Lees deze week over keerpunten
Online versie
KRO - NCRV
Sluit je aan   
Column Annemiek
De baby van toen

 In gedachten verzonken wandelt Annemiek door het herfstbos, wanneer ze stuit op de villa waar ze vroeger werkte als au-pair. ‘Ik schrik op. Plotseling stuift er een fiets over het grindpad. Ik sta oog in oog met een beeldschone jongen. De baby van toen.'  

Lees haar column   
Petrus in het land
Keerpunten in het leven

Petrus in het land is in het Brabantse Dongen-Rijen. In de oude Ruïnekerk ontmoeten we verschillende gemeenteleden om te praten over de keerpunten in hun levens.  

Lees meer   
Jacobine op 2
Portret van Kinga Bán

In het tweede deel van de ontroerende documentaire 24 uur met Kinga Bán zie je hoe de christelijke zangeres zich klaarmaakt voor één van haar laatste concerten. Enkele maanden later overlijdt ze op 37-jarige leeftijd aan kanker.  

Bekijk hier   
Dit vinden jullie!
Dierbaren herdenken

De maand november staat in het teken van het herdenken van onze overleden dierbaren. Wij waren benieuwd hoe de lezers van de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief hun geliefden herdenken. Dit zijn de mooiste antwoorden op de stelling van vorige week.  

Lees meer   
Kruispunt
Wat drijft Antoine Bodar?

Naast priester is Bodar ook een graag geziene gast aan talkshowtafels. Daar wordt hem vaak het vuur aan de schenen gelegd over seksueel misbruik, de paus en de standpunten van de Rooms-Katholieke kerk over (homo)seksualiteit. Wat drijft Nederlands’ bekendste priester Antoine Bodar?   

Lees meer   
De verwondering
Kunst als pure noodzaak

Kunstenaar Janpeter Muilwijk verloor zijn dochter Mattia zeven jaar geleden aan zelfdoding. Ze was net zesentwintig jaar. Na de zelfdoding van Mattia bleek kunst maken over het goddelijke en ‘de andere kant’ een manier in contact te blijven met zijn overleden dochter. 

Lees meer   
Kunst is een belangrijk onderdeel van mijn leven
Ja   
Nee   
Persoonlijke groei
Zo maak je echt groen schoon

Ovenreiniger, badkamerontkalker en een spray voor je ramen. Veel van deze reinigingsmiddelen bevatten chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor het milieu én voor je gezondheid. Hoe maak je dan op een groene manier schoon?  

Lees meer   
Eerlijker eten
Dit is het favoriete verjaardagsrecept van Anita Witzier!
Hiep hiep hoera! Anita Witzier is jarig en deelt in haar nieuwe column haar favoriete verjaardagsrecept: nacho's met salsa.
Lees haar column   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief naar aanleiding van je Levensbeschouwing-optin