Meld je aan voor compensatie
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Online lezen    Afmelden
 
 
 
 Facebook in de fout

Facebook verzamelde privégegevens over jou. Het bedrijf speelde gegevens door en gebruikte privégegevens die je nooit openbaar wilde maken. Dit gebeurde zonder je dat te zeggen en zonder je toestemming. Vind je ook dat je recht hebt op compensatie en dat Facebook een prijs moet betalen voor het schenden van jouw privacy?

Meer dan 120.000 consumenten hebben zich al aangemeld. Meld je ook aan! Samen staan we sterk.

 

Meld je aan
 
 
Op vakantie in coronatijd?

Wijzigt het reisadvies voor het land waar je op vakantie bent? Dan blijft de dekking op je reisverzekering bestaan (volgens de polisvoorwaarden) tót het eerstvolgende moment dat je naar huis kunt gaan.

Vergelijk reisverzekeringen
 
 
Gratis artikelen


Neem eens een kijkje in de Consumentengids. We geven deze maand gratis 2 artikelen weg. Veel leesplezier!

Online verleiding & misleiding
Microplastics
 
 
Mobiel dataverbruik gestegen
Consumenten zijn het afgelopen kwartaal een derde meer aan mobiele data gaan verbruiken dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook behoefte aan een grotere databundel? Onze tip, stap niet te hoog in. Opschalen is geen probleem, verlagen soms wel. Onze vergelijker helpt je om de juiste keuze te maken.
Vergelijk abonnementen
 
 

Je fiets of e-bike verzekeren?

Ook fietsverzekeringen hebben soms toeters en bellen. Bedenk daarom goed wat je wilt verzekeren. En hoe zit het eigenlijk met diefstal van fietsaccessoires? Luister de nieuwste aflevering van de Bondcast.

 
Naar de Bondcast
 

Als je slaapkamer te warm is

De Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1c is heerlijk stil. Dat maakt deze ventilator ideaal voor je slaapkamer tijdens broeierige zomernachten. Je kunt hem op internet aansluiten. Wat vinden wij er verder van?

 
Eerste indruk
 
 

Groene energie


Steeds meer mensen willen zelf stroom opwekken: het is goed voor het milieu en – op termijn – ook goed voor de portemonnee. Maar waar moet je allemaal aan denken? Bekijk onze video.
 

 
 
De week van Olof
Een kijkje achter de schermen bij onze Directeur Belangenbehartiging 
Facebook in overtreding

‘Ik maak gratis gebruik van Facebook, dus ik doe er maar niet moeilijk over dat mijn gegevens worden gebruikt en doorverkocht’. Een veelgehoorde redenering, maar ze gaat mank. Met de campagne 'Facebook in de fout' die deze week een vliegende start beleefde, laten we zien dat de manier waarop Facebook jouw persoonlijke gegevens gebruikt wél een probleem is, en dat compensatie nodig is.

Lees verder
 
 
Tests en nieuws van deze week
Nieuwe stofzuigers getest
Eerste indruk supersonisch koffiezetapparaat
Op vakantie? Check of je huis goed verzekerd is
Hoe gezond zijn volkorenproducten?
Geproefd: Alpro Go On vegan kwark
Prijsstijgingen betaalrekeningen
 
 
Leeftijdsdiscriminatie autoverzekeringen

Oudere automobilisten betalen bij sommige verzekeraars een premietoeslag. Soms tot wel 3 keer méér dan een gemiddelde bestuurder en jongeren soms wel 6 keer meer. Andere aanbieders gaan nog een stapje verder: zij weigeren oudere en jongere bestuurders als nieuwe klant. Mag dat zomaar? Wij vinden het leeftijdsdiscriminatie. 

Bekijk de verschillen
 
 

Ervaring met Lemonade?

De nieuwe verzekeraar Lemonade belooft heel wat: ‘verzekerd in seconden, uitbetaald in minuten’. Wat zijn jouw ervaringen?

 
Deel je ervaring
 

Zorgen over microplastics

Bijna driekwart van de deelnemers aan onze enquête maakt zich zorgen over microplastics. Hoe zit dit bij jou?

 
Praat mee
 
Je ontvangt dit bericht omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van activiteiten van de Consumentenbond. © Consumentenbond 11 juli, 2020
Contact     070 - 445 45 45   -   Veelgestelde vragen   -   Webwinkel
Afmelden   -   Community   -   Privacy   -   Disclaimer   -   Gegevens wijzigen

Consumentenbond, Enthovenplein 1 's-Gravenhage, Zuid Holland, 2521 DA, NL © Consumentenbond 11 juli, 2020