Hellolaw Nieuwsbrief mei 2021
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
 
HelloLaw
 
Hello daar!
 
Deze maand in onze nieuwsbrief:
 
- Partner uit huis zetten na einde relatie: hoe doe ik dat?

- Verborgen gebreken bij aankoop woning

- Verlof bij overlijden

- Huurvermindering: wanneer heb ik daar recht op?

Lees hieronder verder:
 
Partner uit huis zetten na einde relatie: hoe doe ik dat?
 
 
 
Je wilt je partner uit huis zetten? Je bent gaan samenwonen, maar hebt hier nu spijt van ‒ helaas komt dit vaker voor. Maar wat is hierover eigenlijk geregeld in Nederland? Want zijn jullie getrouwd, hebben jullie een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract? Hiervoor gelden verschillende  regels waar je rekening mee moet houden.
 
Foto: Hassan Khan
 
Lees de blog op onze website
 
Verborgen gebreken bij aankoop woning
 
 
Je hebt net een nieuw huis gekocht en opeens kom je erachter dat er asbest aanwezig is of dat er een grote lekkage is aan je dak.. Dit is voor jou als nieuwe huiseigenaar natuurlijk heel vervelend. Je was er namelijk van uitgegaan dat je woning helemaal in orde was. Je moet je woning namelijk ‘’normaal kunnen gebruiken’’. Wanneer dit niet zo is, dan kan er dus sprake zijn van een verborgen gebrek aan de koopwoning. In deze blog leggen wij jou alles uit wat hiermee te maken heeft.
 
Geschreven door: Nadia Nottet
Foto: 3844328 (pixabay.com)
 
Lees de blog op onze website
 
Verlof bij overlijden
 

Indien een familielid komt te overlijden, kan het zijn dat je recht hebt op verlof. In sommige gevallen is je  werkgever zelfs verplicht jou verlof te geven! In sommige gevallen niet. In deze blog leggen wij jou uit hoe dit in Nederland is geregeld. 
 
Foto: carolynabooth (pixabay.com)
 
Huurvermindering: wanneer heb ik daar recht op?
 
 
 
Als je een huis huurt, mag je ervan uitgaan dat alles gewoon werkt zoals het hoort te werken. Daar betaal je tenslotte voor. Mankeert er van alles aan of in je huis, dan kan het zo zijn dat je in aanmerking komt voor huurvermindering! In deze blog leggen wij uit wat jouw rechten en plichten zijn.
 
Geschreven door: Fieke Thijssen
Foto: fab_photos (pixabay.org)
 
Lees de blog op onze website
 
Openingstijden HelloLaw juni 2021
 
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
 
Wat kunnen wij voor jou doen?
 
 
Juridisch advies
 
Heb je een juridische vraag? Neem contact met ons op! Onze juristen helpen je graag verder! Je kunt een heel jaar onbeperkt met al je vragen bij ons terecht voor slechts 59 euro. Bel ons op 088 1411 011.
 
Documentencheck
 
Onze specialisten kunnen binnen 48 uur jouw juridische documenten nakijken. Je weet binnen no-time waar je aan toe bent voor een vaste lage prijs. (v.a. 170 euro). Bel ons op 088 1411 011.
 
 
 
Brieven schrijven
 
Moet jij een juridische brief schrijven naar de wederpartij? Schakel onze juristen in en zij versturen een juridisch onderbouwde brief naar de tegenpartij voor een vaste lage prijs (v.a. 119 euro). Bel ons op 088 1411 011
 
Haalbaarheidsonderzoek
 
Heb jij een geschil en wil jij op voorhand weten wat jouw kansen zijn? Bijvoorbeeld omdat er een juridische procedure dreigt? Onze specialisten beoordelen voor jouw de haalbaarheid van je zaak. Hiervoor hanteren wij een vaste lage prijs (v.a. 170 euro).
Bel ons op 088 1411 011
 
Zin om nog meer te lezen?
 
Kijk op onze website onder het kopje ´Juridisch nieuws´. Hier houden wij iedereen op de hoogte van het laatste nieuws en publiceren wij ook onze blogs.
 
Klik hier om op onze website terecht te komen 
 
 
Direct advies nodig?
 

ma - vrij: 8.00 tot 18.00 uur
 

 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
 
 
 
 Wil je onze e-mails niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit.
 
 HelloLaw | Boschstraat 21 | Maastricht, Limburg 6211 AS | Netherlands
 
 
 
© 2021 HelloLaw NL