Ontdek de gelimiteerde coincard hier!
knm logo
80 jaar D-day penning in coincard
Bekijk en bestel

Geachte heer/mevrouw n Do,

Er zijn nog maar weinig mensen die het na kunnen vertellen: alweer 80 jaar geleden, in de nacht van 5 op 6 juni, begon de grootste amfibische operatie ooit. Deze dag is de geschiedenisboeken ingegaan als D-Day. Speciaal om dit bijzondere feit te herdenken, lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt vandaag, precies 80 jaar na D-Day, een unieke uitgifte in coincard.


Zware gevechten voor de bevrijding van Europa 

De kust van het Franse Normandië is het toneel voor vele zware gevechten die op 6 juni plaatsvinden. Aan het einde van D-Day hebben de geallieerden een basis op het vasteland gevestigd. Op 25 augustus 1944 volgt de bevrijding van Parijs en uiteindelijk komt de Tweede Wereldoorlog in Europa tot een einde met de overgave van Duitsland op 8 mei 1945.


Unieke penning voor 80 jaar D-Day

De herdenking van 80 jaar D-Day komt mooi naar voren in de speciale penning in coincard, die vanaf vandaag gelimiteerd verkrijgbaar is. De penning toont aan de keerzijde een eerbetoon aan een gesneuvelde soldaat, met op de achtergrond het strand van Normandië. Op de voorzijde staat ’80 years D-Day’ met daaronder de tekst ‘Victory in spite of all terror’, een beroemde quote van toenmalig premier van Groot-Brittannië, Winston Churchill.  De penning steekt in een bijzondere coincard.


Herdenk D-Day met ons mee en bestel de 80 jaar D-Day penning in coincard online, of kom aankomende zaterdag naar onze Dag van de Munt in Houten en koop hem direct bij onze stand! 

80 jaar D-day penning in coincard
Bekijk en bestel

Volg ons

Afmelden

© 2024 Koninklijke Nederlandse Munt

Privacy Statement 

Trustpilot reviews