Hbo-opleiding standaard voor secretaressefunctie

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.


Hbo-opleiding standaard voor secretaressefunctie

Rieel-Info nummer 2017-44
Verbetering van de kwaliteit op de ondersteuning: steeds meer organisaties en bedrijven maken nieuwe keuzes bij de invulling van hun secretariële ondersteuning. Voorheen was mbo de norm, nu zie je in bijna alle interessante vacatures een hbo-opleiding als harde eis. Intern kun je als secretaresse met een mbo-diploma ver komen op basis van ervaring en persoonlijkheid. Maar als je om wat voor reden weer moet gaan solliciteren dan val je onherroepelijk buiten de boot. Dat is cru voor een grote groep secretaresses maar helaas wel de harde realiteit op de huidige arbeidsmarkt. Tijd om in actie te komen dus. Lees meer >>


Aanbieding van de maand: Secretaressehogeschool wintervariant 2017/2018 

Het secretaressevak verandert. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan secretaresses. Je wilt je wel graag ontwikkelen maar niet jarenlang naar school. Rieel biedt een ideale oplossing voor secretaresses die verder willen dan hun huidige mbo-niveau: de wintervariant van de Secretaressehogeschool. Je gaat twee keer een week naar school en je kunt de opleiding binnen 4 maanden afronden.

Met de Secretaressehogeschool verhoog je nog deze winter je werk- en denkniveau van mbo via mbo+ naar hbo. Je volgt een uniek programma dat bestaat uit:

•  een uitgebreide intake
•  een startopdracht
•  een complete week training mbo+
•  een praktijkopdracht
•  een complete week training hbo
•  een portfolio.  

De trainingsweken worden gegeven bij ITPH Facility Centers in Zwolle. Wil jij ook je marktwaarde verbeteren als secretaresse? Investeer nu in je toekomst en meld je aan voor de Secretaressehogeschool! Dan ben jij nog deze winter in het bezit van een hbo-certificaat. 

Actie alleen geldig bij aanmelding van 1 september tot en met 15 oktober 2017!


Inge Koolmees, interim-directiesecretaresse Voergroep Zuid:


"Ik heb onlangs de snelle zomervariant van de Secretaressehogeschool gevolgd én met goed resultaat afgesloten. Hiermee heb ik in heel korte tijd iets bereikt wat ik al veel eerder had moeten doen. De Secretaressehogeschool is ambitieus en haalbaar mede dankzij de krachtige energie van Diana Mouw-van Riel en haar stijl van lesgeven. Weg waren mijn voornemens om het wat 'rustiger aan te gaan doen'. Ik popelde om aan de slag te gaan, mezelf met deze opleiding nóg beter neer te zetten en een nog interessantere rol te kunnen spelen in mijn werk. Noem me een laatbloeier; ik vind het een must!”

 


Nieuws voor secretaresses

Secretaresses komen na ontslag amper aan de bak
In Haaglanden en Zuid-Holland Centraal gaan 1.059 WW-uitkeringen naar mensen uit de beroepsgroep secretaresse. Eenmaal in de WW, komen secretaresses maar moeilijk aan een nieuwe baan in dezelfde sector. Het werkhervattingspercentage binnen twaalf maanden blijft achter bij alle andere beroepen in de regio. Minder dan de helft van de secretaresses gaat na ontslag überhaupt weer aan het werk binnen dezelfde functie.
Bron: AD
Lollig zijn op social media kan bedrijven duur komen te staan
Bedrijven die grappig of gevat proberen te reageren op vragen van klanten. Soms is het de perfecte PR-stunt, maar een grap kan ook compleet verkeerd vallen en klanten kosten. "De scheidslijn is splinterdun."
Bron: RTLz
Smileys in zakelijke e-mails kunnen een negatief effect hebben
Een smiley in een werkgerelateerde e-mail naar een onbekende kan een negatief effect hebben. Zo wordt de afzender minder positief gewaardeerd en als minder competent ingeschat. De ontvangers zijn in hun eventuele antwoord minder gedetailleerd en informatief dan als ze reageren op een e-mail zonder smiley.
Bron: OnzeTaal 

 


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019