Vraag een gratis proefnummer aan van de vierde editie

Nummer 4/2022 van Tijdschrift Familiebedrijven is verschenen.

Huwen, samenwonen en scheiden


Het is verbazend dat veel (ondernemers)echtparen niet nadenken over hoe zij hun vermogen willen verdelen bij een echtscheiding of denken dat ze het hebben geregeld, maar dat het toch anders uitpakt dan zij hadden verwacht. Het is een adviesonderwerp dat beter kan worden geregeld zolang alles nog koek en ei is.

Als de echtelieden al aankoersen op een scheiding, is het lastig om zaken nog in goed overleg te regelen. Het is ook een dankbaar adviesonderwerp, want het dient regelmatig te worden onderhouden. Elke paar jaar kan het dus opnieuw op de agenda worden geplaatst.

Deze editie geeft diverse handvatten. Yvonne Pijpers en Rebecca de Ruiter geven samen het kader aan om fiscaal optimaal te trouwen, Tea Mellema en Suzanne de Vries geven samen uitleg over de civiel-juridische aspecten die van belang zijn wanneer een ondernemer gaat scheiden.

Dit nummer bevat ook drie artikelen over fiscale onderwerpen die van belang zijn bij huwen en scheiden. Janet Ganzeveld behandelt aanmerkelijk belang en terbeschikkingstelling in relatie tot het huwelijksvermogensrecht. Eric van Uunen behandelt de IB-ondernemer en het huwelijksvermogensrecht in een breder perspectief.

En tot slot geven Reamon Kortooms, Laura Bles-Temme en Roberto Flören een overzicht van de laatste inzichten en meningen rond de waardering van de ab-claim op aandelen bij echtscheiding.

Vraag een gratis proefnummer aan

Bekijk de volledige editie

Over Tijdschrift Familiebedrijven

PE-punten

  • NiRV 6

  • KNB/EPN 6

  • NEVOA 6

  • NOAB 6

  • RAB 1-6

  • RB 4 (momenteel nog in aanvraag)


Waarom Tijdschrift Familiebedrijven?


Abonneren op Tijdschrift Familiebedrijven


Met vriendelijke groet, 


Igno Ketelaars, uitgever
Neem contact op | Onze adresgegevens

MOCuitgevers Vanmorgen is uitgever van Accountancy Vanmorgen, Fiscaal Vanmorgen, JurisDidact, Salaris Vanmorgen en Pensioen Vanmorgen. Copyright © 2022 Tijdschrift Familiebedrijven. Alle rechten voorbehouden.

Geen mailing meer ontvangen? Klik dan hier