Hellolaw nieuwsbrief augustus 2021
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
 
HelloLaw
 
Hello daar!
 
Deze maand in onze nieuwsbrief:
 
 Nieuw in onze dienstverlening!
 
Blogs & Nieuwsberichten
 Burenoverlast: wat kan ik doen?
 

Interessante zaak! Auto gekocht met onjuiste kilometerstand
 

Rechter ontslagen omdat hij 70 jaar is. Sprake van leeftijdsdiscriminatie?
 
 
Mobiel op schoot tijdens autorijden, mag dat?
 

Wetsvoorstel automatisch gezag bij erkenning van kind

Lees hieronder verder:
 
NIEUW bij Hellolaw!
Rechtshulppakket tweedehandsauto
 
Heb jij een tweedehands voertuig aangeschaft en heb je al snel te maken met gebreken? Wij hebben een nieuw rechtshulppakket in onze dienstverlening waarmee wij jou verder kunnen helpen en zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt. Het pakket bestaat uit een onderzoek, onderhandeling met de verkoper én een procedure indien dit nodig is.
 
Neem contact op met ons voor meer informatie!
 
Burenoverlast: wat kan ik doen?
 
 
 
Een veelvoorkomende kwestie waar onze juristen mee te maken krijgen, zijn burenruzies. Stankoverlast, geluidsoverlast of problemen met overhangende takken. Aan ons wordt de vraag voorgelegd wat men hiertegen kan doen. Wij leggen het hieronder aan jou uit.
 
Foto: ptrabattoni (pixabay.com)
 
Interessante zaak! Auto gekocht met onjuiste kilometerstand
 
 
 
Stel, jij hebt een mooie tweedehands auto gekocht tegen een normale prijs. Uiteindelijk moet jouw auto voor onderhoud naar een garage. Nu blijkt dat tijdens deze reparatie dat de kilometerstand is teruggedraaid. Nu wil jij de koop ontbinden, maar hoe zit het dan met de kosten die jij al hebt moeten maken? In deze blog leggen wij jou uit hoe de kantonrechter heeft geoordeeld over deze vraag.
 
Foto: Free-Photos(pixabay.com)
 
Klik hier voor de blog
 
Rechter ontslagen omdat hij 70 jaar is. Sprake van leeftijdsdiscriminatie?
 
 
In de wet is geregeld dat een rechter op zijn 70e een eervol ontslag krijgt. Een rechter in Nederland was het hier niet mee eens en begon een rechtszaak. De rechter stelde dat er sprake is van leeftijdsdiscriminatie. Maar is hier wel sprake van?
 
Foto: mohamed_hassan (pixabay.com)
 
Klik hier voor de blog
 
Mobiel op schoot tijdens autorijden, mag dat?
 
Eindelijk is er een uitspraak in de vraag of een mobiel nu wel op niet op schoot mag liggen tijdens het autorijden. Weten wat de rechter heeft besloten? Lees dan hieronder verder!
 
 Foto: Pexels (pixabay.com)
 
Wetsvoorstel automatisch gezag bij erkenning kind
 
Wanneer een ongehuwd stel een kind krijgt, moeten zij juridisch het een en ander regelen. De vader (of niet-biologische moeder) moet, om ook juridisch ouder van het kind te worden, het kind erkennen. Daarnaast moet het ouderlijk gezag geregeld worden indien zij samen het kind willen opvoeden. Dit laatste vergeten ouders vaak, omdat zij denken dat het ouderlijk gezag al geregeld is bij de erkenning. Dat is dus niet zo en dit kan later problemen geven wanneer de ouders bijvoorbeeld ruzie krijgen en uit elkaar gaan. 
 
Maar, er ligt een wetsvoorstel om hier verandering in te brengen! Benieuwd? Lees dan snel verder
 
 Foto: cherylholt (pixabay.com)
 
Openingstijden HelloLaw september 2021
 
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
 
Wat kunnen wij voor jou doen?
 
 
Juridisch advies
 
Heb je een juridische vraag? Neem contact met ons op! Onze juristen helpen je graag verder! Je kunt een heel jaar onbeperkt met al je vragen bij ons terecht voor slechts 59 euro. Bel ons op 088 1411 011.
 
Documentencheck
 
Onze specialisten kunnen binnen 48 uur jouw juridische documenten nakijken. Je weet binnen no-time waar je aan toe bent voor een vaste lage prijs. (v.a. 170 euro). Bel ons op 088 1411 011.
 
 
 
Brieven schrijven
 
Moet jij een juridische brief schrijven naar de wederpartij? Schakel onze juristen in en zij versturen een juridisch onderbouwde brief naar de tegenpartij voor een vaste lage prijs (v.a. 119 euro). Bel ons op 088 1411 011
 
Haalbaarheidsonderzoek
 
Heb jij een geschil en wil jij op voorhand weten wat jouw kansen zijn? Bijvoorbeeld omdat er een juridische procedure dreigt? Onze specialisten beoordelen voor jouw de haalbaarheid van je zaak. Hiervoor hanteren wij een vaste lage prijs (v.a. 170 euro).
Bel ons op 088 1411 011
 
Direct advies:
 

ma - vrij: 8.00 tot 18.00 uur
vrij: 8.00 tot 18.00 uur

 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
 
 
 
 Wil je onze e-mails niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit.
 
 HelloLaw | Boschstraat 21 | Maastricht, Limburg 6211 AS | Netherlands
 
 
 
© 2021 HelloLaw NL