Bijna de helft van de Nederlandse kantorenvoorraad mag in zijn huidige staat niet meer worden gebruikt, wanneer in 2023 minimaal label C verplicht is.
Vastgoedmarkt
Online versie
Helft kantorenvoorraad is niet klaar voor 2023

Bijna de helft van de Nederlandse kantorenvoorraad mag in zijn huidige staat niet meer worden gebruikt, wanneer in 2023 minimaal label C verplicht is.

Lees verder >
Dirk Bakker zet Colliers volledig op z’n kop

Dirk Bakker is nu ruim een jaar ceo van Colliers International Nederland. De organisatie is door hem flink op de schop genomen, het partnermodel is veranderd en het aandeel gewonnen pitches steeg van 44 naar 82 procent.

Lees verder >
Overname Hema is vooral een ‘voorgenomen deal’

Marcel Boekhoorn maakte op 18 oktober 2018 bekend met zijn Ramphastos Investments vergevorderde plannen te hebben om de puur Nederlandse retailer de Hema over te nemen. Maar hoe zeker is dit ‘reddingsplan’ voor Hema?

Lees verder >
Zalmhaven: ‘Na 15 jaar is laatste hobbel genomen’

Na vijftien jaar is het er dan toch nog van gekomen: projectontwikkelaar AM en investment manager Amvest zijn donderdag 25 oktober 2018 de bouw van de woontoren De Zalmhaven in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gestart.

Lees verder >
 
MRP neemt World Fashion Centre mee naar 21e eeuw

Het World Fashion Centre in Amsterdam krijgt onder zijn nieuwe eigenaar MRP een flinke opwaardering, maar houdt de functie van kantoor.

Lees verder >
‘Winkelmarkt heeft waardedalingen achter de rug’

Op de winkelmarkt zijn weer interessante totaalrendementen mogelijk nu het grootste deel van de waardedalingen achter de rug is.

Lees verder >
VACATURE: Eindredacteur Vastgoedmarkt

Als eindredacteur van de website, nieuwsbrieven, specials en het maandblad Vastgoedmarkt (10x per jaar) ben je de spil in een klein en dynamisch team. Je geeft inhoud aan de uitgezette koers van Vastgoedmarkt en ziet toe op de kwaliteit van de producties. Je bent verantwoordelijk voor de planning en het bewaken van de contentkalender en werkt nauw samen met redactie, vormgeving en hoofdredacteur.

Heb je interesse of ken je een geschikte kandidaat? Lees meer en reageer >

Waarom Wereldhave 20 procent discount slikt op Itis

Wereldhave verkocht winkelcentrum Itis 20 procent onder de boekwaarde, wanneer rekening wordt gehouden met te betalen belastingen. Waarom wilde de Nederlandse vastgoedbelegger zo graag af van zijn Finse bezit?

Lees verder >
‘Amsterdam moet erfpachtcorrectie herzien’

De gemeente Amsterdam hanteert al 22 jaar dezelfde methode voor de berekening van de WOZ-waarde van vastgoed op erfpacht, met als onderdeel de waarde van de blote eigendom. Klopt die rekenmethode nog wel? Vastgoedhoogleraar Peter van Gool bepleit aanpassing, met grote financiële gevolgen.

Lees verder >
Hier wil Zuid-Holland nieuwe kantoren realiseren

Op de Zuid-Hollandse toplocaties Den Haag en Rotterdam CBD ligt de kantorenbehoefte tussen de 150.000 en 700.000 m2. Op snelweglocaties en andere stationslocaties in de provincie moet 500.000 tot 1,1 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte verdwijnen.

Lees verder >
De overstap: van vastgoedbeheer naar startup

Mark van Kan werd in 2015 als oprichter van de Haagse propertymanager Bouwkundigbeheer.nl genomineerd voor de (toen nog) Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award. Drie jaar later begint hij een start-up met de beeldende naam S1mone.

Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Vastgoedmarkt Ontbijtsessie
Kennissessie Kantoren
Tijdens de Ontbijtsessie op 13 nov, van 8-11 uur aan de Zuidas, buigen experts zich kritisch over de nieuwbouwvraag. Zonder nieuwe kantoren geen nieuwe bedrijven?
Vakmedianet
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright