Podcast roerdomp | Nu te zien: de zandhagedis | Zó fotografeer je vosjes
Wat een vraag

Wat een vraag

Welke plant is dit? Tipje van de sluier: het is een parasiterende plant >
 
 
Roots
Nu te fotograferen
Jonge vosjes

In maart en april worden de meeste vosjes geboren. De eerste drie weken blijven ze in het vossenhol, daarna komen ze naar buiten. In april en mei zijn de jonge dieren soms al te zien, spelend met elkaar of met hun moeder.
Foto: Samantha van Dooren

Roots
Podcast Notenkrakers
De roerdomp: misthoorn vanuit het riet

Een roerdomp produceert in het voorjaar een laag en dof geluid, een beetje zoals een misthoorn vanuit het riet. Dat ‘hoempen’, zoals die zang wordt genoemd, hoor je vooral in de schemering en ’s nachts.
Foto: Annie Keizer

Advertorial
Roots
De geheimen van wandelparadijs Kroatië

De azuurblauwe kustlijn van Kroatië is zomers een populaire vakantiebestemming, maar het achterland baadt in diepe rust. De natuur gaat er zijn gang in zeldzaam mooie natuurparken die onderdak bieden aan bijzondere dieren, waterpartijen en vegetatie. Wandelroutes wijzen je de weg in de wildernis.

Roots
Nu te zien (als de zon schijnt)
De zonnende zandhagedis

Kort geritsel in een heidestruikje met dorre bladeren langs het zandpad, dat is vaak de eerste ervaring met een zandhagedis. Krijg je de kans ‘m beter te bekijken, dan zie je zijn pracht. Goed nieuws: het gaat weer wat beter met de zandhagedis in Nederland.
Foto: Rick Willemsen

Advertorial
Roots
Vakantiehuisje Harssensbosch

Wil je genieten van natuur, op 8 km afstand van Groningen? Vakantiehuisje Harssensbosch is dé plek voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Het oude boerderijtje is omgetoverd in een comfortabel vakantiehuisje, en ligt op een historisch borgterrein in het mooie Reitdiepdal.

Roots
De mooiste natuur van Europa in één boek
Wild van Europa

Ongerepte landschappen, afgewisseld met bijzondere dieren en prachtige details. In het boek Wild van Europa neemt natuurfotograaf Wouter Pattyn je mee op ontdekkingsreis naar 12 Europese regio’s.
Foto: Wouter Pattyn

Roots
Moerasbossen en bloemrijke graslanden
Lentewandeling Tungelroyse beek

De Tungelroyse Beek in Limburg is een bruisend beekdal met moerasbossen, ruigten, bloemenweides vol vlinders (oranjetipjes!) én veel bevers. Roots zette er deze fijne wandelroute uit.
Foto: Bob Luijks

Meer zien/lezen?
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden