Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
woensdag 30 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Fou-Khan Tsang: Help, Robots are coming! Or not!

In de laatste maanden kon je geen krant openslaan of er stond wel iets in over robotisering. Elk gevestigd instituut heeft er inmiddels wel iets over geschreven en natuurlijk zijn er grote voor- en tegenstanders. 

Lees meer
 
 
CFO’s verwachten 5,4% loonsverhoging voor accountingmedewerkers

Nederlandse CFO’s en financieel directeuren verwachten voor 2016 een gemiddelde loonsverhoging van 5,4% voor bestaande finance- & accountingmedewerkers.

Lees meer
 
Unit4? Afas? Of toch een specialist? Advertorial

Grip houden op de backoffice van een accountantskantoor vereist ook inzicht in de bedrijfsprocessen van een accountant. Logisch toch? Dan kies je dus niet voor standaard ERP software, maar voor Alure. Heel betaalbare ERP software met modules als CRM, tijdregistratie, facturering, documentmanagement en planning. Voor grote én kleine kantoren.

Vraag een demo aan

 
Besluit Belastingen op milieugrondslag gepubliceerd

In het nieuwe besluit Belastingen op milieugrondslag is vooruitlopend op wetgeving een goedkeuring opgenomen dat, met terugwerkende kracht tot en met 1 juli 2015, geen afvalstoffenbelasting wordt geheven ter zake van de export van afvalstoffen die in het buitenland worden verbrand, en dat de aangifte van deze afvalstoffen achterwege blijft zolang daarover geen afvalstoffenbelasting behoeft te worden voldaan.

Lees meer
 
 
Visma komt met Visma eAccounting voor ondernemers: € 15,- per maand inclusief website/webshop

Visma Software introduceert Visma eAccounting, een compleet online boekhoudsysteem inclusief facturering en een eigen website voor kleinere ondernemers, voor € 15 per maand.

Lees meer
 
 
Hoogste opbrengst overdrachtsbelasting sinds 2011

De opbrengst van de overdrachtsbelasting was in 2015 bijna 1,8 miljard euro. Dat is de hoogste opbrengst sinds 2011.

Lees meer
 
 
Nico Koppel: Een nederlaag voor de Belastingdienst

Wat is er gebeurd op fiscaal gebied de afgelopen tijd? De Belastingdienst lijdt een nederlaag in zijn poging gegevens van zwartspaarders in Zwitserland te achterhalen, als het gaat om belastingregels zijn directeur-grootaandeelhouders (dga’s) niet op hun achterste gevallen en 244 duizend huishoudens lopen door hervormingen 900 euro mis. 

Lees meer
 
 
DNB gaat DNBcoin ontwikkelen

Een van de doelstellingen voor 2016 voor DNB is de ontwikkeling van een concreet prototype DNBcoin, gebaseerd op de blockchaintechnologie.

Lees meer
 
 
De digitale postbus: de ondernemer hoeft niet te boeken, maar is toch altijd bij
Vraag aan de ondernemer: Is het niet gek dat je de boekhouding, puur uit gemak in overvolle ordners naar de accountant brengt? Je hoeft niet zelf te boeken en je ben tijdelijk van je papieren rompslomp af. Maar wanneer biedt de accountant inzage in je financiële situatie? En hoe wijst de accountant je erop wanneer de boekhouding niet volledig is aangeleverd. Met andere woorden, hoe krijg je grip op je onderneming?
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere een vacature bij Baker Tilly Berk. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacature
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door