ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-02-2022
Heracles-bekerheld Hannes Lalopua nu mantelzorger: "Hij kan helemaal niets meer"

29 december 1974. Heracles kegelt Ajax die middag uit de KNVB Beker. Hannes Lalopua scoort één keer en verzorgt twee assists tijdens de 4-2 zege. De beelden staan op zijn netvlies gebrand. In 2017 stapte de voormalige linksbuiten uit de voetbalwereld. "Voor mijn vrouw en mij startte toen een nieuw leven."


lees verder
Van Lainez tot Richarlison: dit zijn de spelers die net niet naar Ajax gingen

Ajax verkeert momenteel in bloedvorm en presteert geweldig in binnen en buitenland. Dat komt onder meer door de uitgebalanceerde selectie van de koploper van ons land. Toch had de ploeg van Erik ten Hag nóg sterker kunnen zijn. De afgelopen jaren gingen de transfers van vijf grote talenten namelijk net niet door. 

lees verder
Reportage Daan Rots: "Met vrienden huren we dan een ouderwetse tent en maken we een vuurtje"

Kanonnen, bastions, stadswallen en grachten: het Gelderse Groenlo telt veel overblijfselen uit de Tachtigjarige Oorlog. De stad in de Achterhoek vormde in de zestiende en zeventiende eeuw een sterke vesting. Daan Rots, de twintigjarige aanvaller van FC Twente, woont er en voelt zich er helemaal thuis. "Ik ben een echte Grollenaar. Daar ben ik trots op."

lees verder
Hoe gaat het met de Nederlandse trainers in het buitenland?

Nederlandse trainers in het buitenland. In het verleden vaak succesverhalen met Louis van Gaal, Ronald Koeman of Guus Hiddink. Maar zulke verhalen hoor je tegenwoordig weinig meer.  Denk aan Frank de Boer bij Crystal Palace of Phillip Cocu bij Derby County. Geen verrassing dus dat er nog maar weinig Nederlandse trainers actief zijn in het buitenland. Maar hoe vergaat het de trainers die nog wel aan het roer staan bij buitenlandse ploegen?

lees verder
Interview voetbalverzamelaar Kor Louissen: "Bij Heracles krijg ik meteen een kopje koffie aangeboden"

Zijn doel? Met alle spelers uit de Eredivisie op de foto gaan. Al ruim zeventien jaar reist Kor Louissen daarvoor het hele land rond en bezoekt hij alle clubs op het hoogste niveau. Elk seizoen weer. Bij voorkeur alleen. Dat werkt volgens hem het best. "Ik ben één keer weggestuurd, bij Feyenoord, toen Jaap Stam trainer was. Een norse man."

lees verder
Deze Europese teams maken nog kans op een historisch kampioenschap

Welke ploegen liggen in Europa op koers om een historisch titel te veroveren. ELF Voetbal zette vier ploegen voor je op een rij die na een droogte van minstens dan dertig jaar na de laatste titel op koers liggen om een nieuw kampioenschap te veroveren.

lees verder
Nieuwe ELF Voetbal met de man van honderd miljoen, Feyenoord-aanwinst Walemark en Anwar El Ghazi

De man van honderd miljoen van Ajax, de verrassende Zweedse topaanwinst van Feyenoord en een buitenspeler die switchte binnen de Premier League. Eentje met interlandervaring in Oranje. Het is een handjevol van de onderwerpen in de nieuwe ELF Voetbal. Nummer 2 van 2022 is uit! En kent ook interviews met Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou), Paulos Abraham (FC Groningen) en Rami Kaib (sc Heerenveen), reportages met Daan Rots (FC Twente) en Cas Odentahl (NEC) en een verhaal over Europese organisatieflaters. En nog veel meer!

lees verder
Deze clubs uit de Eerste Divisie maakten een vliegende start in 2022

Voor enkele ploegen in de Eerste Divisie heeft 2022 al veel goeds gebracht. Sterker nog, enkele ploegen zijn na zes speelrondes nog altijd ongeslagen in 2022 op het tweede niveau. Deze teams kenden een vliegende start.

lees verder
Interview Rami Kaib, sc Heerenveen-linksback: "Lucas is elke aanval, tackle of elk luchtduel bij me"

Ze waren de beste vrienden. Voetbalden in hetzelfde team, trokken veelvuldig op met elkaar en logeerden bij elkaar. Nadat Lucas een einde aan zijn leven maakte, vloeiden er tranen uit de ogen van Rami Kaib. Nog altijd draagt de 24-jarige linksback van sc Heerenveen zijn maatje elke wedstrijd bij zich. "Zijn vader is nu mijn tweede vader. Vooral nadat mijn eigen vader uit mijn leven is verdwenen."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux13-03-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Lazio Roma - Venezia FC13-03-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
AC milan - Empoli FC13-03-2022
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
Atlético Madrid - Cádiz CF13-03-2022
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
  
Barcelona FC - CA Osasuna13-03-2022
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen