Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 22 februari 2018
Waarom zijn veel mensen trots op de geschiedenis van hun land?

Wat weet jij van de Koude Oorlog?

Wiegebruikte de term 'Koude Oorlog' als eerste? Welk land was geen bondgenoot van de Sovjet-Unie? En hoe heette die bekende spion ook alweer? Test hier hoeveel jij weet van de Koude Oorlog!





Slimme verleidster - Blendle

Cleopatra was de laatste farao van Egypte. Als je de verhalen mag geloven, was ze bloedmooi en gevaarlijk verleidelijk. Maar wie was Cleopatra echt? En hoe machtig was ‘haar’ Egypte?
 





Voor nieuwsgierige jongens en meisjes! 

Bestaan heksen echt? Hoe verzorg je een olifant? En waar blijven afgezaagde benen in het ziekenhuis? Dat en nog veel meer lees je in de nieuwe Quest Junior! Het blad voor kinderen die graag hun hersenen gebruiken. 

Wil je geen editie missen van Quest Junior? Neem nu een abonnement en betaal slechts €34,99 (i.p.v. €47,88) voor een jaar Quest Junior! 





Waar zit meer suiker in?  

We krijgen veel meer suiker binnen dan we doorhebben. Het zoete goedje wordt gebruikt in bijna alle voedingsmiddelen die wij tot ons nemen. Al lijken sommige dingen nog zo gezond, het kunnen zomaar stiekeme suikerbommen zijn. Weet jij hoeveel suiker er in producten zit? Test het hier!
 





Heeft biologisch eten invloed op je gezondheid? 

Biologisch eten lijkt een verantwoorde keuze. Maar is het ook gezonder? 


 





Hoe werden mensen op tijd wakker toen er nog geen wekkers bestonden?

Als je in de negentiende eeuw in een fabriek werkte, moest je ‘s ochtends erg vroeg je bed uit. Behalve de zon, kraaiende hanen en kerkklokken, had je daar een 'porder’ voor. Wekkers bestonden namelijk nog niet. Wat deed een porder precies? 


 





Een jaar Quest - Tijdelijke actie!

Wil jij geen editie van Quest meer missen? Dat kan nu met superkorting! Alleen deze maand betaal je voor een jaarabonnement op Quest slechts €40,- in plaats van €67,80. Dus koop ‘m snel en wordt elke maand op een leuke manier wijzer!