img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Robotica: een zonnige toekomst of juist het begin van het einde van de mens?

Tijdens Nederland Leest in november staat de bibliotheek in het teken van Robotica. Het boek Ik, robot van Isaac Asimov staat centraal en is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek (zo lang de voorraad strekt).
img
Lees verder
img

Boekrecensie ‘Ik, robot’, geschenk van Nederland Leest

Het boek bevat de oorspronkelijke negen verhalen van Isaac Asimov, beter bekend als het bijna gelijknamige boek I, Robot. Maar deze keer is er een tiende verhaal aan het boek toegevoegd. En niet zomaar een verhaal. Het tiende verhaal is namelijk geschreven door Ronald Giphart en Asibot, een robot ontwikkeld door Folgert Karsdorp.
img
Lees verder
img

Kinderactiviteiten tijdens Nederland Leest

Tijdens Nederland Leest organiseert de nieuwe bibliotheek veel activiteiten voor kinderen! Zo kun je Robots aansturen met 21ToolKit, robots coderen en je eigen robot bouwen. Kom jij langs? In de 'kinderagenda' op de website vind je een overzicht van locaties en tijden van de activiteiten. Tot in de bieb!
img
Lees verder

FIlm: Walk with me

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. Thich Nhat Hanh komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht.

Datum en tijden:

zaterdag 4 november 13.00 - 14.30 uur
dinsdag 7 november 19.30 - 21.00 uur
woensdag 8 november 11.00 - 12.30 uur
Lees verder
img

Walk & Talk; Dé koffiepauze voor werkzoekenden

De nieuwe bibliotheek biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste dag en tijd te ontmoeten. Tijdens Walk en Talk bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.
Lees verder
img

Oproep: Levende Boeken gezocht!

Op zaterdag 9 december organiseren wij een uniek evenement in de nieuwe bibliotheek: de ‘Human Library’. Hiervoor zijn wij op zoek naar ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. Het doel is om een dialoog op te zetten tussen mensen die elkaar normaal gesproken misschien niet zouden tegenkomen.
Lees verder
img

Meest gelezen op Biblyo.nl

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo. Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl.
1. De meest irritante spelfouten van Nynke Stoffers
2. Waar komt Halloween eigenlijk vandaan? van Stefan Kenter
3. De engste films voor tijdens Halloween van Sven Kraaijenbrink
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden