HelloLaw Nieuwsbrief april 2021
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
 
HelloLaw
 
Hello daar!
 
Heeft u onze nieuwsbrief ook gemist? Wij ook! Vanaf deze maand versturen wij u maandelijks weer onze nieuwsbrief met het laatste juridische nieuws en interessante juridische blogs.
 
 
Deze maand in onze nieuwsbrief:
 
- Opgelicht? Wat is het en wat kun je er aan doen;
 
- Goed nieuws voor huurders in de vrije sector!;
  
- Onterecht ontslag door scheldende partner;
 
- Tijdelijke wet voor testbewijzen;
 
- Demissionair kabinet, en toch wetsvoorstellen?;
 
- Wat kan HelloLaw voor jou betekenen?
 
- Openingstijden mei 2021

Lees hieronder verder:
 
Opgelicht?! Wat is oplichting en wat kun je ertegen doen
 
 
 
Iedereen is er vast wel eens mee in aanraking gekomen: een verdacht e-mailtje van de bank, een vreemd SMS´je van de postbezorger of een brief van de overheid die vol staat met spelfouten. Steeds meer oplichters proberen op allerlei manieren geld van ons te krijgen door zich voor te doen als iemand anders. Maar hoe zit dit juridisch in elkaar? En wat kun je ertegen doen? Dat leggen wij uit in deze blog.
 
Deze blog is geschreven door mr. Cyriel Huntjens
Foto: B_A (pixabay.org)
 
Lees de blog op onze website
 
Goed nieuws voor huurders in de vrije sector!
 
 
 
Nadat vorige maand bekend is gemaakt dat huurders in de sociale sector dit jaar geen huurprijsverhoging krijgen, is er deze maand ook goed nieuws voor mensen die in de vrije sector huren. In deze blog leggen wij jou uit wat dit kan betekenen voor jou indien jij huurt in de vrije sector.
Foto: Bru-nO (pixabay.org)
 
Lees dit nieuwsbericht op onze website 
 
Onterecht ontslag door scheldende partner
 
 
 
Het zal je maar gebeuren, jouw partner scheldt jouw baas uit voor ´klootzak´ en ´schweinhund´. Jouw baas accepteert dit niet en jij wordt op staande voet ontslagen. De Rechtbank Limburg kreeg ermee te maken en heeft zich gebogen over de vraag of dit een terecht ontslag was. Wij bespreken de zaak in deze blog.
Een werknemer van een autobedrijf was op staande voet ontslagen omdat zijn partner zijn werkgever heeft uitgescholden. In oktober van het afgelopen jaar wilde de partner van de werknemer langskomen om de lunch langs te brengen. Dit deed zij regelmatig, maar de werkgever heeft haar eerder medegedeeld dat zij het bedrijfspand niet meer mocht binnentreden. Toen zij uiteindelijk toch de lunch wilde komen langsbrengen, heeft de werkgever haar niet binnengelaten. Via de achterdeur van het bedrijfspand is zij toch naar binnengekomen. 
 
Benieuwd hoe dit is afgelopen? Lees de blog!
Deze blog is geschreven door mr. Cyriel Huntjens
Foto: geralt (pixabay.org)
 
Lees de blog op onze website
 
Tijdelijke wet voor testbewijzen
 
Twee weken geleden is een wetsvoorstel ingediend waarin wordt geregeld dat testbewijzen kunnen worden ingezet voor toegang tot bepaalde sectoren. Hierbij kan worden gedacht aan een testplicht voor een sportwedstrijd, een museum of een evenement. Het is een tijdelijke maatregel die ervoor moet zorgen dat deze sectoren eerder voor het publiek toegankelijk worden. Zonder deze testbewijzen kan het namelijk zo zijn dat deze sectoren nog langer gesloten moeten blijven in verband met corona.
Foto: neelam279 (pixabay.org) 
 
Demissionair kabinet, en toch wetsvoorstellen?
 
Op 15 januari van dit jaar is het kabinet ´gevallen´. Vanaf dat moment spreken wij van een demissionair kabinet met demissionaire ministers en staatssecretarissen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Wij ontvangen veel vragen over het feit dat het kabinet een demissionaire status heeft, maar er wel wetsvoorstellen worden ingediend. Hoe kan dit?  
Foto: Foto: Nikodi (pixabay.org) 
 
Openingstijden HelloLaw mei 2021
 
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.
 
Aangepaste openingstijden
Woensdag 5 mei - gesloten (Bevrijdingsdag)
Donderdag  13 mei - gesloten (Hemelvaartsdag)
 Maandag 24 mei - gesloten (Tweede Pinksterdag
 
Uiteraard kunt u uw juridische vragen tijdens deze dagen stellen via het contactformulier op onze website. 
 
Wat kunnen wij voor jou doen?
 
 
Juridisch avies
 
Heb je een juridische vraag? Neem contact met ons op! Onze juristen helpen je graag verder! Je kunt een heel jaar onbeperkt met al je vragen bij ons terecht voor slechts 59 euro. Bel ons op 088 1411 011.
 
Documentencheck
 
Onze specialisten kunnen binnen 48 uur jouw juridische documenten nakijken. Je weet binnen no-time waar je aan toe bent voor een vaste lage prijs. (v.a. 170 euro). Bel ons op 088 1411 011.
 
Brief versturen
 
Moet jij een juridische brief schrijven naar de wederpartij? Schakel onze juristen in en zij versturen een juridisch onderbouwde brief naar de tegenpartij voor een vaste lage prijs (v.a. 119 euro). Bel ons op 088 1411 011
 
Direct advies:
 

ma - vrij: 8.00 tot 18.00 uur
 

 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
 
 
 
 Wil je onze e-mails niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit.
 
 HelloLaw | Boschstraat 21 | Maastricht, Limburg 6211 AS | the Netherlands
 
 
 
© 2021 HelloLaw NL