenwerking in het wegvervoer. Familiebedrijven moeten elkaar opzoeken om transport efficiënter en rendabeler te maken. Geerts heeft daar zelf goede ervaringen mee. Waarom? Dat wil hij wel eens uitleggen.
 
 
 
#
 
VS wil af van Chinese voordeeltjes Postunie
 
De VS dreigt uit de internationale Postunie (UPU) te stappen als de organisatie niet snel een einde maakt aan de oude status van China als ontwikkelingsland in het postvervoer. Onder die status kunnen Chinese webgiganten als Alibaba nog steeds...
 
 
 
#
 
Digitaal platform containervaart strijkt neer op Schiphol
 
Na bijna een half jaar voorbereiding hebben Maersk, MSC, Hapag-Lloyd en ONE het eerder aangekondigde standaardiserings-platform Digital Container Shipping Association (DCSA) daadwerkelijk opgericht.
 
 
 
#
 
Damen in rode cijfers, blijft investeren in schaalvergroting
 
Damen Shipyards Group heeft voor het eerst in vijftien jaar verlies geleden, namelijk zeventien miljoen euro op een omzet van 1,6 miljard euro. De scheepsbouwgroep, die 36 nieuwbouw- en reparatiewerven telt, meldt dit in een persbericht.
 
 
 
#
 
Rotterdam werkt aan Europa’s grootste groene waterstoffabriek
 
BP, Nouryon (het voormalige AkzoNobel Specialty Chemicals) en Havenbedrijf Rotterdam willen in Rotterdam de grootste fabriek van ‘groene waterstof’ van Europa bouwen.
 
 
 
#
 
Logistieke innovatie: geen woorden, maar daden
 
Praten over innovatie in de logistiek is leuk, maar uiteindelijk gaat het om daden. Daarom hield de Topsector Logistiek afgelopen dinsdag haar Jaarcongres op de plek waar woorden als onderdeel van de identiteit dagelijks omgezet worden in daden: De Kuip in Rotterdam.
 
 
 
#
 
21 wegtransporteur failliet in eerste kwartaal 2019
 
In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 21 wegvervoerders failliet gegaan. Dat is precies hetzelfde aantal als in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.
 
 
 
#
 
Groen licht voor lagere EU-uitstootnorm trucks
 
Het Europees Parlement geeft groen licht voor een lagere CO2-uitstootnorm voor zware vrachtwagens. Nieuwe trucks moeten in 2025 15% minder uitstoten vergeleken met 2019 en in 2030 30%. De nieuwe regel dekt 70% van alle zware trucks voor de lange afstand.
 
 
 
#
 
Hoofdkantoor Ceva van Hoofddorp naar Marseille
 
Het hoofdkantoor van Ceva Logistics verhuist van Hoofddorp in de Haarlemmermeerpolder definitief naar de Franse havenstad Marseille. Statutair was het oude TNT Logistics na een beursgang vorig jaar in het Zwitserse Baar gevestigd.
 
 
 
#
 
Den Haag en Berlijn gaan samen werken aan beter spoor
 
Nederland en Duitsland nemen het voortouw om het Europese spoorvervoer naar een hoger plan te tillen. Ook het bedrijfsleven rolt z’n mouwen op en gaat grensoverschrijdend aan een reeks projecten sleuren.
 
 
 
#
 
Foto’s: Droogdok met twee schepen breekt
 
Bij een reparatiewerf in het Turkse Tuzla is een droogdok met daarin twee schepen erin afgelopen vrijdag geknakt. Daarbij zijn twee kraanmachinisten gewond geraakt doordat ze geraakt werden door een neerstortende dokkraan.
 
 
 
#
 
Aanvaring riviercruiseschepen op Nieuwe Maas in Rotterdam
 
Op de Nieuwe Maas is dinsdag rond het middaguur het riviercruiseschip ‘Alina’ tijdens een zwenkmanoeuvre in aanvaring gekomen met een ander, afgemeerd, riviercruiseschip, de ‘Viking Skadi’.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Het nieuwe EU Mobiliteitspakket pakt positief uit voor de Nederlandse wegtransporteurs.  
 
 
stem Ja, rust in de tent.
stem Ja, concurrentie ietsje minder oneerlijk.
stem Nee, handhaving regels niet op orde.
stem Nee, de Roemenen blijven wel komen.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam