Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
Op 4 en 5 mei staat de bibliotheek in het teken van herdenken en vieren. Je kunt luisteren naar een verzetsverhaal of kijken naar Theater na de Dam. Op 5 mei vieren we de vrijheid met o.a. bijzondere films van nieuwkomers, een vrijheidsmaaltijd en vrijheidswandelingen.
S
 
Open Joodse Huizen l Huizen van Verzet

Wolter Heukels woonde in het voormalige postkantoor (nu Bibliotheek Neude). Hij werkte als opzichter bij de PTT. Kleindochters Lida en Ineke Heukels vertellen over hun opa en de impact die deze gebeurtenis nog altijd op de familie heeft. 

Bibliotheek Neude | donderdag 4 mei

 
Lees meer  
S
 
Documentaire over verzetsheldin Truus van Lier

Regisseur Edith Wegman maakte de korte documentaire ‘Zij bleef niet aan de kant staan, een ode aan Truus van Lier'. De Utrechtse rechtenstudente (1921-1943) raakte betrokken bij het verzet en werd gefusilleerd in kamp Sachsenhausen. Wegman verzorgt vooraf een inleiding. 

Bibliotheek Neude | donderdag 4 mei 

 
Lees meer  
S
 

Theaterschool Utrecht speelt VRIJE VAL. Een fysieke en beeldende theatervoorstelling over de strijd voor vrijheid. Dit keer spelen ze samen met ouderen. Het spel van de jongeren en de verhalen van de ouderen vragen het publiek na te denken over het thema vrijheid toen en nu. 

Bibliotheek Neude | donderdag 4 mei  

 
Reserveer je ticket   S
S
 

Vrijheid is een breed begrip. Afhankelijk van waar je bent opgegroeid en wat je hebt meegemaakt, kan de betekenis voor iedereen anders zijn. In de Filmzaal toont Hoogt in Bieb Neude films gemaakt door jonge nieuwkomers van Internationale Schakelklassen (ISK). 

Bibliotheek Neude | vrijdag 5 mei

 
Lees meer   S
S

Is er vrijheidssoep, zijn er vrijheidswandelingen, kun je naar een familielezing over vrijheid, is er een kunstinstallatie van de HKU en kun je met kinderen eerst luisteren naar Coco kan het en daarna vrijheidsvogels tekenen. In samenwerking met Bevrijdingsfestival Utrecht

 
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
Nog meer boekentips vind je hier   S
S
Tip: Kick Off Keti Koti herdenkingsmaand
 

Kom naar de start van de Keti Koti herdenkingsmaand. Er is een gevarieerd programma met een plengoffer ritueel door Gina Avans, een spokenword performance van Sergio Edward en nog veel meer. 

Bibliotheek Neude | donderdag 1 juni 

 
Meer informatie en reserveren   S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open