img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Heel Almere Schrijft

Heb jij een boek geschreven en wil je dat graag presenteren aan een breed publiek? Op zaterdag 9 november organiseert De Nieuwe Bibliotheek een evenement voor schrijvers: Heel Almere Schrijft. Er zijn workshops, een boekenmarkt en een podium om je boek te presenteren. Meld je snel aan!
Stad, zaterdag 9 november
10.30-16.30 uur
img
Lees verder
img

De leukste jeugdfilms in de herfstvakantie

Word de regisseur van jouw herfstvakantie op Cinekid Festival, 's werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen van 4 – 14 jaar en (groot)ouders! Tijdens de 38ste editie van Cinekid Festival in Het Nieuwe Filmhuis kijk je de mooiste films en series.
Stad, 26 okt-3 nov
€ 7,75
img
Lees verder
img

Vacature teammanager facilitair

Ben jij op zoek naar een baan met betekenis? Een plek waar je je kunt ontwikkelen en waar ruimte is voor ideeën, initiatieven en het denken in kansen en oplossingen? De Nieuwe Bibliotheek in Almere is op zoek naar een daadkrachtige teammanager facilitair. Reageren kan tot 28 oktober.
img
Lees verder

AVS Financieel inloopspreekuur

Kun jij hulp gebruiken bij je financiële administratie? De Alliantie Vrijwillige Schuldhulp (AVS) helpt je tijdens hun wekelijkse spreekuur. Bijvoorbeeld met het doornemen van moeilijke brieven. Ze geven advies over je inkomsten en uitgaven. Ook kunnen ze bekijken op welke ‘potjes’ jij recht hebt.
Stad, iedere maandag
12.30-14.30 uur
Gratis
Lees verder
img

Kinderboekenweek: kijk je mee terug?

Afgelopen zondag sloten we de Kinderboekenweek af met de familievoorstelling Echt wel!. De periode die in het teken stond van Lekker Eigenwijs was een groot succes. Om nog even na te genieten delen we graag wat leuke foto’s. Kijk je mee?
Lees verder
img

Help! Ik heb een computer!

Heb jij wel eens problemen met je tablet of smartphone? Kun je hulp gebruiken met online zaken regelen? Wil jij op computerles, maar weet je niet waar? Kom op 26 oktober naar de bieb voor een gratis middag vol hulp bij al je vragen over computers, smartphones, tablets, apps, DigiD en andere digitale zaken.
Stad, zaterdag 26 oktober
13.00-16.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Wat is jouw leeservaring?

Wij zijn benieuwd naar jouw leeservaring. Door deze vragenlijst in te vullen, help je ons inzicht te krijgen in hoe jij boeken vindt. Deze informatie kan ons helpen bij de ontwikkeling van onze dienstverlening. Alvast hartelijk dank voor je tijd!
Lees verder
img

Tip bij de buren: Almere Vertelt bij Vis à Vis

Vis à Vis start vanaf 29 november een uniek, terugkerend storytelling event: Almere Vertelt. Inwoners van Almere delen hun persoonlijke en aangrijpende verhalen. Er is ruimte voor gesprek, muziek en ontmoeting.
Lees verder
img

Film: Emilia Perez

Overgekwalificeerd en ondergewaardeerd werkt Rita bij een groot advocatenkantoor. Ze ontvangt een mysterieus telefoontje van drugsbaron Manitas Del Monte. Hij doet Rita een aanbod dat ze niet kan weigeren.
Stad, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 27 & 30 oktober
Vanaf € 5,75
Lees verder
img

Wist je dat…

… je met heel veel vragen terecht kunt bij de bibliotheek? Vragen over je computer of veilig internetten. Hulp bij online zaken regelen met de overheid, zoals DigiD aanvragen of online een afspraak plannen. Hoe je jouw financiële administratie op orde krijgt. Voor bijna elke vraag is er wel een spreekuur of cursus.
Lees verder
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden