Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 4 oktober 2019
 
Help ook mee tegen de eikenprocessierups
Afbeelding
Heb jij deze zomer ook last gehad door de brandharen van de eikenprocessierups? En vraag je jezelf af hoe dat de komende gaat zijn? De gemeente doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen, maar daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Hang met minimaal vier andere mensen uit je buurt of straat nestkasten voor koolmezen en pimpelmezen in of bij eiken. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar één van de wijkmakelaars. 

Lees meer over de actie

 

Verplichte zorg meer in eigen omgeving
Soms is een ernstige psychische aandoening van iemand heel ernstig. Op zo’n manier dat hij een gevaar voor zichzelf of anderen is. Voor deze mensen was een verplichte opname in een instelling de enige manier van hulp.

Per 1 januari 2020 gaan we die hulp anders organiseren. Verplichte zorg kan dan poliklinisch of bij iemand thuis. Op een manier die het best bij iemand past. We zoeken samen met hen naar passende hulp in de eigen omgeving: met persoonlijke begeleiding, een goede woonplek en sociale contacten in de wijk. Met over en weer een veilig gevoel. Iemand die de zorg krijgt, blijft zo meer in zijn eigen omgeving. Zo blijven sociale contacten en meedoen in de samenleving beter mogelijk.

De Wvggz brengt nieuwe taken met zich mee voor gemeenten. Wanneer een inwoner vermoedt dat iemand verplichte zorg nodig heeft, kan hij dat per januari melden bij de gemeente.

Lees verder 
Nieuws Maatregelenpakket Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Boxtel
Afbeelding
In mei van dit jaar oordeelde de Raad van State dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in strijd is met Europese natuurwetgeving en heeft daarom een streep gezet door het PAS. 

Welke gevolgen heeft de uitspraak van de Raad van State van 14 augustus 2019 voor het maatregelenpakket Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) in Boxtel? Met deze nieuwsbrief informeren wij je over de gevolgen van de uitspraak op basis van de informatie die voor ons bekend is.

Bekijk de nieuwsbrief

 

Landbouwplastic mag niet bij het PMD-afval
Met name in het buitengebied wordt regelmatig landbouwplastic aangeboden bij het PMD-afval. Landbouwplastic is echter geen PMD-afval maar bedrijfsafval. Het kan daarom ook niet bij de milieustraat worden gebracht. Als bedrijf moet je zelf zorgen voor de afvoer van uw bedrijfsafval.

Hoe bied je PMD-afval aan en wat mag er wel/niet in de zak
Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen
Afbeelding
Heb jij een energiebesparende maatregelen getroffen in jouw woning? Deel jouw duurzame woonverhaal en meld jouw huis aan voor Nationale Duurzame Huizen Route Inspireer en laat je inspireren! 

Meld jouw huis aan
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
Bekendmakingen

Onze bekendmakingen staan vanaf 1 januari 2014 alleen nog maar op www.officielebekendmakingen.nl. Als we het hebben over officiële bekendmakingen dan gaat het over vergunningen, (verkeers)besluiten, verordeningen, beleidsregels en bestemmingsplannen.