Verlicht dat echt de druk op je blaas?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom hebben mensen een adamsappel?

De adamsappel is bij mannen meestal duidelijker zichtbaar dan bij vrouwen. Maar dat betekent niet dat vrouwen geen adamsappel hebben. Wat is het nut van die bobbel in je keel?

 
 
Quest
 

Spookverhalen zijn nog steeds springlevend. Dit is waarom

Terwijl verhalen over wezens als weerwolven en vampiers al bijna zijn uitgestorven, kun je dat van spoken nog zeker niet zeggen. Waarom blijven die witte, zwevende dingen nog steeds tot de verbeelding spreken? 

 
 
 
Wil jij (of iemand uit je omgeving) beginnen met hardlopen?

Partnerbericht

Wil jij (of iemand uit je omgeving) beginnen met hardlopen?

Meld je aan voor de online cursus Start to Run en train samen met Runner's World in 10 weken tijd naar jouw hardloopdoel! Je ontvangt 10 weken lang elke week een schema, een video en een mail vol interessante artikelen over alles wat je moet weten als je met hardlopen begint.

 
Quest
 

De plaats die je nooit kunt bezoeken: Schubbekutteveen

Wie Schubbekutteveen precies heeft bedacht, valt niet meer te achterhalen. Het was in elk geval een goede vondst: er zijn niet veel fictieve plaatsen die de Dikke Van Dale hebben gehaald, maar Schubbekutteveen wel.

 
 
Quest
 

Wiebelen met je benen als je moet plassen: helpt dat?

Als je nodig moet plassen maar niet naar de wc kunt, dan kun je de 'plasdans' doen. Even je benen bewegen om de druk op je blaas te verlichten. Werkt dat echt?

 
 
Quest
 

Zo kwamen ze vroeger aan het ijs voor in de ijskelders

IJshuizen, ijskelders en ijskasten deden vanaf de zeventiende eeuw in heel West-Europa hun intrede. Zo kon je in de zomer toch nog aan ijs komen. Maar hoe kwam dat bevroren water daar?