Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 oktober 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hebben winnaars in accountancy gemeenschappelijke kenmerken?
Gisteren ontvingen drie kantoren hun Cloud Award. SFAA, GetMonkeys en Joinson&Spice. Gemeenschappelijk kenmerk? Het  zijn geen reuzen! Maar dat is echt niet het enige dat opvalt, sterker nog het is wat mij betreft secundair. Natuurlijk: grote(re) kantoren die innovatief willen zijn moeten een grote(re) organisatie meenemen op dat pad. 
Lees verder »
NBA aan Kamer: ondanks verbeteringen niet achterover leunen
De NBA heeft de vaste Kamercommissie Financiën van de Tweede Kamer laten weten dat er flink is geïnvesteerd in kwaliteitsverhoging, maar dat er voor de beroepsgroep nog geen reden is tot achteroverleunen. De commissie heeft woensdag overlegd met de Monitoring Commissie Accountancy (MCA). 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.
Download gratis >

Lees verder »
Lagere aanslag, dan ook lagere dwangbevelkosten
De Nationale Ombudsman kreeg een signaal dat de Belastingdienst niet zou waarborgen dat de dwangbevelkosten, waarvan de hoogte gekoppeld is aan de hoogte van de aanslag, worden verlaagd als de aanslag wordt verminderd. Een klacht die ongegrond was, bleek uit een onderzoek door het instituut.
Lees verder »
NBA helpt accountants bij cybersecurity-advies
Om mkb-accountants te helpen bij het adviseren van hun klanten heeft de NBA een nieuw onderdeel op de website ontwikkeld over cybersecurity.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: 6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. Waar moet u op letten als u veranderingen gaat doorvoeren? Download dan de gratis whitepaper

Lees verder »
Werkgevers sturen 38 kantjes commentaar op Belastingplan 2019
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn zeer kritisch over het pakket belastingmaatregelen van het kabinet. De werkgeversorganisaties hebben 38 kantjes commentaar naar de Tweede Kamer gestuurd, met het voorbehoud dat er mogelijk nog een aanvulling komt nu de afschaffing van de dividendbelasting heroverwogen wordt.
Lees verder »
Inkeerder kan fiscus niet tot haast manen
De Belastingdienst mag de tijd nemen bij het opleggen van een navordering aan een belastingplichtige die eerder buitenlands vermogen had verzwegen. De inspecteur kon een beroep doen op de zogeheten ‘standstill’-bepaling. Dat heeft Rechtbank Gelderland geoordeeld in de zaak van een belastingplichtige, die gebruik maakte van de inkeerregeling.
Lees verder »
In 2018 al meer geld naar startups dan in heel 2017
In 2018 is wereldwijd al veel meer geld gestoken in startups dan in heel 2017. Dit blijkt uit de Venture Pulse, het kwartaalonderzoek van KPMG naar de wereldwijde investeringen in startups.
Lees verder »
Streep onder terugbetalingsplicht, dan ook geen extra aftrek
Geld dat een werknemer moet terugbetalen aan zijn werkgever, mag aangemerkt worden als negatief loon. Is de betalingsverplichting van de baan, dan vervalt daarmee ook het recht op aftrek, volgens Hof Den Bosch.
Lees verder »
Brexit Impact scan voor bedrijven
De Rijksoverheid heeft een scan ontwikkeld, waarmee Nederlandse bedrijven de effecten van Brexit op hun onderneming kunnen inschatten. Door Brexit gaan andere handelsafspraken gelden dan binnen de EU, zoals douanecontroles, voorschriften voor in- en uitvoer van producten en kwaliteitseisen. 
Lees verder »
Ministerie van OCW geeft Alfaversie NT13 vrij
Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft de alfaversie van de NT13 beschikbaar gesteld. Het bestand is beschikbaar op Documentatie Nederlandse Taxonomie.
Lees verder »
Bedrijfsleven laat subsidies groene energie liggen
Nederlandse bedrijven vragen minder subsidie aan voor groene energie dan er beschikbaar is. Dat meldt het FD.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Overstappen op een ander boekhoudpakket

De start van een nieuw kalenderjaar is voor velen het beste moment om ergens mee te beginnen of iets helemaal anders te doen. Toch geldt dat niet voor alles. Overstappen op een ander boekhoudpakket kan bijvoorbeeld heel goed in de tweede of derde helft van het jaar om er juist in het nieuwe jaar optimaal van te profiteren. Dus […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Minibenchmark: Beperkende voorwaarden bij Dagelijks Opvraagbare Spaarrekeningen (DOS)

Bij dagelijks opvraagbare spaarrekeningen (DOS) kan het voorkomen dat beperkende voorwaarden gelden. Zoals de naam al doet vermoeden, worden klanten bij deze producten in meer of mindere mate beperkt in hun handelen. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan beperkingen in de vorm van een minimale eerste inleg of opnamekosten. In deze minibenchmark wordt onder andere […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Optimaliseren van de kwaliteit in de niet-OOB-organisatie
SRA
1 november 2018
Cursus Fiscale due diligence, do’s & don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
30 oktober 2018
Visionplanner on Tour | Assen
Visionplanner
31 oktober 2018
VACATURES
Senior / Gevorderd Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Gevorderd Assistent Accountant Samenstel 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Junior manager assurance
Grant Thornton
Alphen a/d Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN