Hellolaw Nieuwsbrief september 2021
Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.
 
HelloLaw
 
Hello daar!
 
Deze maand in onze nieuwsbrief:
 
 Nieuw in onze dienstverlening!
 
Blogs & Nieuwsberichten
 Burenoverlast: wat kan ik doen? 

Interessante zaak! Auto gekocht met onjuiste kilometerstand
 
Het recht op vrij uitzicht: bestaat dat wel?
 
Verplicht DNA afstaan, dat kan toch niet in Nederland? 
 
Zieke puppy gekocht! Verkoper aansprakelijk?
 
Jouw woning is gekraakt! Wat nu?
 
Interessante uitspraak: 12-jarige dwingt vaccin af via de rechter

Lees hieronder verder:
 
NIEUW bij Hellolaw!
 
Wij hebben drie nieuwe rechtshulppakketten ontwikkeld om jou in enkele juridische conflicten te kunnen bijstaan. Binnen deze pakketten kunnen wij voor vaste lage tarieven jouw juridische positie beoordelen, onderhandelen met de wederpartij en een gehele procedure voeren. Benieuwd welke pakketten wij hebben? Hieronder zetten wij deze voor jou op een rij.
 
Rechtshulppakket tweedehands voertuig
 
Heb jij een tweedehands voertuig aangeschaft en heb je al snel te maken met gebreken? In de meeste gevallen moet de verkoper dit voor jou oplossen. In de praktijk gaat dit meestal erg lastig. Wij kunnen jou hier in bijstaan.
Rechtshulppakket verborgen gebreken
 
Net een nieuw huis gekocht en ontdek jij verborgen gebreken? In de meeste gevallen is de verkoper van de woning hiervoor aansprakelijk. Wij zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt!
Rechtshulppakket Zakelijke overeenkomsten
 
Heb jij een onderneming en heb jij een overeenkomst met een andere onderneming gesloten waarbij er problemen zijn ontstaan? Neem contact op met ons om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. 
In de vorige nieuwsbrief een bericht niet kunnen openen? Wij delen ze nog een keertje met jou!
Burenoverlast: wat kan ik doen?
 
 
 
Een veelvoorkomende kwestie waar onze juristen mee te maken krijgen, zijn burenruzies. Stankoverlast, geluidsoverlast of problemen met overhangende takken. Aan ons wordt de vraag voorgelegd wat men hiertegen kan doen. Wij leggen het hieronder aan jou uit.
 
Foto: ptrabattoni (pixabay.com)
 
Interessante zaak! Auto gekocht met onjuiste kilometerstand
 
 
 
Stel, jij hebt een mooie tweedehands auto gekocht tegen een normale prijs. Uiteindelijk moet jouw auto voor onderhoud naar een garage. Nu blijkt dat tijdens deze reparatie dat de kilometerstand is teruggedraaid. Nu wil jij de koop ontbinden, maar hoe zit het dan met de kosten die jij al hebt moeten maken? In deze blog leggen wij jou uit hoe de kantonrechter heeft geoordeeld over deze vraag.
 
Foto: Free-Photos(pixabay.com)
 
Klik hier voor de blog
 
Nieuwe blogs
Het recht op vrij uitzicht: bestaat dat wel?
 
 
Het zal je maar gebeuren: je woont al 12 jaar tussen de heuvels met een vrij uitzicht over het Limburgse landschap. Totdat je ontdekt dat er een woonwijk wordt gebouwd waardoor jouw uitzicht gaat verdwijnen. Jij bent het hier niet mee eens en tekent bezwaar aan tegen deze woonwijk. Jij hebt toch recht op vrij uitzicht?! Maar is dit wel zo? 
 
Foto: JStolpn (pixabay.com)
 
Klik hier voor de blog
 
Verplicht DNA afstaan, dat kan toch niet in Nederland?
 
Verplicht je DNA afstaan omdat je een strafbaar feit hebt gepleegd. Mag dat wel in Nederland? Wij krijgen er regelmatig vragen over. Onze strafrechtspecialist legt het graag aan jou uit.
 
 Foto: geralt (pixabay.com)
 
Zieke puppy gekocht! Verkoper aansprakelijk?
 
Een puppy uitzoeken, een mooie gebeurtenis voor jezelf en/of het hele gezin. Je hebt goed onderzoek gedaan en er zijn zelfs algemene voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst over onder andere een regeling van een schadevergoeding bij een erfelijke afwijking. Maar dan blijkt de puppy al snel een oogziekte te vertonen. De verkoper ontkent alle aansprakelijkheid, omdat de verkoper van mening is dat er geen erfelijke ziekte is. Wie heeft er gelijk? Over die vraag heeft de Rechtbank Oost-Brabant zich moeten buigen. Een van onze juristen bespreekt graag deze zaak voor jou.
 
Foto: Alkhaine (pixabay.com)
 
Jouw woning is gekraakt! Wat nu?
 
 
 
Vroeger werden krakers in sommige gevallen nog door de wet beschermd. Enkel weigering om een pand te verlaten op aangeven van de eigenaar was wel strafbaar. De reden hiervoor is de leegstand van panden in met name grotere steden waar woonruimtes een schaars goed zijn. Tegenwoordig is dit heel anders geregeld. Benieuwd? Lees snel verder!
 
Foto: Peggy_Marco (pixabay.com)
 
Interessante uitspraak: 12-jarige dwingt vaccin af via de rechter
 
 
 
Een jongen van 12 jaar heeft vorige week aan de rechter om toestemming gevraagd om zich te laten vaccineren. Omdat voor een 12-jarig kind toestemming nodig is van zijn (gescheiden) ouders voor een vaccin, moest hij ook toestemming hebben van zijn vader. Benieuwd wat de uitspraak was? Lees snel verder!
 
Foto: HakanGERMAN (pixabay.com)
 
Openingstijden HelloLaw oktober 2021
 
Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
 
Wat kunnen wij voor jou doen?
 
 
Juridisch advies
 
Heb je een juridische vraag? Neem contact met ons op! Onze juristen helpen je graag verder! Je kunt een heel jaar onbeperkt met al je vragen bij ons terecht voor slechts 59 euro. Bel ons op 088 1411 011.
 
Documentencheck
 
Onze specialisten kunnen binnen 48 uur jouw juridische documenten nakijken. Je weet binnen no-time waar je aan toe bent voor een vaste lage prijs. (v.a. 170 euro). Bel ons op 088 1411 011.
 
 
 
Brieven schrijven
 
Moet jij een juridische brief schrijven naar de wederpartij? Schakel onze juristen in en zij versturen een juridisch onderbouwde brief naar de tegenpartij voor een vaste lage prijs (v.a. 119 euro). Bel ons op 088 1411 011
 
Haalbaarheidsonderzoek
 
Heb jij een geschil en wil jij op voorhand weten wat jouw kansen zijn? Bijvoorbeeld omdat er een juridische procedure dreigt? Onze specialisten beoordelen voor jouw de haalbaarheid van je zaak. Hiervoor hanteren wij een vaste lage prijs (v.a. 170 euro).
Bel ons op 088 1411 011
 
Direct advies:
 

ma - vrij: 8.00 tot 18.00 uur
vrij: 8.00 tot 18.00 uur

 
 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
 
 
 
 Wil je onze e-mails niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit.
 
 HelloLaw | Boschstraat 21 | Maastricht, Limburg 6211 AS | Netherlands
 
 
 
© 2021 HelloLaw NL