Dit zijn de tips van FrankrijkVakantieland & FrankrijkBinnendoor
Bekijk in je browser

Heb je het gehoord? Deze week heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga zelf mijn boek uitgeven. Ook heb ik tips over stedentrips in Frankrijk, 20 jaar Frankrijk Vakantieland, een mooi vakantiegebied dat niet zo ver weg is en alles wat je moet weten over de milieustickers in Frankrijk en hoe je die simpel zelf regelt voor € 3,11 + verzendkosten. Oh ja... en dan vergeet ik bijna The Lion King

Veel plezier in Frankrijk!

20 jaar tips over vakantiegebieden in Frankrijk

In 1999 schreef ik mijn eerste tips over vakantiegebieden in Frankrijk. Dat is dus dit jaar al weer 20 jaar geleden. Een periode waar ik met veel plezier op terugkijk en waarin ontelbare tips zijn gedeeld via FrankrijkVakantieland. De informatieve pagina's over vakantiegebieden in Frankrijk zijn al vele jaren heel populair. Met een handige kaart van Frankrijk heb je met één klik de leukste vakantiegebieden binnen handbereik inclusief aanbiedingen voor campings, hotels, vakantiehuizen en autovakanties. Ken jij de tips al? 

Vakantiegebieden Frankrijk »

Vallei van de Loire, dichterbij dan je denkt

De Vallei van de Loire is één van mijn favoriete vakantiegebieden in Frankrijk. De afstand hoeft geen bezwaar te zijn want vanaf Breda kun je het makkelijk in een dag bereiken. Het mooist vind ik de Loire in het voorjaar zoals in mei of juni maar ook in september of begin oktober kom ik er graag. De omgeving van Blois, Saumur, Angers en Nantes zijn mijn favorieten. Je kunt er lekker fietsen, wijn proeven en kopen.

Ontdek de Loire »

Een stedentrip in Frankrijk? Er is meer dan Parijs!

Parijs stond deze week volop in het nieuws met de verwoestende brand in de Notre Dame. Ik kreeg vlak voor 19:00 een WhatsApp uit Parijs en vanaf dat moment heb ik via internet op BFM TV live gekeken. Sinds de aanslagen in Parijs van 2015 staat deze zender bij mijn favorieten want als er iets in Parijs gebeurt kan ik het meestal meteen live volgen. Waarom? Omdat onze zoon er woont en dan wil je graag weten wat er in de stad gebeurt. Parijs is natuurlijk een fantastische stad en ik kom er graag. Maar er zijn nog veel meer mooie steden in Frankrijk. Stuk voor stuk een bezoek waard. Nieuwsgierig wat mijn favorieten zijn? Ik heb ze in een speciaal blog en een podcast op een rij gezet.

Stedentrips Frankrijk »

Tips milieusticker Frankrijk

Als je met de auto naar Frankrijk gaat is het verstandig om nu een milieusticker aan te vragen. Heb je die al? Dan ben je goed voorbereid voor weinig geld. Heb je deze nog niet? Dan kan ik je alleen maar adviseren om deze onmiddellijk aan te vragen. Ik maakte er een speciale instructiefilm over zodat je kunt zien hoe je dit zelf online binnen 10 minuten kunt regelen.

Het is echt een aanrader om een milieusticker aan te vragen want deze is niet alleen nodig in steden. Er zijn ook milieuzones die onder bepaalde omstandigheden voor vervuilende auto's worden gesloten. En daar heb je ook een sticker nodig. Je leest er alles over op frankrijkbinnendoor.nl/milieusticker-frankrijk/ Laat je niet verleiden door websites die het voor je regelen. Je betaalt dan veel te veel soms wel 6 tot 8 keer de normale prijs. Als je mijn instructies volgt heb je een sticker voor € 3,11 + de verzendkosten. De sticker is gebonden aan je auto en is onbeperkt geldig.

Filmpje bekijken »

The Lion King & Jungle Festival in Disneyland Paris!

The Lion King van Disney is een wereldwijd succesnummer. Toen de tekenfilm in 1994 uitkwam heb ik deze ontelbare keren met onze kinderen, en later de kleinkinderen, gezien. Met Marian ben ik ook een paar keer naar de musical geweest en nu komt de volgende stap in het leven van de Lion King want Disneyland Paris heeft in de zomermaanden van 2019 een swingend nieuw festival

Van 30 juni tot en met 22 september 2019 kun je genieten van de sterren uit de succesvolle musical The Lion King maar ook van de beroemde hoofdrolspelers uit Disney's Jungle Book. Je kunt nu dus echt oog in oog staan met Simba en de koddige Timon en Pumbaa. Maar natuurlijk ook met alle andere figuren uit de tekenfilm die maar liefst 2 oscars, 3 Golden Globes en 3 Annie Awards won.
Lees verder »

Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Deze week heb ik de beslissing genomen om mijn boek "Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk" zelf uit te geven. Maar de uitgever Mo'media, bekend van de Time to Momo stads- en reisgidsen, gaat de promotie en distributie van het boek naar de boekhandel verzorgen. Daar ben ik heel blij mee want daarmee wordt mijn boek gepromoot door de uitgever van ondermeer: Katja was hier (Katja Schuurman), Zo Zondag, Op de fiets, de serie Love the Seaside en de populaire reisgidsen van Time to Momo (100%).

Inmiddels ben ik druk bezig met de laatste hoofdstukken en de boekcover wordt deze week definitief ontworpen. Wanneer het boek uitkomt? Daar lees je alles over op de speciale boekensite. Je kunt je er ook aanmelden als je interesse in het boek hebt. Je maakt dan ook kans op een door mij gesigneerd exemplaar. Er zijn al  bijna 1000 aanmeldingen. Ben jij de volgende?
Ik heb interesse »

5 extra tips

  1. Rondreis Charente, Dordogne en Lot plus 2x een topdiner 
  2. Autovakantie naar Frankrijk en handige tips
  3. Vakantie met de hond in Frankrijk
  4. Meer dan 9400 ANWB campings in Frankrijk
  5. Ruim 22.000 vakantiehuizen in Frankrijk
Facebook
Twitter
YouTube
FrankrijkVakantieland
Frankrijk Binnendoor
Instagram
Copyright © 2019 FrankrijkVakantieland, Alle rechten voorbehouden.
Via www.frankrijkvakantieland.nl of www.frankrijkbinnendoor.nl ben je aangemeld om mijn tips over Frankrijk en Parijs regelmatig te ontvangen. 

Ons adres is:
FrankrijkVakantieland / Frankrijk Binnendoor
Grasgraefken 25, 6171SH Stein, Nederland
telefoon +31878767008 (ma t/m do 09:00 - 12:30u)

Tip: zet het emailadres van deze nieuwsbrief in je adresboek.

Hoe pas je je voorkeuren voor onze nieuwsbrief aan? Je kunt:
je gegevens completeren (en maak kans op een gratis abonnement op Frankrijk Binnendoor Online)
of de nieuwsbrief stopzetten