TotalEnergies går ind på det danske marked for havvind
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Havnaturfonden skal bringe livet tilbage til havet omkring Danmark
kriegers flak havmollepark
Havnaturfonden kan blive afgørende for arbejdet med at genoprette havmiljøet omkring Danmark. Men det kræver, at politikerne skaber de rigtige muligheder for fonden, mener Green Power Denmark, Danmarks Naturfredningsforening og Tænketanken Hav. De tre organisationer kommer nu med fælles anbefalinger til den kommende havnaturfond.
Læs mere

 

'Her er tre greb, der kan sætte fart på opsætningen af landvind­møller og solceller i Danmark'
For det første skal der være en klar vejledning i uklare miljøregler, for det andet skal kommunerne understøttes i sagsbehandlingen, og for det tredje skal klageprocesserne effektiviseres. Med disse tre greb tror vi på en hurtigere opsætning af vind og sol i Danmark, så vi igen kan iføre os den grønne førertrøje. Sådan skriver Alliancen vedvarende energi i Børsen. 
Læs indlægget
2603 citat
Desværre ser vi aktuelt ikke kun en nedgang i solcelle-udbygningen. Vi ser en lignende udvikling på vindmøllefronten. Her har Green Power Denmark jo selv været ude med tal, der viser, at der bliver taget flere vindmøller ned, end der bliver sat op i 2023.
thomas aarstrup jepsen
Thomas Aarestrup Jepsen, direktør for VE-produktion, PA og kommunikation i Green Power Denmark, ifm. at nye tal viser, at udbygningen af store solcelleanlæg styrtdykkede med 90 procent fra 2022 til 2023. Niveauet faldt fra det meget høje niveau 1219 MW til blot 128 MW for anlæg over 1 MW. 
Kilde: Ingeniøren

 

 

 

TotalEnergies går ind på det danske marked for havvind
TotalEnergies opkøber af 85% af aktieandelen i European Energys havvindprojekt Jammerland Bugt (240 MW) og 72,2% af aktieandelen i Lillebælt Syd (165 MW), der er et kystnært havvindprojekt ejet af European Energy og det lokale forsyningsselskab SONFOR. Partnerne har også planer om udvikle og drive havvindprojekter i Sverige og Finland i et joint venture, og vil byde i de kommende havvindudbud i Danmark. Aftalen afventer godkendelse fra myndighederne.   
Læs mere hos TotalEnergies
Dagens tal
144.683 MWh
Aldrig før har vindmøllerne produceret så meget grøn strøm på ét døgn, som de gjorde mandag, hvor der blev produceret 144.683 MWh.  Rekorden skyldes nok særligt, at vi i starten af året tilsluttede 20 møller i Vesterhav Syd til elnettet.
Kilde: Green Power Denmark

 

476bb774 7299 49d1 804d 3f6949d8ec1e w 960
Ny salgsdirektør hos Verdo Energy Systems
Bo Mortensen er ny salgsdirektør i Verdo Energy Systems, der dækker hele processen fra design til drift af energianlæg.  Bo Mortensen er civilingeniør og har tidligere arbejdet med intern logistik i over 16 år i SSI Schäfer.
Læs mere hos Verdo

 

Siemens Gamesa793 web
CSRD og ESG for leverandører i vindværdikæden

 

CSRD påvirker ikke kun vindindustriens store aktører. Kravene til leverandører og eksterne partnere skærpes i en grad, der kan få stor betydning for virksomheders position på markedet.
 
Green Power Denmark afholder kursus i CSRD skræddersyet til leverandører i vindindustrien. Vi klæder dig på til at navigere gennem den komplekse lovgivning og giver dig konkrete værktøjer til dit arbejde med ESG. På kurset kan du bl.a. se frem til caseoplæg fra energiselskaber og vindmølleproducenter, som vil fortælle om deres ESG-strategier og tilgang til indsamling af data fra leverandører.
2659 4 dots lightgreenw
2613 event date time lightgreen Kurset kører over 4 dage: 14. marts, 18. april, 27. maj og 25. juni
2616 event place lightgreen Kolding
2615 event ticket price lightgreen 12.000,- kroner ex. moms
Læs om kurset og tilmeld dig

 


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
307,88
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
249,22
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
291,51
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
2,60
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
62,24
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2023
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon