Lees deze week alles over hectiek
Online versie
KRO - NCRV
Sluit je aan   
Column Annemiek
Zacht klinkend erfgoed

Soms wordt Annemiek Schrijver overvallen door moedeloosheid, schrijft ze in haar nieuwe column. Op dat soort momenten denkt ze aan haar opa. ‘Als de doffe moedeloosheid toeslaat, staat hij in ons op. Hij is ons zacht klinkend erfgoed.’

Lees haar column   
Pauscast
Nieuw seizoen Pauscast

Vanaf zondag 13 november luister je elke week een nieuwe aflevering van de podcastserie Pauscast. ‘Ook in dit derde seizoen brengen we weer voor het voetlicht, wat het Vaticaan het liefst verborgen houdt’, vertelt presentator Wilfred Kemp. Samen met Vaticaancorrespondent Andrea Vreede maakt hij deze podcast.  

Beluister hier   
Kruispunt
Wat drijft Hans Klok?

De biograaf, broer en intieme vrienden van illusionist Hans Klok vertellen wat er schuilgaat achter de wondere wereld van illusies. Over zijn geloof, het verlies van zijn vader en een van zijn Diva’s of Magic, zijn drijfveren en zijn grote hart voor anderen.  

Lees meer   
Persoonlijke groei
Kruiden kweken

Yvon Jasper groeit in haar programma Onze boerderij allerlei kruiden. Jij kunt thuis ook jouw eigen kruiden zaaien, kweken en oogsten. Zo draag je bij aan een duurzamere wereld. 

Lees meer   
Ik ben spiritueel
Ja   
Nee   
Zin in zondag
Nieuw: Zin in zondag

De nieuwe zesdelige serie Zin in zondag staat in het teken van alledaagse spiritualiteit en laat zien hoe mensen zoeken naar antwoorden op levensvragen. In de eerste aflevering laat Kim-Lian zien hoe de zee als een oase van rust dient in de hectiek van het alledaagse bestaan.  

Lees meer   
De verwondering
Midden in de wereld

Toen Jakob van Wielink het klooster intrad nam hij een nieuwe naam aan. Hij koos voor Jakob: die staat voor kwetsbaarheid en kracht. Het leven binnen de kloostermuren bleek niet bij hem te passen, hij wilde midden in de wereld staan.  

Lees hier meer   
Petrus in het land
Herdenken op Eeuwigheidszondag

Petrus in het land is in Gelderse Westervoort. In het kader van Eeuwigheidszondag herdenken de gemeenteleden de levens van mensen die ze verloren zijn. 'Verlies hoeft je niet alleen te dragen', vertelt de protestantse predikant Margreet de Bree.  

Lees meer   
BertOp5
Finale-uitzending: Kan ik iets voor je doen?
“Kan ik iets voor je doen?”, er zijn mensen die deze vraag regelmatig aan anderen stellen. Het lijkt een klein gebaar, toch is het bijzonder. Het KRO-NCRV radioprogramma BertOp5 startte dit voorjaar het initiatief "Kan ik iets voor je doen?", waarbij presentator Bert Kranenbarg wekelijks tijdens zijn uitzending op zoek is gegaan naar stille helden die altijd voor anderen klaarstaan.

Tijdens de feestelijke uitzending van BertOp5 op donderdagmiddag 24 november zet Bert samen met een bekende vakjury de gekozen initiatieven extra in het zonnetje. Luister dus mee van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 5.
Bekijk alle inzendingen   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief naar aanleiding van je Levensbeschouwing-optin