Website
Collectie 0-6 jr.
Collectie 6-9 jr.
Collectie 9-12 jr.
Contact
 
Buiten wordt het kouder, de blaadjes vallen van de bomen en de kastanjes op je hoofd. Warm je op in de bieb met de tofste dingen om te zien, lezen, lenen en doen! Kijk naar de leukste theatervoorstellingen tijdens Herfststukjes, bouw mee aan een stad en kruip onder een dekentje met de leukste boeken over de herfst. 
S
 
Dromer (4+) door 2-ater Productie
Droom mee tijdens deze
vrolijke, poëtische voorstelling!
 
maandag 24 oktober | reserveer hier

Première! Professor S (6+) door Klein Amsterdam Producties
Zet je schrap voor een magische, muzikale en humoristische voorstelling over het brein, die antwoord geeft op vragen als: Hoe word ik de beste versie van mezelf?’. De voorstelling gaat in première in de bieb! Ben jij erbij?   
donderdag 27 oktober | reserveer hier

Hé wie zit er op de WC (2+ jaar) door Vanaf2 Producties
Duik in de wereld van knuffels die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven.
vrijdag 28 oktober | reserveer hier
 
S
 

Pssst... Zin in poffertjes? 

Ga je naar het theater in Bibliotheek Neude? Check dan ook even de poffertjes die NODA en Meneer Potter voor je bakken. En de hele maand oktober krijg je bij zowel NODA als Meneer Potter ook een gratis ranja bij een tosti. Wel even je biebpas laten zien. 

 
 
S
Bouwsels in bieb Neude (8+)

In 900 minuten bouwen Utrechters, van 8 tot 88 jaar, een stad van karton in de Grote hal van Bibliotheek Neude. Bouw jij ook mee aan muurdoorbraken, tokkelbanen en trappen? Of luchtbruggen die hoog een oversteek maken. Of gewoon een huis in een huis op een verdieping in een groots gebouw. We bouwen samen, drie dagen lang en 5 uur per dag. Precies 900 minuten lang. Omdat Utrecht 900 jaar bestaat. 

woensdag 26 t/m vrijdag 28 oktober | 11.00 - 16.00 uur | Bibliotheek Neude | gratis 

 
Bouw een toren van karton (4-8 jaar) 

Luister naar het verhaal Het kartonnen kasteel van Benji Davies. Knutsel daarna een toren van karton.

zaterdag 22 okt | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum 
zaterdag 22 okt | Bibliotheek Overvecht  
dinsdag 25 okt | Bibliotheek Kanaleneiland  
vrijdag 28 okt | Bibliotheek Neude 

Kijk hier voor alle tijden.

 
S
 

Hoogt on Tour brengt ook deze herfstvakantie het Cinekid Festival naar de bieb! Cinekid is het grootste (en tofste) kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Geniet van de leukste films en ga zelf aan de slag in het Maaklab.

Boeken waarin film een belangrijke rol speelt vind je hier.

zaterdag 22 t/m 30 oktoberBibliotheek Neude | meer info

 
 
S
 
Laatste dagen Kinderboekenweek
Nog een paar dagen Kinderboekenweek in de bieb. Kom je voor zondag de speurtocht doen? Of ga je voor een kindervoorstelling van HKU theaterstudenten? In Bibliotheek Kanaleneiland en Leidsche Rijn Centrum kun je naar de voorstelling ‘Een tuin vol leven’ op woensdag 12 en vrijdag 14 oktober. En in Bibliotheek Overvecht naar het Monster Meisje (8+) op woensdag 12 oktober. Zorg dat je erbij bent en reserveer hier je plek alvast. 
 
 
S
 

Midden op zee ziet Aadje Piraatje in de verte de boot van Sinterklaas. Terwijl alle piraten bang lijken voor Sint en de pieten is Aadje dat niet. Aadje houdt wel van avontuur. 

Hier vind je alle boeken van Aadje Piraatje. 

zaterdag 19 november | Bibliotheek Neude | Reserveer hier

 
S
In de bieb leen je de leukste boeken over herfst, herfstpret en herfstdingen doen.
Je vindt ze hier.
S

Lezen is leuk én ontspannen. Wie veel leest, leert veel nieuwe woorden. Kinderen die een kwartier per dag lezen, leren 1.000 nieuwe woorden in een jaar. Om meer kinderen te laten lezen, heeft Bibliotheek Utrecht een hele toffe actie. Alle Utrechtse jongeren tot en met 17 jaar kunnen nu gratis lid worden! Ken jij nog kinderen in Utrecht die nog geen lid zijn van de bieb? Zorg dan dat ze dat deze herfstvakantie worden!

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open