Bekijk en bestel: 450 jaar Nederland
Beste meneer / mevrouw Do
Uw muntencollectie kan vandaag worden uitgebreid met een wel heel bijzondere toevoeging! Met trots lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een officiële herslag van de prinsendaalder, ter ere van 450 jaar Nederland. Goed nieuws: deze eenmalige herslag is ook direct te bestellen op onze website!

Bijzondere munt voor een bijzondere viering
Vrijheid, Verdraagzaamheid, Verbondenheid, Verscheidenheid: dit zijn vier belangrijke waarden die 450 jaar geleden aan de wieg stonden van de geboorte van Nederland. In 2022 zijn deze waarden nog altijd actueel. Genoeg reden voor de Koninklijke Nederlandse Munt om de bijzondere prinsendaalder the herslaan in vier uitgiften.

De prinsendaalder is onlosmakelijk verbonden met 450 jaar Nederland. Het is de enige officiële Nederlandse Munt waarop Willem van Oranje is afgebeeld, de prins die een belangrijke rol speelde in de opstand. De van origine zilveren munt bevat op de voorzijde een geharnast beeld van Willem van Oranje met een zwaard in de rechterhand. Het omschrift bevat de spreuk ‘Vigilate Deo confidentes’, wat ‘Waakt, vertrouwende op God’ betekent. Op de keerzijde staat een gehelmd provinciewapen.

Bestel de Prinsendaalder 2022 online
Gaat u voor de Prinsendaalder 2022 Zilver 1 ounce of de uitvoering in Goud 1 ounce? Ook de Zilver – Piedfort editie en Goud – Piedfort editie zijn online verkrijgbaar. Alle uitgiften worden geleverd in een luxe verpakking en Certificaat van Echtheid. Een echte must-have voor uw collectie!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: 450 jaar Nederland
Bekijk en bestel: Zilver 1 ounce
Bekijk en bestel: Zilver 2 ounce
Bekijk en bestel: Goud 1 ounce
Bekijk en bestel: Goud 2 ounce
Privacy  •  Voorwaarden