Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 11 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Herstel in accountancy, maar hoe ga je om met klanten met betalingsproblemen?’
Sectormanager Zakelijke Dienstverlening bij Rabobank Bas van Bommel verwacht herstel in de accountancy, maar ziet ook flinke dilemma’s opdoemen voor de sector, vertelt hij aan Accountancy Vanmorgen. De grootste uitdaging wordt de vraag hoe je als accountant om moet gaan met bedrijven die in betalingsproblemen komen, verwacht Van Bommel.
Lees verder »
‘Geen pensioenkortingen, op voorwaarde dat nieuw pensioenstelsel er komt’
Bij de meeste pensioenen hoeven volgend jaar wat het kabinet betreft geen kortingen te worden toegepast, mits er een deal komt over een nieuw pensioenstelsel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Samenstelling: Regiosessie online

Diverse data juni en juli • online • PE 2
Sytze de Swart bespreekt een aantal vaktechnische onderwerpen die voor de samenstelpraktijk relevant is. Onderwerpen als wijzigingen in de VGBA en het raamwerk van wet- en regelgeving per 1 januari 2020 komen zeker aan bod. Meld u nu aan voor dit webinar>>

Lees verder »
PERSONALIA | Rogier Kersten nieuwe directeur ABAB Legal
Rogier Kersten is sinds 9 juni 2020 de nieuwe directeur van ABAB Legal. Hij volgt hiermee Jos van Mierlo op, die de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Met 35 juristen is ABAB Legal een grote speler op de zakelijke markt.
Lees verder »
Dure opdracht belastingadviseur niet zomaar aan de kant te schuiven
Een klant die een belastingadviseur een opdracht geeft tot advisering bij het gebruikmaken van de inkeerregeling, maar voordat advies is uitgebracht de overeenkomst opzegt omdat een ander goedkoper is. De klant vond dat het moest kunnen en vocht een veroordeling door de kantonrechter onlangs aan bij het Gerechtshof Amsterdam.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Reisbureauregeling en BTW

25 juni | 4 PE

Op wie is een reisbureauregeling van toepassing? Wat zijn de gevolgen van de corona crisis voor de reisbranche (denk aan vouchers, kortingsbonnen etc.)? Waarover is de ondernemer btw verschuldigd? Is btw op ingekochte reishandelingen nog volledig aftrekbaar? Wordt de marge-btw berekend per reis of per tijdvak? Twee praktijkspecialisten praten u bij!

Lees verder »
ICT & Kantoor
De accountancy hype cycle: democratisering van technologie

Accountants moeten en kunnen steeds meer met ICT. Software wordt slimmer en eenvoudiger in het gebruik. Het is steeds eenvoudiger om nieuwe, digitaal ondersteunde diensten op te tuigen. Gezond (accountants) verstand en moderne, toegankelijke software maken deze sprongen niet alleen steeds eenvoudiger, maar ook noodzakelijker.

Lees verder »
Flynth groeide vorig jaar flink, vooral in audit
Flynth adviseurs en accountants zag in 2019 de totale omzet autonoom stijgen met 7% tot € 141 miljoen, meldt het kantoor. De auditpraktijk is met 20% zeer sterk gegroeid, maar ook de adviesdiensten kenden een behoorlijke groei.
Lees verder »
Corona | NOW 1.0: alle cijfers op een rij
De eerste aanvraagperiode NOW eindigde op 6 juni en het UWV heeft daarom alle tot nu toe bekende cijfers over de eerste ronde van de steunregeling op een rij gezet. De uitkeringsinstantie meldt daarnaast er naar te streven het aanvraagformulier voor de tweede aanvraagperiode vanaf 6 juli beschikbaar te maken.
Lees verder »
Vrijwilligersvergoedingen en de giftenaftrek bij ANBI’s verduidelijkt
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën stuurt de Tweede Kamer een afschrift van een antwoordbrief van de fiscus waarin wordt ingegaan op vrijwilligersvergoedingen en de giftenaftrek bij ANBI’s. De oorspronkelijke briefschrijver is bestuurslid bij een ANBI met ruim 100 vrijwilligers. Binnen het bestuur is discussie ontstaan over de vraag of de vrijwilligers die bijdragen aan de ANBI […]
Lees verder »
Corona | ‘Einde crisis nog ver weg, gebruik noodsteun neemt toe’
De coronacrisis slaat nog altijd ongenadig hard toe in het bedrijfsleven. Meer dan een derde van de bedrijven houdt het zo niet langer dan drie maanden vol en bijna 20 procent kan niet aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Een toenemend aantal bedrijven maakt gebruik van de maatregelen uit het tweede noodpakket.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samen werken aan samenwerken

De afgelopen periode is duidelijk gebleken dat we het allemaal samen moeten doen. En hoewel dat eigenlijk altijd zo is, worden zaken in tijden van crisis altijd heel duidelijk. Dit zorgt bij veel accountants- en administratiekantoren echt voor de nodige dilemma’s.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
NLP voor gevorderden: ‘Je leert naar jezelf te kijken’

Drie jaar nadat de NBA startte met de workshop NLP hebben zeven deelnemers voor het eerst de hoogste trede in het NLP-leertraject bereikt. Ze mogen zich ‘master practitioner’ noemen. De vraag is: heeft het ze een betere accountant gemaakt? En in hoeverre spelen soft controls een rol? ‘Ik ben heel blij met deze extra bagage.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Gebruik NOW-regeling door betaald voetbal
Rekenregels juli 2020 – minimumloon dagloon jeugd-LIV
Beroep op spaargeld in 2020 vooralsnog niet groter dan in 2019
Corona | Werkgevers roepen op tot minder zakelijk reizen
OPLEIDINGEN
Webinar: NOW 2.0 en update overige financiële corona maatregelen – in overzicht
Fiscount
18 juni 2020
PinkWeb Webinar Festival – Mobile App demo
Pinkweb
12 juni 2020
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING
HAN
3 september 2020
VACATURES
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Accountant AA (24 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN