Logo SBCM
 
26 oktober 2016  
 
 
   
Nieuwsbrief 26 oktober 2016
• 
• 
• 
• 
• 
• 
   
 
 
 
 
   
Help medewerkers met schulden met praktische tips
Een op de vijf huishoudens heeft risicovolle of problematische schulden. Als professional komt u regelmatig in aanraking met medewerkers of klanten met schulden. Dit belemmert het traject naar werk. Met de nieuwe werkwijzer ‘Praktische tips, Wat kunt u concreet doen om een cliënt met schulden te helpen?’ leest u hoe u medewerkers met schulden kunt helpen.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Pak pestgedrag op het werk aan met de toolbox Aanpak (digitaal) pesten
Gemiddeld 1 op de 13 medewerkers wordt gepest, blijkt uit recent onderzoek van TNO. Pesten op de werkvloer of daarbuiten, bijvoorbeeld via social media, kan grote gevolgen hebben voor medewerkers. Om organisaties te helpen heeft SBCM de toolbox Aanpak (digitaal) pesten ontwikkeld. De materialen in deze toolbox kunt u gratis downloaden.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
ParticipatieCampus: aan de slag met uw vak
Bent u een professional in het sociaal domein en helpt u werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van passend werk? Met de ParticipatieCampus kunt u uw vakmanschap versterken. U vindt er een breed palet aan digitale kennisdocumenten en interactieve trainingen, die u zelfstandig of in groepsverband kunt volgen.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Kansen in de aanpak van ziekteverzuim SW-bedrijven
SW-bedrijven hebben over het algemeen te maken met een hoog ziekteverzuim. Toch zitten er flinke verschillen tussen SW-bedrijven onderling. Hoe is dat te verklaren? Harry Hartmann en Peter van Dinther, trainers bij het CAOP, belichten in OR Informatie zes ‘knoppen’ waar organisaties aan kunnen draaien om het verzuim te laten dalen. Ook laten ze zien in hoeverre medezeggenschapsraden hier invloed op hebben.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Subsidieregeling Tel mee met Taal
Met de regeling Tel mee met Taal kunnen werkgevers subsidie aanvragen voor taalscholing van hun medewerkers. Dat maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om de taalvaardigheid van medewerkers te vergroten. De subsidies zijn bedoeld voor korte, praktische trajecten die direct op de werkvloer te gebruiken zijn.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Gezond en duurzaam aan de slag? Zet ESF-subsidie in!
Hoe zorgt u als organisatie voor arbeidsfitte medewerkers die tot aan hun pensioen goed, gezond en met plezier kunnen werken? Met subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) kunt u een project starten om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te versterken. U kunt deze subsidie aanvragen tussen 14 en 25 november 2016.
 
Lees meer >
   
 
 
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag

Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag

Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl

Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden.