Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 02 februari 2017
Sommige mensen hebben een genetische voorkeur voor vet

Is taal jouw ding?

Taal houdt ons bezig. Voor velen zijn de Nederlandse spellingregels een bron van kopzorgen, anderen kunnen er juist enorm hard om lachen. Hoe zit het met jouw taalkennis? In samenwerking met de website Taalvoutjes maakt Quest regelmatig zeer populaire taaltesten. Ook deze maand! Herken jij de taalvouten?





Waarom piept je oor soms uit het niets?

Iedereen heeft wel eens last van een piep in je oor, die nergens vandaan lijkt te komen. Wat weten we van deze piep? Waar komt hij vandaan? En hoe kom je er weer vanaf?





 





Weet jij welke vlag bij welke provincie hoort?

De Nederlandse vlag kennen we. Maar herken jij ook je eigen provincievlag? Test het hier!
 





Word elke maand op een leuke manier wijzer

Quest geeft antwoord op alle vragen waarvan je niet wist dat je ze had en is onovertroffen als het gaat om het leuk en toegankelijk maken van wetenschap. Neem een jaarabonnement met een korting van 30% en lees Quest daarnaast gratis digitaal!





Is de baan luchtverkeersleider iets voor jou?

Als luchtverkeersleider begeleid je vliegtuigen door het Nederlandse luchtruim. Dat vergt natuurlijk veel concentratie en goed ruimtelijk inzicht. Je moet stressbestendig zijn en leiding kunnen geven. Klinkt pittig? Geen zorgen, hier is een opleiding voor! Bovendien ontwikkelde Luchtverkeersleiding Nederland een speciale competentiecheck, zodat je weet of de baan bij je past.





Slimmer dan slim

Hoe slim moet je zijn om hoogbegaafd te zijn? Barbara (33) ontdekte op haar vijftiende dat ze hoogbegaafd is, tot dat moment had niemand door hoe extreem intelligent ze eigenlijk was.





Waarom raken je oortjes in de knoop?

Soms lijken de oortjes van je koptelefoon wel uit zichzelf te kunnen bewegen. Waarom raken ze anders in de knoop, als je ze netjes in je zak hebt opgeborgen?